2020 en 2021 gaan zonder twijfel de geschiedenis in als de COVID-19 pandemie. De afgelopen 2 jaar laat zien hoe sterk en diep anti-Aziatisch gevoelens geworteld zijn in het collectieve bewustzijn. Meer dan 5600 (op meer dan 16300) meldingen van anti-Aziatische discriminatie ontvingen de instanties. Bijna een derde van het totaal aantal discriminatiemeldingen Dit variërend van meldingen over het Radio 10 coronalied tot fysieke geweldsincidenten op Aziaten in Nederland en wereldwijd. 

 

Beperkte beeldvorming 

COVID-19 heeft duidelijk gemaakt dat stereotypes en vooroordelen over Azië en Aziatische Nederlanders verankerd zijn in de beeldvorming. De beeldvorming die tot op heden een beperkend en stereotyperend beeld schetst.

De onzichtbaarheid van Aziatische Nederlanders in het media- en cultuurlandschap maakt dat keer op keer stereotypen versterkt en bevestigd worden in plaats van doorbroken. 

Vanuit PAC vinden wij het belangrijk dat de bewustzijn en die verhalen die belangrijk zijn rondom anti-Aziatisch racisme een podium krijgt en gehoord wordt.

Updates

Partners

Asian Raisins
Stichting Out&Abroad
Meer dan Babi Pangang
#StopAsianHate Amsterdam
GoGoDutch
Dekolonisatie Netwerk Nederlands-Indie
Comité 21 Maart
Alliantie Samen tegen Racisme

MDRA
Radar
Discriminatie.nl
Gemeente Amsterdam
Het Actiefonds
Theaterstraat
Humans of Film Festival