Weekendtips (20/10/2022 – 26/10/2022)

0

Amsterdam Dance Event | Nu t/m 23 oktober

Afbeelding afkomstig van Amsterdam Dance Event

Het meest vooruitstrevende, invloedrijke en leerzame bijeenkomst voor elektronische muziek en zijn industrie is weer terug van 19 t/m 23 oktober. 

ADE is weer gevuld met zijn conferentie-, festival- en educatieve broedplaats met een rijk multidisciplinair programma. 

Op bijna 200 locaties met meer dan 1000 evenementen is Amsterdam vijf dagen en nachten in de ban van elektronische dans muziek. 

Voor meer informatie ga naar https://www.amsterdam-dance-event.nl/

 

Meet & Greet De Bananengeneratie Eindhoven | 20 oktober

Afbeelding afkomstig van Theater Oostpool | Bas de Brouwer

 

Samen met Toneelgroep Oostpool en Parktheater Eindhoven organiseert PAC een meet & greet en nagesprek met de cast van ‘De Bananengeneratie’ – direct na de voorstelling. Moderatie wordt gedaan door Melissa Korn, PAC programmamaker en fervent foodie.

De theatrale versie van de Bananengeneratie wordt geregisseerd door Char Li Chung. Vijf getalenteerde acteurs Nhung Dam, Kok-Hwa Lie, Yuwi, Qiqi van Boheemen en Keanu Visscher brengen een gezicht aan de diverse jonge generatie van Oost-Aziatische Nederlanders.

Daarnaast reist ‘Guess Who? – the Asian edition’ ook mee met het theater! Het levensgrote spel van multidisciplinair designer en fotografe Rui Jun Luong is de vertaling van de misconceptie over hardnekkige stereotypen als ‘iedereen is Chinees’ en ‘alle Aziaten lijken op elkaar’. Je kan het spel spelen in de foyer bij elke voorstelling.

De Bananengeneratie, geschreven door Pete Wu gaat over het dubbelleven van Chinese Nederlanders van nu. Hiermee brengt hij de stereotypen, clichés, en verscheidenheid van de Chinezen die geboren in Nederland en geworteld zijn aan het daglicht.

Voor gratis kaartjes ga naar https://www.eventbrite.nl/e/tickets-pac-x-de-bananengeneratie-meet-greet-eindhoven-425021870857

 

Diwali Festival Amstelveen | 22 oktober

Afbeelding afkomstig van Diwali Festival Amstelveen

 

Maandag 24 oktober is het weer Diwali ‘lichtjesfeest’ – het belangrijkste en meest gevierde festival in heel India. Op die dag wordt het goede over het kwade, het licht over duisternis gevierd.

Om dit te vieren vindt op zaterdag 22 oktober de 14e editie van het India Diwali Festival in Amstelveen weer plaats. Laat je meevoeren in duizelingwekkende non-stop optredens me drumbeats die jouw hart raken. 

Geniet van de culinaire lekkernijen en/of doe mee aan een workshop. Daarnaast zijn er ook activiteiten voor kinderen. 

Voor meer informatie ga naar www.diwalifestival.nl/

 

Dutch Design Week 2022 | 22 t/m 30 oktober

Afbeelding afkomstig van Dutch Design Week

 

Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Dit jaar vindt het plaats van 22 t/m 30 oktober. 

Het grootste design evenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van meer dan 2600 ontwerpers aan ruim 350.000 bezoekers uit het binnen- en buitenland. 

Verspreid over zo’n 120 locaties door de hele stad zijn er onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten. 

Voor meer informatie ga naar https://ddw.nl/nl/home

 

Sunwook Kim in Tsjaikovski, Osmo Vänskä leidt Stravinsky’s Vuurvogel | 23 oktober

Afbeelding afkomstig van concertgebouw.nl

 

Pianist Sunwook Kim wordt geprezen om zijn gespierde, maar tegelijkertijd uitgebalanceerde spel. Alle aspecten daarvan kan hij kwijt in Tsjaikovski’s Eerste pianoconcert. Kim soleert bij het Seoul Philharmonic Orchestra dat, geleid door Osmo Vänskä, ook Stravinsky’s suite uit De vuurvogel uitvoert.

Voor meer informatie ga naar

https://www.concertgebouw.nl/concerten/594723-sunwook-kim-in-tsjaikovski-osmo-v%C3%A4nsk%C3%A4-leidt-stravinskys-vuurvogel

 

Grootkoor Holland met 1000 Stemmen Zingen | 23 oktober

Afbeelding afkomstig van concertgebouw.nl

 

Een koor van ongeveer 1000 stemmen, afkomstig uit de Nederlandse Grootkoren zingt op zondag 23 oktober met Tania Kross en Henk Poort. 

Speciaal voor dit concert hebben de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen een inspirerende mix van klassieke en populaire muziek samengesteld. Samen met de geweldige begeleiders Rob van Dijk, Martin Zonnenberg, Martin Mans, Marinus Komst en een koperensemble uit Engeland wordt u muzikaal verrast.

Voor meer informatie ga naar https://www.concertgebouw.nl/concerten/1550933-grootkoor-holland-met-1000-stemmen-zingen

 

Meet & Greet De Bananengeneratie Amsterdam | 25 oktober

Afbeelding afkomstig van Theater Oostpool | Bas de Brouwer

 

Samen met Toneelgroep Oostpool en Internationaal Theater Amsterdam  organiseert PAC een meet & greet en nagesprek met de cast van ‘De Bananengeneratie’ – direct na de voorstelling. Moderatie wordt gedaan door PAC oprichter Hui-Hui Pan.

De theatrale versie van de Bananengeneratie wordt geregisseerd door Char Li Chung. Vijf getalenteerde acteurs Nhung Dam, Kok-Hwa Lie, Yuwi, Qiqi van Boheemen en Keanu Visscher brengen een gezicht aan de diverse jonge generatie van Oost-Aziatische Nederlanders.

Daarnaast reist ‘Guess Who? – the Asian edition’ ook mee met het theater! Het levensgrote spel van multidisciplinair designer en fotografe Rui Jun Luong is de vertaling van de misconceptie over hardnekkige stereotypen als ‘iedereen is Chinees’ en ‘alle Aziaten lijken op elkaar’. Je kan het spel spelen in de foyer bij elke voorstelling.

De Bananengeneratie, geschreven door Pete Wu gaat over het dubbelleven van Chinese Nederlanders van nu. Hiermee brengt hij de stereotypen, clichés, en verscheidenheid van de Chinezen die geboren in Nederland en geworteld zijn aan het daglicht.

Voor gratis kaartjes ga naar https://www.eventbrite.nl/e/tickets-pac-x-de-bananengeneratie-meet-greet-amsterdam-425024057397

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.