PAC op Humans of Film Festival

0

Humans of Film Festals x PAC present #StopAsianHate panelgesprek

#StopAsianHate is meer dan alleen een call-out. Het is een beweging. Na het toenemend geweld en racisme tegen Aziaten wereldwijd, en de dood van zes Aziatische-Amerikaanse vrouwen, werd de #StopAsianHate synoniem de beweging en de vele manifestaties die sinds in lente van 2021 wereldwijd georganiseerd werden. Ook hier in Amsterdam. Juist hier, want in Nederland is de explosieve groei van incidenten niet meer te ontkennen. In 2020 kwamen meer dan 5000 meldingen binnen van anti-Aziatisch racisme, een derde van het totaal aantal gemelde incidenten over 2020. Nog nooit eerder was de urgentie zo hoog.

#StopAsianHate is meer dan alleen de ‘grapjes’ en micro-agressies waarmee Aziaten in Nederland (dagelijks) geconfronteerd worden. Drie korte films vertellen verschillende verhalen en perspectieven over anti-Aziatisch racisme. 

  • De ideale allochtoon – Nederland, 2020, 26 min, door Nick van der Pijl
  • #StopAsianHate – Nederland, 2021, 13 min,  door Floor van Lent en Emma Kemperman
  • Home Free – USA, 2020, 5 min, door  Eddie Shieh

In het panelgesprek na de film gaan we in gesprek met diversiteit en inclusie-expert Sarita Bajnath en mediawetenschapper en schrijver Reza Kartosen-Wong, over het bestaan van institutioneel Anti-Aziatisch racisme en zoeken we een dialoog op met het publiek. Voorbij de ‘grapjes’. Want hoe speelt anti-Aziatische racisme en de impact ervan een (dagelijkse) rol hier in Nederland? Hoe zorgen we voor meer verbinding, dialoog en ontstijgen we deze realiteit?

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.