PAC is hiring! Ben jij onze nieuwe social media manager?

Vacature: Social Media Manager 

Bedrijfsnaam: Pan Asian Collective (PAC)
locatie: Amsterdam, Nederland
Type dienstverband: parttime, 0,6 fte

Over Pan Asian Collective

Pan Asian Collective (PAC) is een sociale onderneming die zich inzet voor het versterken en verbreden van volwaardige representatie en beeldvorming van Aziaten in Nederland. Voor, door en met elkaar: van regie tot vormgeving. Als producent maken en delen we verhalen die hieraan bijdragen en impact maken. Denk aan evenementen, programma’s, artikelen, campagnes en meer. Als adviseur en aanjager delen we kennis en geven wij advies aan bedrijven en instituten over diversiteit, inclusie en equity vanuit een Aziatisch Nederlands perspectief. Als kennisplatform verzamelen, ontwikkelen, beheren en verspreiden we deze specifieke kennis en expertise voor de samenleving.

Om onze impact en bereik te vergroten zijn wij op zoek naar een gedreven social media manager.

Functieomschrijving

Als social media manager ben je creatief met content. Je bent verantwoordelijk voor het bedenken, creëren, plannen en uitvoeren van onze online marketing- en social media-strategieën. Jij snapt wat onze doelgroep interessant vindt en hoe je dit kunt laten aansluiten op onze activiteiten in de vorm van inspirerende online content in beeld, video en tekst. Je creativiteit reikt ook buiten het online domein, voor het schrijven van een flyer of one pager draai jij je hand niet om. Je hebt een scherp oog voor detail, bent creatief met een beperkt budget en hebt een passie voor het maken van impact, zowel online als offline.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Ontwikkelen en implementeren van social media- en online marketingstrategieën die de missie en visie van PAC ondersteunen.
 • Opzetten en uitvoeren van gerichte online campagnes om de betrokkenheid en zichtbaarheid van PAC te vergroten.
 • Creëren van boeiende en visueel aantrekkelijke content (foto’s, video’s, graphics, teksten) voor diverse social media platforms (Facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok, etc.) en voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
 • Beheren en monitoren van onze social media kanalen, inclusief het plannen en inplannen van posts, het reageren op volgers en het analyseren van prestaties.
 • Samenwerken met partners om content te ontwikkelen die de waarden en doelen van PAC weerspiegelt.
 • Creatief omgaan met het beschikbare budget om maximale impact te bereiken.
 • Analyseren van de effectiviteit van campagnes en het rapporteren van resultaten aan het management.
 • Up-to-date blijven van de nieuwste trends en best practices in social media en online marketing.

Functievereisten

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur in marketing, communicatie, media of een gerelateerd vakgebied.
 • Aantoonbare ervaring in een vergelijkbare rol als social media manager.
 • Uitstekende kennis van en ervaring met verschillende social media platforms en online marketing tools, onder meer ActiveCampaign.
 • Sterke vaardigheden in contentcreatie, inclusief het maken en bewerken van beeldmateriaal en video’s.
 • Uitstekende schrijfvaardigheden en het vermogen om pakkende en inspirerende teksten te schrijven.
 • Ervaring met het opzetten en beheren van betaalde social media campagnes.
 • Analytisch ben je sterk en in staat om data te interpreteren en strategische beslissingen te nemen op basis van inzichten.
 • Creatief, proactief en in staat om zelfstandig te werken.
 • Affiniteit met de Aziatische cultuur en een sterke motivatie om bij te dragen aan de missie van PAC.

Wat bieden wij

 • Een inspirerende werkomgeving in het Volkshotel in Amsterdam, met veel ruimte voor creativiteit en eigen initiatief.
 • Deels thuiswerken is een optie.
 • Een zeer divers netwerk met makers, beleidsmedewerkers, creatieven en producenten en meer.
 • Een team dat van lekker eten houdt
 • Mogelijkheden voor professionele groei en ontwikkeling.

