Nagesprek Happy in Holland: “Ik had graag willen weten hoe je met je ouders kan praten”

0
Sun Li en Charlotte Ha | Foto door Penyue Yang

Samen met Rose Stories organiseert PAC nagesprekken met de cast van ‘Happy in Holland’. Met moderatie van Hui-Hui Pan vond op 17 februari j.l. het eerste nagesprek plaats. Een inspirerende avond waar bijna iedereen na de voorstelling bleef luisteren naar Charlotte Ha en Sun Li.

‘Happy in Holland’ is een stuk over een liefdevolle botsing tussen moeder en dochter op de brokstukken van een Chinees-Indisch restaurant. Volwassen dochter Happy doorbreekt het stilzwijgen: Wie is haar moeder eigenlijk? Wat wilde ze van het leven? Wie zou haar ideale dochter zijn geweest? De vragen worden opgevolgd door een aaneenschakeling van luchtige botsingen tussen moeder en dochter, waarin we alles te horen krijgen, maar het meeste onuitgesproken blijft.

Foto door Penyue Yang

Moderator van de avond was Hui-Hui Pan. Hui-Hui schreef eerder al over haar ervaring en vooral hoe de voorstelling een diepe indruk op haar achterliet: “Het is alsof je een kijkje neemt in je eigen verleden dat je nog nooit met iemand gedeeld hebt. Een deel van jezelf die je achter slot en grendel hebt gezet. De knipperende lichtbakken, de bellen, de geluiden, de woorden die langs je heen razen. Ze maken scheuren in de beschermlaag die je jezelf gaf. Decennia oud plakband hield je bij elkaar, en wordt zonder waarschuwing van je afgescheurd. De première van Happy in Holland in Theater Bellevue overtreft elke mogelijke verwachting.”

Moderator Hui-Hui Pan | Foto door Penyue Yang

Tijdens het nagesprek kwamen er een aantal emoties los. Zo vertelde een vrouw over haar overleden vader en hoe zij graag had willen weten hoe ze met haar ouders kon praten.

Foto door Penyue Yang

PAC organiseert bij vier voorstellingen nagesprekken. De voorstellingen in Arnhem en Amsterdam zijn helaas volledig uitverkocht, maar voor de avonden in Utrecht en Rotterdam kun je nog kaarten kopen:

15 maart | Podium Hoge Woerd Utrecht | gemodereerd door Wanting Li| PAC tickets hier met code Pac_inHolland
8 april | Theater Zuidplein Rotterdam | gemodereerd door Wiwi Cao| PAC tickets voor 1 april aanmelden bij virginie@rosestories o.v.v. ‘PAC tickets Happy in Holland 8 april’

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.