Weekendtips (13/10/2022 – 19/10/2022)

0

Humans of Film Festival | 13 t/m 16 oktober

Afbeeldingen afkomstig van Humans of Film Festival

 

Queer My Friends

Wanneer de Christelijke Kang-Won uit de kast komt, verwart dit zijn net zo Christelijke jeugdvriendin Ah-Hyun Seo. Haar verbijstering inspireert haar om een documentaire over hem te maken. Het wordt een intiem portret waarin ze vastlegt hoe er in de loop der jaren langzaamaan barstjes in Kan-Won’s façade van geluk ontstaan.

Verscheurd tussen Seoul, Berlijn en de Verenigde Staten worstelt Kang-Won met zijn behoefte aan verbondenheid, terwijl de regisseur  bij zichzelf nagaat hoe je een goede bondgenoot kan zijn. Te midden van  de Zuid-Koreaanse LHBTIQ+ rechtenbeweging toont Queer My Friends zich als meer dan  een coming-out-verhaal; het is een oprechte en ontwapenende vertelling over vriendschap en je vertrouwde omgeving achter je laten.

 

Homebound

Na meer dan tien jaar lang in Taiwan te hebben gewerkt, wil Tari terug naar haar geboorteland Indonesië. Dan gooit de Coronapandemie roet in het eten.

Wanneer Tari haar persoonlijke verhalen deelt over haar beslissing om in Taiwan te gaan werken en uitlegt wat de gevolgen daarvan zijn geweest, wordt het ook pijnlijk duidelijk hoe kwetsbare migrantenwerkers structureel verkeerd geïnformeerd worden en hoe weinig rechten zij eigenlijk hebben.

Homebound is een intieme, geanimeerde documentaire gemaakt om iedereen die—bewust of onbewust—meegaat in een systeem dat jaarlijks van duizenden vrouwen misbruik maakt,  eens goed wakker te schudden.

 

super feelings episode 3: Thuy-Han Nguyen-Chi – into the earth below, the blue blur of bones | 13 t/m 23 oktober

Afbeelding afkomstig van De Appel

 

Super feelings is a four-part exhibition, event programme and reader, which unfolds at de Appel throughout the autumn months of September, October and November 2022. super feelings is developed by the participants of this year’s Curatorial Programme.

Autumn arrives and episode 3 of super feelings breaks on the shoreline of de Appel’s Aula. You are warmly invited to join us for the opening of into the earth below, the blue blur of bones by Thuy-Han Nguyen-Chi. Nguyen-Chi presents a new installation environment encompassing her film Into The Violet Belly (2022), recently presented at the 12th Berlin Biennale.

The film recounts fragments of a woman’s journey, from Vietnam, to Thailand and eventually Germany at the end of the American War in Vietnam. The film’s centrifugal force is a conversation between its co-directors, Nguyen-Chi and her mother Thuyen Hoa, plumbing the depths of family lore, mythology and memory. The camera rotates; sea becomes sky; a mythological creature is born in a cave along a rocky shoreline; a woman plunges into the South China Sea; a rotting marine carcass vibrates with life; all turns to blue.

Reimagining the film in relation to the Aula’s architecture and the building’s recent history as a temporary refugee shelter, Nguyen-Chi presents new supporting sculptural objects: fragmented mirrors penetrating into the screen and washed ashore onto the sandflat. The mirrors reflect and refract the architectural surroundings of de Appel, while simultaneously displacing the solidity of the projected image and questioning the certainty of vision.

On the 13th of October 2022, Thuy-Han Nguyen-Chi invites Frankie to perform a live version of Into The Violet Belly’s soundtrack—a song based on the poem Learning Late Letters by Quyen Nguyen-Hoang, a Vietnamese writer and poet—alongside selected tracks from her debut solo release Styx. Following the performance, episode 3 will be open for ten consecutive days at de Appel, from Friday 15 October until Sunday 23 October 2022, 12:00-18:00.

Voor meer informatie ga naar https://www.deappel.nl/en/archive/events/1167-super-feelings-episode-3-thuy-han-nguyen-chi-into-the-earth-below-the-blue-blur-of-bones

 

HER Film Festival 2022 | 14 t/m 23 oktober

Afbeeldingen afkomstig van HER Film Festival 

 

Geniet van de mooiste films en laat je inspireren door krachtige vrouwen van over de hele wereld tijdens HER Film Festival. Kijk van 14 tot en met 23 oktober thuis gratis naar een zorgvuldig geselecteerd filmaanbod films. Je vindt bij ons films vanuit alle windstreken: van India tot Nigeria met Nederlandse ondertiteling.

