Recap 2023

Nu 2023 ten einde is, is de tijd gekomen om terug te kijken op een inspirerend jaar. Ben je benieuwd hoe PAC 2023 heeft beleefd? Hieronder hebben we onze hoogtepunten voor je op een rijtje gezet!

 


Tijdens de Pan Asian Awards legden we verbindingen tussen de grote verscheidenheid aan Nederlanders met Aziatische roots. Een inspirerende avond vol herkenning en erkenning voor elkaar, om trots te zijn op wat iedereen doet en bereikt heeft. Dank aan Armando Ello voor de prachtige aftermovie waardoor we de avond opnieuw kunnen beleven.


In het kader van Huis van Alle Talen hebben we de Pan Asian boekencollectie gelanceerd in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam. De boeken in de collectie staan voor de verscheidenheid van de Aziatische diaspora en bieden jou herkenning en nieuwe inzichten. We zijn altijd op zoek naar nieuwe titels voor de Pan Asian boekencollectie. Heb jij een goede tip? Mail ons op info@pac.tv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens Pan Asian Stories live #1 ontvingen we Aki Watano en Fumiko Miura. Moderator Marijke Phoa ging met de auteurs in gesprek over hoe zij als Aziatisch-Nederlandse vrouwen zich bewegen in een wereld waarin ze niet veel rolmodellen hebben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens de nagesprekken bij Happy in Holland hebben we kennis gemaakt met inspirerende verhalen. Op dit moment is Happy in Holland in reprise en PAC organiseert opnieuw meerdere nagesprekken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens de Week Tegen Racisme hebben studenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam meer kunnen leren over micro-agressies door deel te nemen aan de anti-Aziatisch racisme memebattles.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samen met Asian Raisins, Yung Lie en Kai Yin Or overhandigden we een agenda tot manifest over de bestrijding van anti-Aziatisch racisme aan de Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In het kader van 4 en 5 mei zijn we op zoek gegaan naar verborgen verhalen over personen met wortels in Oost-, Zuid- en Zuidoost-Azië die de oorlog in Amsterdam hebben meegemaakt. Dit resulteerde in een publieke presentatie op de Nieuwmarkt in Amsterdam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het intersectionele netwerk voor vrouwelijke Statenleden om met elkaar te verbinden en te versterken is op initiatief van Meer Vrouwen in de Politiek, S.P.E.A.K. en PAC gestart. Hui-Hui Pan blikte onlangs terug op de tweede meeting met Sunny Jansen als gast.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In samenwerking met de Gemeente Amsterdam organiseerde PAC dimsumsessies om te eten, verbinden en praten over wat er speelt in de Amsterdamse Aziatische gemeenschappen. Woon je in Amsterdam en werk je in de zorg? Meld je dan via jessy@pac.tv aan voor dimsumsessie van komend voorjaar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de aanvullende reeks van de Pan Asian Stories podcast praten Lisa Tjen en Marijke Phoa met de auteurs achter de boeken. Ook in 2024 komen er weer nieuwe afleveringen van Pan Asian Stories – de schrijverseditie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens het Nederlands Filmfestival organiseerde we in samenwerking met Queer Filmfestival Utrecht een Queer Day Talk waar filmmakers Jonnah Bron, Claire Zhou en Thuy Nguyen met elkaar in gesprek gingen over hoe de Aziatische gemeenschap verkeerd en ondergerepresenteerd wordt. Onlangs blikte moderator Zoë Horsten terug op deze bijzondere avond. Voor Stichting KLEUR schoof Hui-Hui Pan aan voor een paneltalk

Choose your Reaction!