PAC Tipt! 20 t/m 26 juli

Iedere week cureert PAC-redacteur Caitlin Spaans theatervoorstellingen, concerten, films, exposities en festivals met als doel om een Aziatisch-gecentreerde culturele agenda op te stellen. Caitlin studeerde Media en Kunst aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en schreef eerder voor muziekplatform 3voor12 Den Haag.

Small, Slow, but Steady | Nu te zien in de bioscoop

“Regisseur Miyake Sho baseerde zijn film op het autobiografische boek van Ogasawara Keiko, de eerste professionele vrouwelijke bokser met een gehoorbeperking in Japan. Het resultaat is een ontroerend verhaal over wilskracht die op de proef wordt gesteld.”

Keiko is een jonge vrouw met een gehoorbeperking die maar één droom heeft: professioneel bokser worden. Alhoewel ze de kost verdient als kamermeisje in een luxehotel, traint ze in haar vrije tijd hard. Dankzij haar toegewijde coach wordt ze steeds sterker. Wanneer haar vertrouwde boksclub moet sluiten vanwege de pandemie en de kwakkelende gezondheid van de eigenaar, haar coach, moet Keiko op eigen kracht verder. Haar grootste opgave is om te proberen te begrijpen wat haar ware kracht is en waarom ze eigenlijk zo graag wil vechten.

Regisseur Miyake Sho baseerde zijn film op het autobiografische boek van Ogasawara Keiko, de eerste professionele vrouwelijke bokser met een gehoorbeperking in Japan. Het resultaat is een ontroerend verhaal over wilskracht die op de proef wordt gesteld.

‘Small, Slow, but Steady’ draait vanaf donderdag 20 juli in de bioscoop. Check de bioscoop bij jou in de buurt voor tijden en tickets.

 

 

Strictly K-Pop #3 | 21 juli | Melkweg Amsterdam

“Strictly K-Pop creëert een safe space voor K-pop fans van alle leeftijden waarbij je elkaar kunt ontmoeten en dansen op muziek van bekende artiesten als BTS, Blackpink, Stray Kids en New Jeans.”

Strictly K-Pop organiseert evenementen die een platform bieden aan de K-pop-fanbase, allereerst als een kleine vrijwilligersorganisatie. In 2013 was er geen fysieke plek waar K-popfans hun passie voor K-pop en de Koreaanse cultuur konden delen. Nu is Strictly K-Pop uitgegroeid tot een gevestigde naam in de K-pop scene van de Benelux.

Strictly K-Pop #3 is de nieuwste editie met een programma vol K-pop tracks, dance performances. Het is een safe space voor K-pop fans van alle leeftijden, waarbij je uitgenodigd wordt om te dansen op muziek van onder andere BTS, Blackpink, Stray Kids en New Jeans.

Dit evenement vindt op vrijdag 21 juli om 18.30 plaats in de Melkweg in Amsterdam.

 

 

 

Mamalarky | 23 juli | Rotown

“Mamalarky maakt gebruik van een wirwar van drumcomputers, opzwellende synths en zwevende samenzang. Het resultaat is een eigenzinnige vorm van synthpop, waarbij je kan wegdromen of lekker op kan bewegen.”

Mamalarky speelt in elkaar verwikkelde, chaotische en quirky indierock. Drie van de vier bandleden woonden samen in een huis in Atlanta om muziek te ademen, te eten en te slapen. Hierdoor voel je de hechtheid van de groep tijdens live-optredens en in het in 2022 uitgekomen album ‘Pocket Fantasies’, een album dat je een inkijkje geeft in hun leven, vol inside jokes en hun eigen muzikale taal.

De muziek van Mamalarky maakt gebruik van een wirwar van drumcomputers en opzwellende synths waarin de zwevende samenzang zich verweeft met rustige gitaarpartijen en een lading niet te definiëren geluiden. Het resultaat is een eigenzinnige vorm van synthpop waarbij je kan wegdromen of lekker op kan bewegen.

Dit concert vindt op zondag 23 juli om 21.30 plaats in de Rotown in Rotterdam.

 

 

 

De laatste ooggetuigen | T/m 3 september | Museum Sophiahof

“De portretten van fotograaf Frank Ruiter leggen de ‘laatste ooggetuigen’ uit voormalig Nederlands-Indië vast. Door zijn langzame manier van werken, waarbij hij aandacht besteedt aan een gesprek tijdens het fotograferen, worden de verhalen van deze ‘laatste ooggetuigen’ weergegeven in deze portretten.”

Met de tentoonstelling ‘De laatste ooggetuigen’ toont Museum Sophiahof indringende portretten van ‘de laatste ooggetuigen’ uit voormalig Nederlands-Indië, in de tuin van het museum. Fotograaf Frank Ruiter legde de portretten vast van mensen die nog weten hoe het land rook en voelde. Maar die ook de Japanse bezetting en de Bersiap ondergingen. En de koele ontvangst in Nederland.

Frank Ruiter is een Nederlandse portretfotograaf die vele beroemdheden uit binnen- en buitenland voor zijn lens heeft gezien, waaronder Peter Lindbergh, Erwin Olaf en Prinses Amalia. Zijn stijl is te kenmerken door de neutrale achtergronden en portretten die weliswaar esthetisch zijn, maar ook realistisch, met gebruik van natuurlijk licht. Zijn manier van werken is langzaam, de portretten ontstaan tijdens gesprekken met als doel om het verhaal dat iemand met zich meedraagt, in het portret te kunnen weergeven. Die gesprekken hebben zeker een belangrijke rol gespeeld bij het vastleggen van de ‘laatste ooggetuigen.’

De tentoonstelling is tot en met 3 september te zien in Museum Sophiahof in Den Haag.

Choose your Reaction!