Eerste ‘Waar doe jij sambal bij?’- event groot succes!

Op 23 maart organiseerde PAC in MidWest in Amsterdam een chili-olie workshop waar deelnemers hun eigen chili-olie leerde maken naar recept van Pao. Dit evenement is in het kader van de online campagne ‘Waar doe jij sambal bij?’ waar we allerlei chili-verhalen delen om de term ‘sambal bij’ om te buigen tot een bron van inspiratie en verbinding.

Deelnemers begonnen de workshop met een presentatie van Pao over haar achtergrond en haar familie. Pao kookt vanuit haar kookatelier bij het Hof van Cartesius in Utrecht plantaardig oosters met wat lokale moestuinen op het moment te bieden hebben en past hier Aziatische kooktechnieken toe die ze van jongs af aan heeft geleerd. Zo opende Pao’s vader in 1951 al een Chinees Indisch restaurant in Bussum, waarna ze zelf jarenlang ook in Chinees Indische restaurants werkte.

Om de deelnemers een beetje op te warmen, werd er eerst een wedstrijdje sambalzakjes knopen gespeeld. Pao kan dit immers blind, maar dit bleek voor de deelnemers nog knap lastig!

Hierna werd er gestart met het maken van de chili-olie. De basis werd gevormd door sjalotten en knoflook, dus dit werd door de deelnemers zorgvuldig fijngehakt. Dit werd in de warme olie langzaam opgewarmd waarna de chili en chilipoeder worden toegevoegd. Tenslotte werd er suiker en sojasaus aan toegevoegd en konden de deelnemers hun potjes vullen voor thuis!

Benieuwd naar alle foto’s? Kijk op onze projectpagina voor de volledige fotogalerij.

We bedanken Pao en iedereen bij MidWest! Wil je ook meedoen met de workshop? Hou onze website en socials in de gaten, want binnenkort volgt er een tweede workshop!

Choose your Reaction!