PAC-oprichter Hui-Hui Pan te gast bij Nieuwsuur

Nederland heeft meer dan 1,2 miljoen Nederlanders met Aziatische roots. Hiervan gaf 1 op de 3 en bij Chinese Nederlanders 1 op de 2 aan dat ze te maken hebben met racisme en discriminatie in de openbare ruimte, in het onderwijs en op het werk – bleek uit het onderzoek van Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, door Universiteit van Amsterdam (University of Amsterdam) en Fontys University of Applied Sciences.

Dat dit het allereerste onderzoek ooit is, betekent dat er nog geen beleid is.

Afgelopen maandag sprak Hui-Hui Pan met Jeroen Wollaars bij Nieuwsuur over dit onderwerp en werden Chee-Han Kartosen-Wong, Reza Kartosen-Wong en schrijver Sun Li geïnterviewd door Yvonne Roerdink en Ties Keyzer.

Want wat moet er gebeuren?
De overheid moet met een actieplan komen, en daarvoor moet beleid en budgetten vrijgemaakt worden om:
1) Bewustwording en erkenning m.b.t. anti-Aziatisch racisme en de vele diverse Aziatische gemeenschappen die Nederland rijk is
2) Nederlanders met Aziatische roots moeten meegenomen worden in onderzoek en beleid
3) Er moet ruimte en echte budgetten komen voor verhalen en initiatieven om de communities te helpen.

Racisme bestrijd je niet met alleen onderzoek, racisme bestrijd je door beleid samen met de communities en daarvoor ruimte en budgetten vrij te maken.

We hebben meer representatie en meer diverse verhalen nodig om elkaar te zien voor de persoon en de mensen die we zijn. Zo verbind je.

Je kunt het gehele item van Nieuwsuur hier terugkijken.

Choose your Reaction!