Weekendtips (22/09/2022 – 28/09/2022)

0

Camera Japan Festival Rotterdam | 22 t/m 25 september

Afbeelding afkomstig van Camera Japan Festival

Camera Japan Festival is weer terug! Het cultureel festival focust zich op Japanse cultuur: muziek, kunst, dans, mode, architectuur en natuurlijk de main focus films. Je kan genieten van de raarste en meest onverwachte cinema uit Japan! Daarnaast is er ook lekker eten, dus genoeg te doen.

Voor meer informatie ga naar https://camerajapan.nl/rotterdam/

 

Three wishes from a rose Concert & Film | 23 september

Afbeelding afkomstig van Daan Vree

 

Op vrijdag 23 september is er in Kasteel Loenersloot een filmvertoning van de korte indrukwekkende Life Is A Dream gepaard met een concert van Chinese lovesongs van Huang Zi. 

De musici zijn de Japanse pianoforte-pianiste Kaoru Iwamura, sopraan Kitty Lai en tenor Edmond Chu. Het concert zal tweemaal gegeven worden, eerst om 17:00 uur en daarna om 19:30 uur. Na afloop is er een Q&A met regisseur Daan Vree.

Voor kaartjes ga naar https://utrechtslandschap.nl/activiteiten/detailpagina/75348/concert-op-pianoforte-met-sopraan-en-tenor-in-kasteel-loenersloot/2022-09-23

 

Tjendolmiddag met Suzanne Liem en Sylvia Pessireron | Museum Sophiahof | 23 september

Afbeelding afkomstig van Museum Sophiahof

 

De maandelijkse Tjendolmiddag van Museum Sophiahof op vrijdag 23 september staat in het teken van twee recente publicaties. Het fotoboek ‘Lain Sayang Lain’. Vier generaties Molukkers in Nederland’ van fotograaf Suzanne Liem en het boek ‘Sayang é. Zeventig jaar Molukkers in Nederland en op Maluku’ van auteur Sylvia Pessireron.

In het fotoboek vertellen vier generaties Molukkers over hun cultuur, geschiedenis en saamhorigheid. Hiervan is ook een tentoonstelling gemaakt die in Nationaal Monument Kamp Vught te zien was. Mede door auteur Sylvia Pessireron kwam dit fotoboek ten stand.

In ‘Sayang é’ zijn Molukkers aan het woord over de overtocht, leven in de barakkenkampen, acties in de jaren zeventig, de wijdverspreide drugsverslaving en de veerkracht om hun leven opnieuw vorm te geven. Daarnaast delen de landgenoten op de Molukken hun verhalen over de burgeroorlog de strijd om een eigen republiek. 

Voor kaartjes ga naar https://tickets.twelveticketing.eu/events/365419/info?distributionId=178763

 

Pelita Naoorlogse Generatiebijeenkomst: Wat betekent het om Indisch te zijn? | 24 september

Afbeelding afkomstig van Museum Sophiahof

 

Stichting Pelita organiseert op zaterdag 24 september een Naoorlogse Generatiebijeenkomst in Museum Sophiahof. Tijdens zal derde generatie Indo: Léon Kempees – coach en trainer bij Lunak Training, Coaching & Counseling dieper ingaan op zijn werk en ervaringen met de Indische naoorlogse generatie. Daarnaast kun je in gesprek met hem gaan over wat het betekent om Indisch te zijn. 

Voor kaartjes ga naar https://www.museumsophiahof.nl/agenda/wat-betekent-het-om-indisch-te-zijn

 

Alice Sara Ott speelt Ravel, Duncan Ward leidt Debussy’s La mer | 24 september 

Afbeelding afkomstig van concertgebouw.nl

 

Op zaterdag 24 september kan je luisteren naar een krachtige en originele pianoconcert ‘Ravel’ voor de linkerhand. Dit wordt gedaan door de Duits-Japanse pianiste Alice Sara Ott die de ziekte van multiple sclerose heeft. Dit wordt geleid door Duncan Ward met drie portretten van de zee: van Britten en Mendelssohn tot Debussy’s La mer.

Voor kaartjes ga naar https://www.concertgebouw.nl/concerten/664721-alice-sara-ott-speelt-ravel-duncan-ward-leidt-debussys-la-mer

 

Tomofair Nijmegen | 24 & 25 september

Afbeelding afkomstig van Tomofair Nijmegen

 

De grootste indoor Japanse markt van Nederland is weer terug in het weekend van 24 en 25 september. Jong en oud kan genieten van tientallen kramen vol met zelfgemaakte Japanse items, snoepjes, speelgoed e.d. en lekkere street food. Daarnaast zijn er verschillende optredens, karaoke, en games. 

Voor meer informatie ga naar https://www.tomofairnijmegen.nl/

 

Over Kleur gesproken | 26 september t/m 1 oktober

Afbeelding afkomstig van HUMAN

 

In de serie ‘Over Kleur Gesproken’ door HUMAN in samenwerking met het Nederlands Film Festival en het initiatief KLEUR wordt er verdiept in het debat over meer bewustwording rondom inclusiviteit van kleur. 

In het tweede seizoen gaan witte makers en makers van kleur uit de Nederlandse televisie- en filmindustrie met elkaar in gesprek. Aan de hand van fragmenten uit recente Nederlandse films en series vinden respectvolle uitwisselingen plaats over waar zij persoonlijk tegenaan lopen en hoe dat voor de ander is. Samen proberen ze te ontdekken hoe ze de disbalans kunnen veranderen. 

 

Do 29 sep 00:32 – Seizoen 2 Afl. 3 – Jennifer Hoffman en Hui-Hui Pan

Nadat Jennifer Hoffman (Deep Shit, Luizenmoeder) en Hui-Hui Pan (Pan Asian Collective) samen naar een fragment van Rundfunk hebben gekeken, ontstaat een eerlijk en open gesprek over het belang van representatie op televisie en waarom het zo belangrijk is dat mensen van kleur zichzelf terugzien op televisie. Daarnaast praten ze over stereotypes en karikaturen en dat die niet per definitie fout zijn, maar dat een maker dan ook verplicht is om verder te denken.

 

Za 1 okt 01:24 – Seizoen 2 Afl. 5 – Dewi Reijs en Annemieke van Vliet

In haar gesprek met actrice en casting director Dewi Reijs (Buurt Tories, Anne+) vertelt producent Annemieke van Vliet (Forever Rich, Mocro Maffia) dat zij in haar carrière een bewustwordingsproces heeft meegemaakt en dat ze bepaalde keuzes met de kennis van nu nooit meer zou maken. Samen praten ze over het lef dat soms ontbreekt bij het casten en schrijven van bepaalde rollen en keuzes die aan de hand daarvan worden gemaakt.

Voor meer informatie ga naar https://www.human.nl/over-kleur-gesproken/over-de-serie.html

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.