PAC Tipt! 13 t/m 19 juli

Iedere week cureert PAC-redacteur Caitlin Spaans theatervoorstellingen, concerten, films, exposities en festivals met als doel om een Aziatisch-gecentreerde culturele agenda op te stellen. Caitlin studeerde Media en Kunst aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en schreef eerder voor muziekplatform 3voor12 Den Haag.

Satyaprem Ki Katha | Nu in de bioscoop

“‘Satyamprem Ki Katha’ is een ouderwetse feelgood Bollywood film dat naast veel romantiek, muziek en veel zang en dans, ook vol zit met emotionele momenten.”

Het muzikale romantische Satyaprem Ki Katha’ is het Bollywood debuut van regisseur Sameer Vidwans met acteurs Kartik Aryan en Kiara Adwani in de hoofdrol. Dit paar speelde ook samen in de kaskraker ‘Bhool Bhulaiyaa 2’.

In de film volgen we Kartik, die verliefd wordt op een vrouw uit zijn dromen. Terwijl zijn familie en omgeving hem pushen om te daten en uit te gaan, blijft hij met zijn gedachten bij zijn ‘droomvrouw’. Als hij haar per toeval ook echt ontmoet, blijkt ze een relatie te hebben. ‘Satyamprem Ki Katha’ is een ouderwetse feelgood Bollywood film dat naast veel romantiek, muziek en veel zang en dans, ook vol zit met emotionele momenten.

De film is nu te zien in verschillende bioscopen in Nederland. Check de bioscoop bij jou in de buurt voor tijden en tickets. 

 

 

 

Justin Nozuka | 13 juli | Bitterzoet Amsterdam

“De Canadees-Japanse Justin Nozuka is van zomerse indiefolk gegroeid naar een meer soulvol en R&B geluid. Ook het onlangs uitgebrachte ‘444’ trekt deze lijn van soul door samen met zijn persoonlijke teksten.”

De Canadees-Japanse Justin Nozuka bracht op zestienjarige leeftijd zijn debuut ‘Holly’ uit in 2007. Hij werd bekend met nummers als ‘After Tonight’, ‘Golden Train’ en ‘Save Him’. Waar de singer-songwriter in zijn vroege jaren meer in de zomerse indiefolk-hoek zit, wordt de invloed van soul en R&B per album groter. Sinds 2007 is er veel veranderd, maar de persoonlijke teksten en het serene stemgeluid Nozuka blijven hoofdrolspelers op zijn podium. In 2018 kwam ‘Run to Waters’ uit, waar een meer soulvol geluid te ontdekken is. Deze lijn trekt Justin Nozuka door met de onlangs uitgebrachte single ‘444’ en het daaropvolgende album ‘Daydreams and Endless Nights’.

Justin Nozuka speelt op 13 juli om 20.30 in Bitterzoet in Amsterdam.

 

 

 

Non Native Native Fair | 14, 15 en 16 juli | Framer Framed Amsterdam

“Het culturele platform Non Native Native organiseert een unieke bijeenkomst van creatievelingen die hun projecten met elkaar delen. Een driedaagse beurs gevuld met een multidisciplinair programma vanuit het Aziatische creatieve landschap.”

Non Native Native Fair is een unieke bijeenkomst van creatievelingen met diverse achtergronden, die oude en nieuwe projecten met elkaar delen. De driedaagse beurs combineert een marktplaats, een arena en een tentoonstellingsruimte, gevuld met een multidisciplinair programma. Zo vind je bijvoorbeeld in de arena lectures, performances, films en presentaties vanuit verschillende Aziatische perspectieven.

Non Native Native is een cultureel platform dat het diasporische Aziatische creatieve landschap in Nederland door de lens van buitenstaanders van binnenuit bekijkt. Het dient als een alternatieve ruimte voor kritische creatievelingen die zich tussen de Aziatische en Europese culturele landschappen bevinden, met een focus op de hedendaagse visuele cultuur.

De Non Native Native Fair is van 14 t/m 16 juli te bezoeken in Framer Framed Amsterdam. 

 

 

Sword of the Stranger | 15 juli | Melkweg Amsterdam

“Anime over samoerai zijn er in overvloed, waarbij de hoofdpersonages vaak ‘ronin’ zijn, een zwervende samoerai die zich weinig aantrekt van machtsstructuren. ‘Sword of the Stranger’ is hierin niet anders, maar valt op door de unieke personages en prachtige animatie.”


Achtervolgd door geduchte Chinese moordenaars komen de jonge Kotaro en zijn hond No Name tegen, een mysterieuze vreemdeling die in de achtervolging wordt betrokken. De onwaarschijnlijke metgezellen vormen een band bij het redden van de hond van een gifaanval, maar er breekt chaos uit wanneer de moordenaars Kotaro vinden, en No Name moet zijn verleden onder ogen zien voordat er opnieuw een gruwelijk lot wacht.

Anime over samoerai zijn er in overvloed, waarbij de hoofdpersonages vaak ‘ronin’ zijn, een zwervende samoerai die zich weinig aantrekt van machtsstructuren. ‘Sword of the Stranger’ is hierin niet anders, maar valt op door de unieke personages en prachtige animatie. Deze standalone film is geproduceerd door Studio Bones, bekend van ‘Fullmetal Alchemist: Brotherhood’, ‘Mob Psycho 100’ en ‘My Hero Academia’.

‘Sword of the Stranger is op 15 juli om 21.15 te zien in Melkweg Amsterdam. 

 

Choose your Reaction!