‘Waar doe jij sambal bij?’ reist in juni naar Utrecht!

Na de succesvolle eerste editie in MidWest in Amsterdam organiseren we op 19 juni een tweede chili-olie workshop met Pao in het Hof van Cartesius in Utrecht. De workshop vindt plaats in het kader van de online campagne ‘Waar doe jij sambal bij?’ waar we de racistische slur ‘sambal bij’ ombuigen tot een bron van inspiratie en verbinding. 

De ‘Waar doe jij sambal bij’ campagne vertelt hoe de term ‘sambal bij’ door velen misbruikt is die elke Aziatische Nederlander vast een keer naar zich toegeslingerd heeft gekregen. Terwijl zelfgemaakte sambal en chili-olie (de ‘sambal’ voor gevorderden) uit de Chinees-Indische restaurants onmiskenbare smaakmakers zijn waar de toewijding en liefde voor goed eten van vele restaurantfamilies in gevat zijn.

Met chili-verhalen van koks en hobbykoks uit Nederland, met roots over de hele wereld, laten we zien hoe chili-condimenten hun weg hebben gevonden in het Nederlandse culinaire landschap. Volkskrant-eindredacteur Pay-Uun Hiu schreef in haar rubriek ‘De Volkskeuken’ over haar ervaringen tijdens de eerste chili-workshop. Daarin deelt zij haar variant op de chili-olie van Pao.

Ben je geïnspireerd geraakt en zou je zelf graag leren hoe je chili-olie maakt? Op 19 juni organiseren we de tweede editie in het Hof van Cartesius. De tickets kosten €15. Meer informatie en ticketverkoop vind je hier.

Choose your Reaction!