Weekendtips (27/10/2022 – 02/11/2022)

0

Immortal Trees | Lavinia Meijer en het Amsterdams Andalusisch Orkest | 30 oktober

Afbeelding afkomstig van Aan de Slinger

Harpiste Lavinia Meijer en het Amsterdams Andalusisch Orkest spelen op zondag 30 oktober samen. Tijdens het concert kan je horen hoe de harp kan samenvloeien met de ganûn – de liggende oosterse harp – en de ud. Al deze instrumenten hebben als overeenkomst dat ze in vele culturen werden gebruikt om verhalen te vertellen. 

De titel ‘Immortal Trees’ verwijst naar bomen om ons heen die eeuwenoude verhalen vertellen. Verhalen over groei, afsterven en voortleven, onder meer door de vele boeken en muziekinstrumenten die uit deze bomen gevormd zijn. 

Voor meer informatie ga naar https://www.aandeslinger.nl/programma/immortal-trees

 

Wabi-sabi. Japanse esthetiek in fotografie en keramiek | Nu t/m 15 januari 2023

Afbeelding afkomstig van Japanmuseum SieboldHuis

 

Voor het eerst in Europa wordt er een tentoonstelling gewijd aan het Japanse esthetische concept van wabi-sabi in fotografie en keramiek.

Bij het concept van wabi-sabi staat de acceptatie en waardering van vergankelijkheid en imperfectie centraal. Terug te zien in alle Japanse kunstvormen, van poëzie tot theeceremonie.

In de tentoonstelling ‘Wabi-sabi. Japanse esthetiek in fotografie en keramiek’ kan je meer dan honderd werken bekijken van zeventien kunstenaars, zowel nationaal en internationaal, die dit Japanse begrip inzichtelijk maken. 

Voor meer informatie ga naar

https://www.sieboldhuis.org/tentoonstellingen/wabi-sabi-japanse-esthetiek-in-fotografie-en-keramiek

 

Juane Xue’s Color World | National Gallery Color House | Doorlopende tentoonstelling

Afbeelding afkomstig van Juane Xue

 

National Gallery Color House presenteert de tentoonstelling ‘Juane Xue’s Color World’, waarbij de schilderijen je meenemen naar de kleurenwereld van Juane Xue.

Juane Xue is een getalenteerde en veelzijdige kunstenares voornamelijk bekend door haar gebruik van licht en schaduw in haar schilderijen om bijzondere ruimte en diepte te creëren in haar werk. Xue hanteert haar eigen kleur techniek waarmee zij een stralende kleurenwereld creëert. Haar unieke stijl is een combinatie van Oosterse tonaliteit gecombineerd met het Franse impressionisme en Duitse expressionisme.

Voor meer informatie ga naar https://www.nationalgallerycolorhouse.nl/juane-xues-color-world/

 

Blown Away | Netflix | Nu te zien

Afbeelding afkomstig van Netflix

 

In de Netflix show ‘Blown Away’ gaan glasblazers de strijd aan met elkaar om tot de beste glasblazer vernoemd te worden. In het derde seizoen zitten er ook meerdere Aziatische kandidaten bij, waaronder een Filipijnse man die juist wil laten zien dat ook Aziatische glasblazers bestaan en anderen wil inspireren.

 

365 DAGEN IK | Naeeda Aurangzeb | Nu te zien

Afbeelding afkomstig van Merlijn Doomernik

 

Journalist, presentator en schrijver Naeeda Aurangzeb neemt ons mee in haar leven in de voorstelling ‘365 DAGEN IK’. 

Onderwerpen zoals protesten tegen de verplichte hoofddoek, #metoo en institutioneel racisme zijn doorleefde onderwerpen waarover ze ook heeft geschreven in haar boeken ‘365 dagen Nederlander’ en ‘Hé, lekker ding’ – een verzameling van geestig-gênante anekdotes over wat ze als Nederlander van kleur en als vrouw meemaakt.

Tijdens de voorstelling komen anekdotes aan bod die ze nog niet heeft verteld met weer met een flinke dosis humor.

Voor meer informatie ga naar https://www.theater.nl/365-dagen-ik-naeeda-aurangzeb/

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.