De PAC Agenda is hét startpunt voor cultuurliefhebbers op zoek naar inspiratie voor verhalen vanuit Aziatische perspectieven, gemaakt door en met Aziatisch (Nederlandse) makers. Van theatervoorstellingen, films, exposities, boeken tot debatten, bijeenkomsten en events.
Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rewinding Internationalism

19 november 2022 - 30 april 2023


Een tentoonstelling over ontwikkelingen, ideeën en verhalen uit de jaren negentig en over hoe deze doorwerken in de wereld van vandaag. Het einde van de Koude Oorlog, de AIDS pandemie en de toenemende globalisering zorgden voor enorme veranderingen, ook in de kunst. Wat is er gebeurd met de vragen en de ervaringen van toen?

‘Rewinding Internationalism’ bevat beeld- en geluidsmateriaal van vroeger en van nu, archiefmateriaal en recent gemaakt werk. Hierdoor wordt de tijd teruggespoeld naar de jaren negentig, maar word je uitgenodigd hierop te bezinnen vanuit het perspectief van vandaag. Speciaal voor ‘Rewinding Internationalism’ worden vijf nieuwe kunstwerken gemaakt waaronder door Lubaina Himid en Magda Stawarska, Didem Pekün en susan pui san lok / lok pui san.

De tentoonstelling is t/m 30 april te bezoeken in het Van Abbemuseum in Eindhoven.

Gegevens

Begin:
19 november 2022
Einde:
30 april 2023
Evenement Categorie:

Tip PAC!

Stuur jouw tip in!