Pan Asian Stories academy 2022

Pan Asian Stories academy ontdekt, ontwikkelt en presenteert het geschreven werk van Nederlandse creatieven met een band met Azië. Het is een kweekvijver om een podium te bieden aan nieuwe perspectieven in het literaire landschap. Deelnemers zijn beginnende schrijvers die werken in diverse genres. 

Pan Asian Stories academy is een traject van een jaar om nieuwe Aziatisch-Nederlandse schrijvers te ontwikkelen, een podium te geven en te publiceren. In een workshoptraject werken circa tien ongepubliceerde schrijvers die allen een band met Azië hebben ieder aan hun eigen tekst rondom een bepaald thema. Dit doen zij in groepjes tijdens workshops en door individuele begeleiding van mensen uit het vak. Daarnaast wordt er gekeken naar podia, offline en online, om de schrijvers en hun werk te presenteren. Het traject werkt toe naar een publicatie in een fysieke bundel.

Colofon

Projectleider: Liang de Beer
Communicatie: Sara Fayazi
Jury: Kevin Groen, Jonneke de Zeeuw, Ilias Zian en Sanne Walraven
Deelnemers: Jade Tao, Tonya Sudiono, Michael Schnörr, Pippa Sterk, Aischa Ali, Emeral Liu, Mara Liem, Lidy de Leeuw en Carol Cheung

Onze partners

 

 

 

 

 

Met dank aan
Pete Wu, Haroon Ali, Diana Tjin, Lara Nuberg en Joost Vormeer