Dimsumsessie aankondigingspost(3)

Dimsumsessies

Het eten van dimsum, in het Kantonees yam tsaa genoemd, gaat traditioneel gepaard met het drinken van thee, maar draait vooral om het samenkomen en het met elkaar delen van verhalen en gedachten.

Tijdens de dimsumssessies organiseren we rondetafelgesprekken waar we op een laagdrempelige manier met verschillende Aziatische gemeenschappen in gesprek over de behoeftes die binnen deze groepen spelen. Binnen de diverse Aziatische gemeenschappen heersen immers nog velen ‘taboes’, die we samen kunnen doorbreken.

Dimsumsessie: LHBTQIAP+

Op 27 juni is de volgende dimsumsessie. Deze editie gaat over de LHBTQIAP+ gemeenschap. Tijdens deze avond is Shirodj Raghoenath (hij/hem) van Bi+ en Emancipator de co-host. Shirodj is opgegroeid tussen twee culturen: de Brabantse en de Surinaams-Hindostaanse cultuur. Door middel van onderwijs op scholen, bij instellingen en online zet hij zich o.a. in voor bewustwording op het gebied van emancipatie. Ook verzorgt hij workshops over gender en seksualiteit en treedt hij als diens drag alterego Bipasha Tabu regelmatig op. Zelf gebruikt hij de labels bi, pan en queer door elkaar heen.

????Amsterdam, locatie ntb
???? Donderdag 27 juni
???? 18:00-20:30 uur

Maak jij deel van de LHBTQIAP+ -gemeenschap uit én ben je woonachtig of werkzaam in Amsterdam? Stuur ons een mail via jessy@pac.tv en meld je aan!

Afgelopen edities

7 maart 2024 | Zorg
23 november 2023 | Mannelijkheid
14 april 2023 | Anti-Aziatisch racisme in Amsterdam

Colofon

Projectleider: Jessy Wong
Communicatie: Caitlin Spaans