“Sometimes it’s hard to connect with other communities if you don’t know anyone from the other community.”

Tijdens de dimsumsessie op 27 juni spraken we met de diverse Aziatische LHBTQIAP+ gemeenschappen in Amsterdam over wat er speelt en hun behoeftes. Waar is er ruimte voor groei? 

Er is zeker vooruitgang als het gaat om representatie, maar we zijn er nog lang niet. Zo werd er o.a. gepraat over de behoefte aan plekken van samenkomst voor de LHBTQIAP+ community, specifiek voor personen met Aziatische roots en hoe er in het onderwijs te weinig representatie is vanuit queer-Aziatsch perspectief.

Veel dank aan co-host Shirodj Raghoenath en de gloednieuwe leden van de dimsumsessie-community! Naast de serieuze thema’s die besproken werden, was er ruimte voor enthousiasme en nieuwe connecties.

Bij elke sessie richten wij ons op een specifieke doelgroep en onderwerp. In september organiseren we de volgende editie met als thema ‘Ouderschap’. Voor deze dimsumsessie zijn wij op zoek naar ouders en verzorgers met Aziatische roots en/of experts op het gebied van ouderschap en opvoeding van kinderen met Aziatische roots in Nederland.

Wil jij ook meepraten? Meld je aan via jessy@pac.tv.

Fotocredits: Zoë Horsten

Choose your Reaction!