Interesse?

Stuur je CV, motivatiebrief en voorbeeld van teksten die je geschreven hebt en/of beeld dat je gemaakt hebt naar info@pac.tv t.a.v. Hui-Hui Pan.

Wij kijken ernaar uit om van je te horen!

Sluitingsdatum: 23 augustus 2024
Gesprekken worden bij voorkeur in de eerste week van september gepland.

Pan Asian Collective streeft naar een inclusieve en diverse werkomgeving. Wij verwelkomen sollicitaties van iedereen die zich kan identificeren met de doelen van onze organisatie.

“Sometimes it’s hard to connect with other communities if you don’t know anyone from the other community.”

Tijdens de dimsumsessie op 27 juni spraken we met de diverse Aziatische LHBTQIAP+ gemeenschappen in Amsterdam over wat er speelt en hun behoeftes. Waar is er ruimte voor groei? 

Er is zeker vooruitgang als het gaat om representatie, maar we zijn er nog lang niet. Zo werd er o.a. gepraat over de behoefte aan plekken van samenkomst voor de LHBTQIAP+ community, specifiek voor personen met Aziatische roots en hoe er in het onderwijs te weinig representatie is vanuit queer-Aziatsch perspectief.

Veel dank aan co-host Shirodj Raghoenath en de gloednieuwe leden van de dimsumsessie-community! Naast de serieuze thema’s die besproken werden, was er ruimte voor enthousiasme en nieuwe connecties.

Bij elke sessie richten wij ons op een specifieke doelgroep en onderwerp. In september organiseren we de volgende editie met als thema ‘Ouderschap’. Voor deze dimsumsessie zijn wij op zoek naar ouders en verzorgers met Aziatische roots en/of experts op het gebied van ouderschap en opvoeding van kinderen met Aziatische roots in Nederland.

Wil jij ook meepraten? Meld je aan via jessy@pac.tv.

Fotocredits: Zoë Horsten

Leren over micro-agressies tijdens de anti-Aziatisch racisme meme battles

In de meme-battles komen thema’s als positionaliteit en micro-agressies op een toegankelijke manier aan bod. de reizende publieke installatie met illustraties van Maaike Hartjes leggen uit hoe je micro-agressies herkent, hoe je ermee om kan gaan, waarom ze schadelijk zijn en waarom het belangrijk is om je er tegen uit te spreken.

De memes op het bord zorgen voor een gespreksopener. Studenten kunnen zich herkennen in de opmerkingen en delen hierna op creatieve wijze hun gedachtes en ervaringen met micro-agressies. De installatie en meme battles slaan goed aan. In voorgaande battles deden tientallen studenten en medewerkers enthousiast mee en maakten zij memes die racistische retoriek en gedrag blootleggen en belachelijk maken.

De meme-battles bieden de voorbijgaande studenten en medewerkers de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier zich te verdiepen in micro-agressies en om persoonlijke ervaringen te delen. Ons streven is om hiermee het bewustzijn over anti-Aziatisch racisme binnen het onderwijs te bevorderen.

Werk je bij een school, universiteit, erfgoedinstelling of een andere organisatie? Heb je ook interesse om een meme battle op jouw werk te organiseren? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan via jessy@pac.tv.

Ik ben niet jouw modelminderheid: PAC aanwezig tijdens NCDR Congres 2024

De kwetsbaarheid en kracht van verhalen doen er toe. Dat bleek wederom in de deelsessie ‘Anti-Aziatisch racisme: de mythe van de modelminderheid. Van erkenning naar actie.’ tijdens het NCDR Congres 2024. In een volle zaal gingen we onder moderatie van Siela Ardjosemito-Jethoe met elkaar in gesprek over de mythe rondom de modelminderheid. 