 

Met HER Film Festival slaan filmplatform Cinetree en Simavi voor de derde keer de handen ineen om aandacht te vragen voor gelijkheid. Het festival geeft een stem aan verhalen die gehoord moeten worden. En dat zijn niet alleen de vrouwen in onze films als bijvoorbeeld Frida Kahlo en Ruth Bader Ginsburg. Maar ook al die vrouwen en meisjes die filmmakers hebben geïnspireerd: zij die elke dag opkomen voor hun rechten. Al deze verhalen vormen de basis voor de filmselectie van het festival.

Ruim een week gratis toegang tot de beste films & documentaires over de kracht van vrouwen. Wij bieden acht bijzondere films aan die je online kunt bekijken, geheel kosteloos en zonder verdere verplichtingen.

Elke film wordt ingeleid door een expert. Wij hebben een groep geweldige curators samengesteld, die samen hebben nagedacht over het filmprogramma en die jou achtergrondinformatie, hun persoonlijke visie en kijkadvies meegeven. Zo wordt het kijken een nog rijkere ervaring.

 

Parched

Het verhaal speelt zich af in het heden in India, Gujarat. In een klein dorp durven vier vrouwen zich verzetten tegen mannen en de tradities die hen tot slavin maken. Gesteund door hun vriendschap en hun verlangen naar vrijheid worden ze geconfronteerd met hun demonen en dromen ze van liefde en een beter leven ergens anders.

 

Writing with Fire

In 2002 richtte een groep vrouwen in Uttar Pradesh een krant op. De vrouwen brengen ter plekke verslag uit van het laatste nieuws, gefilmd met hun telefooncamera’s, en doen zorgvuldig (en vaak gevaarlijk) speurwerk naar de problemen van hun gemeenschap: onveilige leef- en werkomstandigheden, politieke corruptie, de epidemie van verkrachting en geweld, vooral tegen de Dalit-bevolking.

Voor meer informatie ga naar

https://simavi.nl/herfilmfestival?fbclid=IwAR0p6MrYFMOz7eBfhpeBEu2LTWZUhBCBQ4-swNtZumqelosAKcwPkm62EYk

 

Japanse Tuin Clingendael | 15 t/m 30 oktober

Afbeelding afkomstig van denhaag.com

 

De Japanse Tuin is dit najaar weer geopend van zaterdag 15 oktober tot met zondag 30 oktober 2022 van 10.00 uur tot 16.00 uur.

De Japanse Tuin is het pronkstuk van Landgoed Clingendael, gelegen tussen Den Haag en Wassenaar. Het is de enige Japanse tuin in Nederland uit het begin van de 20e eeuw. In de historische tuin zijn prachtige en zeldzame bomen en planten te zien. De Japanse Tuin is heel kwetsbaar. Daarom is hij slechts een korte periode per jaar geopend voor publiek, in de lente (mei / juni) en in de herfst (oktober).

De Japanse Tuin is in het begin van de 20e eeuw aangelegd door de toenmalige eigenaresse van het Landgoed Clingendael, Marguerite M. Baronesse van Brienen (1871-1939). Per schip heeft zij reizen gemaakt naar Japan, waarbij zij enkele lantaarns, een watervat, beeldjes, de bruggetjes en het paviljoen naar heeft Den Haag verscheept. Het is de enige Japanse tuin in Nederland van rond 1910, waardoor deze tuin op Landgoed Clingendael een hoge historische waarde heeft. Het is bovendien de grootste Japanse tuin in Nederland met een oppervlakte van 6800 vierkante meter.

De Japanse Tuin is de oudste Japanse tuin van Nederland. En, met een oppervlakte van 6.800 vierkante meter is het ook nog eens de grootste van ons land.

Voor meer informatie ga naar

https://denhaag.com/nl/agenda/japanse-tuin-openstelling?fbclid=IwAR1jqTeyVfNS-T7E8CbvUHUPmRE845elsFYOns3i3zDFEzsU5z0zpHQsqNY

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.