Leren over micro-agressies tijdens de anti-Aziatisch racisme meme battles

In de meme-battles komen thema’s als positionaliteit en micro-agressies op een toegankelijke manier aan bod. de reizende publieke installatie met illustraties van Maaike Hartjes leggen uit hoe je micro-agressies herkent, hoe je ermee om kan gaan, waarom ze schadelijk zijn en waarom het belangrijk is om je er tegen uit te spreken.

De memes op het bord zorgen voor een gespreksopener. Studenten kunnen zich herkennen in de opmerkingen en delen hierna op creatieve wijze hun gedachtes en ervaringen met micro-agressies. De installatie en meme battles slaan goed aan. In voorgaande battles deden tientallen studenten en medewerkers enthousiast mee en maakten zij memes die racistische retoriek en gedrag blootleggen en belachelijk maken.

De meme-battles bieden de voorbijgaande studenten en medewerkers de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier zich te verdiepen in micro-agressies en om persoonlijke ervaringen te delen. Ons streven is om hiermee het bewustzijn over anti-Aziatisch racisme binnen het onderwijs te bevorderen.

Werk je bij een school, universiteit, erfgoedinstelling of een andere organisatie? Heb je ook interesse om een meme battle op jouw werk te organiseren? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan via jessy@pac.tv.

Choose your Reaction!