Hui-Hui Pan droeg haar manifest ‘I am not your model minority. Ik ben niet je modelminderheid’ voor en gaf vervolgens een lezing over de modelminderheid.

Fairuz Sewbaks vertelde over haar onderzoek ‘Uit de schaduw’, over hoe ‘Anti-Oost en Zuidoost-Aziatisch racisme in Nederland systematisch onderbelicht wordt’ en hoe de verhalen van 9-jarigen tot aan gepensioneerden hier mee te maken hebben.

Yong-Qi Cong vertelde over het allereerste systemische onderzoek ‘Ervaren racisme en discriminatie onder mensen met een (Zuid)-Oost-Aziatische herkomst in Nederland’. Korte conclusie: 1 op de 2 mensen met Aziatische roots heeft te maken met discriminatie.

Michelle van Asian Raisins vertelde over de noodzaak van het bestaan van Asian Raisins en de roep naar meer representatief onderzoek en co-creatie.

Tenslotte bracht de zaal via een estafette-run aan welke oplossingen zij zien voor de uitdagingen waar de diverse Aziatische communities mee te maken hebben en hoe de overheid ervoor moet zorgen dat dit onderwerp geagendeerd blijft.

Immers, is het na meer dan 120 jaar in Nederland niet tijd dat ook Nederlanders met Aziatische roots gezien, gehoord  en meegenomen worden? Niet alleen in beeld, maar ook in het verhaal, in het beleid als onderdeel van de samenleving.

Kon jij niet bij de anti-Aziatisch racisme deelsessie aanwezig zijn, maar ben je wel met dit onderwerp bezig in jouw organisatie? Heb je meer behoefte aan tools en informatie?

Schrijf je hier in voor de mailing met alle relevante onderzoeken, stukken, en tools om aan de slag te kunnen.

Veel dank aan de NCDR: Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme voor de gelegenheid om deze deelsessie te kunnen organiseren, aan Siela Ardjosemito-Jethoe voor de moderatie, aan Kevin Groen, Pete (Chen Hao) Wu en Sarita Bajnath (she/her) voor het meedenken van de inhoudelijke invulling. Aan Zoë Horsten voor productie en Caitlin Spaans voor communicatie.

Azië x Nederland is live! Blik terug op de lancering van #AziëxNL

De lancering van Azië x Nederland is een feit! De drukbezochte kick-off op 2 mei in het Verzetsmuseum was een succes. Met bijdrages van Kioe Bing Yap, Maarten Fornerod, August de Bats, Kitlyn Tjin A Djie en Jessy Wong stonden we tijdens deze editie stil bij de verhalen van personen met Aziatische roots in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bekijk nu de Azië x Nederland webpagina en ga zelf op onderzoek, dien nieuwe verhalen in en praat mee in onze WhatsApp-community.

Na een succesvolle pilot over Amsterdamse WOII-verhalen onder de naam ‘Azië x Amsterdam’ met de expositie op de Nieuwmarkt, breiden we het initiatief uit. De tweede editie rondom 4 en 5 mei van het verbrede initiatief ‘Azië x Nederland’ gaat wederom over WOII-verhalen van personen met Aziatische roots, maar ditmaal met verhalen uit heel Nederland. Welke verhalen vanuit personen met Aziatische roots liggen verborgen in de Nederlandse geschiedenis? In ‘Azië x Nederland’ zetten we de spotlight op vergeten connecties tussen Azië, Nederland en Aziatische diaspora in Nederland. We roepen culturele instellingen en andere geïnteresseerden op om samen op zoek te gaan naar deze verborgen oorlogsverhalen en deze te belichten.

Fotograaf Claude van La Fontaine Mediaproductions heeft de avond goed vast weten te leggen. Benieuwd naar de foto’s? Scroll verder en bekijk de terugblik.

