Representatieve verbindingen leggen

Op zaterdag 11 november vond de tweede bijeenkomst van het intersectionele netwerk voor vrouwelijke (kandidaat)Statenleden plaats. PAC-oprichter Hui-Hui Pan blikt terug op een inspirerende middag.

Als we iets bewezen hebben, is hoe belangrijk representatie en authenticiteit is voor de samenleving en de politiek. Afgelopen zaterdag tijdens de tweede ‘De Politiek dat zijn Wij’ netwerkbijeenkomst voor Statenleden bleek wederom hoe krachtig en sterk wij als vrouwen zijn, als we daarvoor de ruimte weten te creëren. Door samen in een veilige omgeving elkaar ruimte te geven, ontstaan de mooiste verbindingen.


Onze gastspreker Sunny Jansen vertelde haar verhaal over representatie (en het gebrek eraan). Haar levensverhaal raakte zichtbaar. Want wat als beeldvorming beperkt is, en met name stereotyperend. Want wat als de samenleving alleen jou ziet als die stereotype. Deze schadelijke zijde raakt.

En toch wist Sunny met haar levenskracht, tomeloze energie en mood vooruit te durven. Ze gebruikte haar netwerk, en de verbindingen die zij wist te leggen om vooruit te komen. Ze laat zien hoe belangrijk het is die representatieve verbindingen te leggen. Je netwerk uit te bouwen. Open te staan voor elkaar. Elkaar te horen. En elkaar te zien.


Namens ook Saida Derrazi van S.P.E.A.K., Marie-Anne van Reijen van Meer Vrouwen in de Politiek – dank voor jullie openheid, tijd, en kracht.

Foto’s door Charleen Tjong A Toe

Choose your Reaction!