Pan Asian Stories: Jouw verhaal beter maken met Joost Vormeer

Herschrijven, schrappen, redigeren, omgooien, nieuwe dingen bedenken: het is allemaal onderdeel van het schrijfproces. De deelnemers aan PAN ASIAN STORIES hebben gedurende een halfjaar gewerkt aan een essay of verhaal. De eerste versies waren eind mei in grote lijnen af, maar dan is het schrijfproces nog niet klaar! 

Onder leiding van redacteur en schrijver Joost Jungsik Vormeer gingen zij een middag aan de slag met het herschrijven van het verhaal. Joost studeerde Taal- en Cultuurstudies en Literatuurwetenschap aan de Universiteit Utrecht. Hij werkt als webredacteur aan dezelfde universiteit. Het liefst schrijft hij korte verhalen, maar werkt ook graag aan essays en recensies, o.a. voor Papieren Helden, De Nederlandse Boekengids en De Reactor. Eerder was hij eindredacteur bij Hard//hoofd en extern lezer bij het Letterenfonds.

Vanuit deze ervaring kon hij concrete tips & tricks delen met onze schrijvers. Wist je dat de ideale lengte van een kort verhaal 3000 woorden is? Hij moedigde de deelnemers ook aan om een verhaal in te sturen voor een literair tijdschrift. En wat als je je verhaal moet inkorten? Vaak worden de beschrijvende stukken het eerst gesloopt!

Door middel van oefeningen moedigde hij de deelnemers ook aan om iets te slopen in het verhaal én iets erbij te bedenken. Joost benadrukte ook het belang van de beginzin en de eindzin. Het is de moeite waard om daar goed naar te kijken. 

Nieuwsgierig naar de schrijvers en hun werk? Volg het traject van de schrijvers via #panasianstories

Choose your Reaction!