Programmamaker Jessy Wong (PAC) opende de avond met de lancering van de webpagina. Voor welke verhalen kun je nu al terecht? Wist je bijvoorbeeld al dat er tijdens WO II zo’n 3000 soldaten uit voormalig Brits-Indië op verschillende plekken in Nederland gestationeerd werden? Dit verhaal en meer kun je lezen op de Azië x Nederland webpagina.

Onderzoeker Kioe Bing Yap (CIHC) vertelde over zijn vader Yap Tjok King die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland boven de Sicherheitsdienst (de staatsinlichtingendienst) woonde. Benieuwd naar hoe zijn vader de oorlog beleefde? Ook zijn verhaal is nu te lezen.

Maarten Fornerod van de Indische Genealogische Vereniging vertelde hoe je de eerste stappen zet in het ontcijferen van jouw familiegeschiedenis. Welke bronnen zijn er? Waar kun je allemaal terecht met je vragen? Op de onderzoekspagina kun je hier meer informatie over vinden. 

Ook was er spoken word door oud Tracing Your Roots deelnemer en Jong 1508 lid August de Bats. Zijn stuk ‘Perlawanan’ is een ode aan de verzetsstrijders uit voormalig Nederlands-Indië die in het land van hun kolonisator hebben gestreden voor vrijheid. Onder het motto “Eerst jullie, dan wij”.

Kitlyn Tjin A Djie sloot de avond af met een sessie over het voeren van intergenerationele gesprekken. Aan de hand van haar eigen familiegeschiedenis gaf zij handvatten om gesprekken met je eigen familie te voeren en zogeheten familiewijsheden te doen bewegen. Met haar organisatie Beschermjassen helpt ze families en hulpverleners door aandacht te besteden aan hun geschiedenis en ervaringen.

We sloten de avond met veel nieuwe verhalen en ideeën voor volgende edities van Azië x Nederland, ook onder het genot van de heerlijke Filipijnse hapjes van A Taste of Miracle.

Deze editie rondom 4 en 5 mei ging over de Tweede Wereldoorlog, maar we zullen in de toekomst ook verhalen verzamelen uit andere delen van de geschiedenis, het heden en de toekomst. Er zijn nog talloze verbindingen tussen Azië, Nederland en Aziatische diaspora in Nederland die wij met elkaar kunnen delen.

Graag tot een volgende editie van Azië x Nederland! Kan je niet wachten? Browse alvast door de gloednieuwe webpagina en ga zelf aan de slag!

Azië x Nederland is een samenwerking van Pan Asian Collective, het Chinese Indonesian Heritage Center, het Verzetsmuseum, het Amsterdams 4 en 5 mei Comité en Stadsarchief Amsterdam. De webpagina is mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams 4 en 5 mei Comité en de Zichtbaarheidsalliantie (Gemeente Amsterdam).

‘Waar doe jij sambal bij?’ reist in juni naar Utrecht!

Na de succesvolle eerste editie in MidWest in Amsterdam organiseren we op 19 juni een tweede chili-olie workshop met Pao in het Hof van Cartesius in Utrecht. De workshop vindt plaats in het kader van de online campagne ‘Waar doe jij sambal bij?’ waar we de racistische slur ‘sambal bij’ ombuigen tot een bron van inspiratie en verbinding. 

Eerste ‘Waar doe jij sambal bij?’- event groot succes!

Op 23 maart organiseerde PAC in MidWest in Amsterdam een chili-olie workshop waar deelnemers hun eigen chili-olie leerde maken naar recept van Pao. Dit evenement is in het kader van de online campagne ‘Waar doe jij sambal bij?’ waar we allerlei chili-verhalen delen om de term ‘sambal bij’ om te buigen tot een bron van inspiratie en verbinding.

Week Tegen Racisme 2024

Op 18 maart start de Week Tegen Racisme, een jaarlijks evenement waar verschillende grassroots initiatieven en organisaties, activisten en betrokken burgers allerlei programma’s organiseren in aanloop naar de landelijke demonstratie tegen racisme en discriminatie.