Pan Asian Stories: Verhalen delen tijdens de kick-off

0

Zaterdag 29 januari was het zover. De eerste editie van Pan Asian Stories is van start gegaan en stelde niet teleur. Deelnemers Jade Tao, Tonya Sudiono, Michael Schnörr, Pippa Sterk, Aischa Ali, Emerald Liu, Mara Liem, Lidy de Leeuw en Carol Cheung kwamen voor het eerst samen en deelden hun stijl in korte fragmenten. 

Inspiratie voor de beginnende schrijvers kwam van Pete Wu. De schrijver van ‘De Bananengeneratie’ deelde zijn tips & tricks, en sprak open over zijn schrijfrituelen. Momenteel  werkt hij aan een roman. Voordat hij begint met schrijven, leest hij stukjes van zijn favoriete schrijvers om ‘in de stijl’ te komen. Daarnaast maakt hij 1001 aantekeningen in de notitie-app van zijn telefoon. Ideeën komen op elk moment van de dag bij hem op en dan stopt hij snel waar hij mee bezig is om het op te schrijven. 

De tips van Pete Wu voor de beginnende schrijvers: 

  1. Mooie beginzinnen en mooie eindzinnen zijn heel belangrijk. 
  2. Schrijf eerst je hele verhaal uit, en ga daarna herstructureren en schaven. In de tweede schrijfronde, kun je teasers in het verhaal stoppen. 
  3. Beschrijf wat er op het spel staat in een scène of in een hoofdstuk. Dat houdt het spannend!
  4. The devil is in the details. Beter meer schrijven dan te weinig. Redigeren kan altijd later nog. 
  5. Schrijf waar je zin in hebt; begin bij een leuk stuk. Jij als schrijver moet je eigen werk natuurlijk wel leuk vinden!

De middag werd afgesloten met een schrijfworkshop van Sytske Frederika van Koeveringe. Ze daagde de deelnemers van Pan Asian Stories uit om te schrijven over: ‘Hoe ruikt je onderwerp?’ en ‘Kun je deze geur verbinden met iets van vroeger?’. 

Alle schrijvers deelden vervolgens ook de fragmenten die ze in korte tijd hadden opgeschreven. Een bijzonder inspirerende begin van deze getalenteerde schrijvers!

Nieuwsgierig naar de schrijvers en hun werk? Volg het traject van de schrijvers via #panasianstories.

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.