PAC Tipt!

0

 

Laat je meevoeren door de verbeelding van Satoshi Kon

De documentaire ‘Satoshi Kon: The Illusionist’ laat een subtiel kijkje in het leven en werk van deze bejubelde regisseur zien. De Franse Pascal-Alex Vincent balanceert de thema’s van het werk van Satoshi Kon met zijn persoonlijke leven. De documentaire slaagt er vooral in  de manier waarop Satoshi de grens tussen realiteit en verbeelding vervaagt, te verbeelden. Er komen verschillende hedendaagse regisseurs aan het woord die hun werk hebben laten inspireren door Satoshi’s films zoals ‘Perfect Blue’, ‘Millenium Actress’, ‘Tokyo Godfathers’ en misschien wel de bekendste: ‘Paprika’.

Melkweg werkt samen met Kaboom Animation Festival en brengt anime naar het grote doek. Kaboom is het jaarlijkse filmfestival voor het nieuwste en het beste op het gebied van animatie, en is een enorme showcase voor de brede waaier die animatiefilm is: van bizarre experimentele arthouse tot kleurrijke crowdpleaser voor de hele familie.

Satoshi Kon: The Illusionist is 17 december om 20.45 te zien in de Melkweg in Amsterdam. Koop hier je kaarten.

 

Op reis met het Meral Polat Trio 

Met eigen teksten en gedichten uit het poëtische nalatenschap van de vader van actrice Meral Polat neemt het trio je mee op een reis langs hedendaagse Anatolische folk, Koerdische klanken en de wortels van de blues. Deze bron van Turks-Koerdisch-alevitische cultuur vormt de kern van muziek waarin oosterse en westerse tradities elkaar raken.

Actrice en zangeres Meral Polat is bij het grote publiek bekend als de schoolpleinmoeder Mel uit de successerie ‘De Luizenmoeder’. Als zangeres ontwikkelt ze een andere kant van haarzelf, en dit heeft geresulteerd in het Meral Polat Trio waar zij met Chris Doyle en Frank Rosaly sinds augustus optreedt.

Het concert is op 18 december te zien in de Tolhuistuin in Amsterdam. Koop hier je kaarten.

 

 

Myung-whun Chung leidt Mahlers vurige vijfde symfonie 

Nadat Myung-whun Chung in februari 2020 Mahlers Negende symfonie leidde, schreef de NRC over een indrukwekkend concert en gaf de voorstelling de volle vijf sterren. Des te meer reden om uit te kijken naar het nieuwe hoofdstuk van de innige band tussen het Concertgebouworkest en Mahler.

De Zuid-Koreaanse dirigent Myung-whun Chung volgde zijn directieopleiding aan de Mannes School of Music en de Juilliard School in New York. Naast directieposten en gastdirigentschappen bij diverse vooraanstaande Europese orkesten en theaters is Myung-whun Chung meer betrokken geraakt bij de muziek wereld in het Oosten. Zo is hij medeoprichter van het Asia Philharmonic Orchestra en eredirigent van het Tokyo Philharmonic Orchestra en was hij chef-dirigent van het Seoul Philharmonic Orchestra.

Het concert is op 22 december te zien in het Concertgebouw. Koop hier je kaarten. 

 

De veelzijdige maritieme wereld in het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe het op-zee-zijn je als mens kan veranderen. Vanuit verschillende perspectieven dompel je je onder in de veelzijdige en soms tegenstrijdige maritieme wereld. Deze wereld gaat hand in hand met vrijheid en transitie, maar ook met sociale constructen en hiërarchie aan boord. Vergeet vooral de audiotour niet, waar onder meer een verhaal te horen is van een jonge Indonesische vrouw die als contractarbeider naar Suriname vluchtte om uithuwelijking te voorkomen.

In ‘Mens op Zee’ wordt er vooral vele vormen van fotografie getoond waar allerlei persoonlijke verhalen achter schuilgaan. Zeevarenden, passagiers, of een eenling op zee: allen reizen van A naar B, bevinden zich tussen twee werelden en varen voorbij de grenzen van het bekende. ‘Mens op Zee’ laat zien hoe je je op het water verhoudt tot jezelf, de ander, het schip en de zee en raakt daarmee aan grotere thema’s als gender, inclusie en migratie.

De tentoonstelling is nu te zien in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Kijk hier voor meer informatie.

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.