De PAC Agenda is hét startpunt voor cultuurliefhebbers op zoek naar inspiratie voor verhalen vanuit Aziatische perspectieven, gemaakt door en met Aziatisch (Nederlandse) makers. Van theatervoorstellingen, films, exposities, boeken tot debatten, bijeenkomsten en events.

 

Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

KOM | Fenmei Hu

21 januari 2023 - 22 april 2023


KOM is een langdurig project waarbij Chinees-Rotterdamse kunstenaar Fenmei Hu (Space 101) het verhaal vertelt van de eeuwenoude porseleinroute tussen China, Nederland en Rotterdam. Geïnspireerd op het Chinese landschap van haar grootmoeder toont Hu met KOM een collectie rijstkommen die ze ontving van de Chinese gemeenschap in Rotterdam. Deze porseleinen gebruiksvoorwerpen belichamen niet alleen het verhaal van oude transculturele handelsroutes, maar ook het verhaal van de migratie van mensen en de culturele uitwisseling die via Chinees porselein ontstond.

Fenmei Hu laat haar Chinese wortels vaak terugkomen in haar werk. Ze werd geboren in het dorp Yuhu in de provincie Zhejiang en kwam op negenjarige leeftijd naar Nederland. Hier studeerde ze aan de Academie voor de Beeldende Vorming in Amsterdam, waarna ze aan de slag ging in de culturele projectenwereld. in 2009 richtte ze ARTventure op en in 2011 het Chinese kunstenaarscollectief Studio Zi. Sinds 2017 is ze gevestigd in Rotterdam, bij Space101. In dit cultureel centrum worden bezoekers ondergedompeld in de Chinese cultuur.

Locatie

Zuid. Boijmans van Beuningen
Hillevliet 90
Rotterdam,
+ Google Maps

Venue map

Tip PAC!

Stuur jouw tip in!