Weekendtips (03/11/2022 – 09/11/2022)

0

Sparkling Eyes | 3 t/m 30 november 2022 | Bibliotheek Amstelland

Van 3 t/m 30 november vind je in Bibliotheek Amstelland aan het Stadsplein in Amstelveen de foto-expositie van Project Monolids. Dit is een initiatief van art director en make-up artiest Xiu Yun Yu samen met fotografen Jani Yu en Angela Huizer.

Sparkling Eyes vertelt het verhaal van mooie ogen: sprekend, schitterend en uniek. Het is een waardering en ode aan monolid ogen. We laten de schoonheid van monolid ogen zien, en bevragen ons wat ‘schoonheidsidealen’ zijn.

Kijk voor meer informatie op www.pac.tv/sparklingeyes

 

Suni/Indisch Zwijgen | 3 november | Ketelhuis Amsterdam

Afbeelding afkomstig van www.indischzwijgen.nl

Een feestelijke première van twee films van aanstormende talenten die ongemakkelijke onderwerpen bespreekbaar durven te maken.

In Indisch Zwijgen (Juliette Dominicus, Sven Peetoom) gaan drie Indische kunstenaars de confrontatie aan met hun familie om zo het zwijgen over Nederlands-Indië te verbreken. Hoe beïnvloedt het verzwegen verleden hun huidige leven? Hoe kunnen zij als derde generatie uitdragen wat het betekent om Indisch te zijn?

In Suni (Edward de Jong, Rosa Kreulen) draait het om Danaé, een jonge actrice, dat zich tijdens een hete zomerdag voorbereidt op een belangrijke auditie. Haar concentratie en motivatie worden op de proef gesteld door de plakhitte en mensen met andere plannen.

Kijk voor meer informatie en tickets op https://www.ketelhuis.nl/films/suni-indisch-zwijgen/

 

‘Sparkling Eyes’: Voorlezen Porseleinen Olifant + Workshop papercutting | 4 november | Bibliotheek Amstelland

Schrijver en maker Meliza de Vries leest het boek ‘de Porseleinen Olifant’ voor. Het vertelt het verhaal van een porseleinen olifant die wordt gekocht in een kringloopwinkel en hierna in de vitrinekast wordt gezet. De olifant is telkens bang om in de weg te lopen of iets te breken. Maar dan gebeurt er iets onverwachts!

Meliza de Vries, geboren in Sri Lanka, schrijft en illustreert met kwasten en scharen. Zij droeg haar gedichten voor tijdens Dichters in de Prinsentuin, Onbederf’lijk Vers en toerde met de Poëziebus door Nederland en België. In 2021 ontving zij de AMAI award voor het beste gedicht op Instagram.

Na het voorlezen maken de kinderen een kleurrijke olifant geïnspireerd op de olifanten tijdens de Perahera optocht in Sri Lanka.

Meld je gratis aan op https://amstelland.op-shop.nl/8791/porseleinen-olifant-voorlezen-workshop-8-10-jr/04-11-2022

 

‘Sparkle Your Eyes’: Make-up workshops Project Monolids | 5 november | Bibliotheek Amstelland

Xiu Yun Yu, Angela Huizer en Jani Yu, initiatiefnemers van Project Monolid, leren jouw de beste tips & tricks om je ogen te laten schitteren. Met deze workshop laten ze zien dat iedereen op zijn eigen manier mooi is. Of je nu monolid ogen hebt of grote, ronde ogen, iedereen is welkom. Na de workshop wordt er afgesloten met een fotoshoot waarmee je onderdeel kan worden van de lopende foto-expositie in de Bibliotheek van Amstelveen. Ook krijg je een gratis goodiebag mee naar huis!

Meld je hier aan voor de sessie van 13.30 tot 15.00 https://amstelland.op-shop.nl/8784/make-up-workshops-sparkle-your-eyes/05-11-2022

Meld je hier aan voor de sessie van 15.30 tot 17.00 https://amstelland.op-shop.nl/8785/make-up-workshops-sparkle-your-eyes/05-11-2022

 

Suminagashi – workshop gemarmerd papier | 6 november | Sieboldhuis

Afbeelding afkomstig van www.sieboldhuis.org

Suminagashi, letterlijk “vloeiende inkt”, is een Japanse verftechniek waarbij prachtige gemarmerde patronen ontstaan door een samenspel van inkt en water.

Tijdens deze creatieve workshop leert Julia Mestrum, student Japanologie met specialisatie in Japanse film en popcultuur, je meer over deze bijzondere Japanse techniek. Je leert enkele stukken papier te bedrukken en deze neem je mee naar huis om te gebruiken voor eigen projecten.

Kijk voor meer informatie op https://www.sieboldhuis.org/activiteiten/suminagashi-nov

 

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.