De PAC Agenda is hét startpunt voor cultuurliefhebbers op zoek naar inspiratie voor verhalen vanuit Aziatische perspectieven, gemaakt door en met Aziatisch (Nederlandse) makers. Van theatervoorstellingen, films, exposities, boeken tot debatten, bijeenkomsten en events.

 

A room with a view

Dordrechts Museum

A room with a view Bruno Baietto, Teresa Fernández-Pello, Clara Schweers, Ceola Tunstall-Behrens, Alex Werth en Te-Yen Hsu combineren in deze tentoonstelling hun eigen werk met voorwerpen die ze kozen uit de rijke collecties van het Dordrechts Museum. Van schilderijen en archeologische vondsten tot zilver, glas, een speelautomaat en een kamer uit een poppenhuis. MetLees verder

Evelyn Taocheng Wang

Dordrechts Museum

Evelyn Taocheng Wang Evelyn Taocheng Wang combineert Aziatische schilder- en kalligrafietradities met Westerse schilderkunst. Deze tentoonstelling is haar ode aan de minimalistische schilder Agnes Martin en haar meditatieve lijnenspel.

Gordel van Papier

Huis van het Boek

Gordel van Papier Met letterproeven van sierlijke Javaanse letters, koloniale schoolboeken, uitgeversreclamemateriaal en ander drukwerk wordt in de tentoonstelling een blik geworpen op de ontwikkelingen binnen de (post)koloniale samenleving.

Japan op de gevoelige plaat. 19e-eeuwse foto’s uit de Kurokawa collectie

Japanmuseum SieboldHuis

Japan op de gevoelige plaat. 19e-eeuwse foto's uit de Kurokawa collectie Deze tentoonstelling biedt een unieke inkijk in het Japan van de late 19e eeuw. De nooit eerder vertoonde collectie behoort tot de belangrijkste en omvangrijkste privécollecties van Meiji-fotografie in de wereld. De vele foto’s, afkomstig uit zowel Japanse als buitenlandse studio’s tonen een buitengewoneLees verder

Goodbye to Love

Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur

Goodbye to Love Met werk van Hyesoo Park, Jinju Lee en James Webb laat Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur een tentoonstelling zien die ingaat op de wijze waarop mensen verdwalen in onze wereld, op drift gaan met herinneringen, zoeken naar ankers, omgaan met eenzaamheid en verlangen naar troost.

Ai Weiwei

Kunsthal Rotterdam

Ai Weiwei De tentoonstelling laat 120 werken zien uit het omvangrijke oeuvre van Ai Weiwei. Via schilderijen, culturele readymades, LEGO-werken, sculpturen, installaties, fotografie en videokunst krijg je inzicht in het leven van deze wereldberoemde Chinese kunstenaar en mensenrechtenactivist.

Laagland

Het Nationale Theater

Laagland Regisseur Eric de Vroedt komt met een nieuwe komische voorstelling, waarin hij de staat van Nederland toont. Een samenleving die wankelt langs de kloof tussen de elite, de lagere middenklasse en tussen aan- en afgehaakt Nederland.

Yayoi Kusama

Stedelijk Museum Schiedam

Yayoi Kusama In deze tentoonstelling wordt het werk van Yayoi Kusama tijdens haar periode in Nederland tentoongesteld. De beroemde kunstenaar, die enorm belangrijk was voor kunststromingen als Pop-Art en performance kunst, legt in het Nederland van de provo’s, happenings en jeugdcultuur haar basis voor haar wereldveroverende artistieke oeuvre.

Collecting the City #3: Gay Games 1998

Amsterdam Museum aan de Amstel

Collecting the City #3: Gay Games 1998 Dit jaar is het 25 jaar geleden dat de Gay Games plaatsvonden in Amsterdam. ‘Collecting the City’ blikt onder andere terug op dit historische evenement met portretten door Tengbeh Kamara en Jonnah Bron van acht lhbtiq+ sleutelfiguren die hun herinneringen aan deze feestelijke week delen.

De Eindtijd Revue

De Eindtijd Revue De apocalyps duikt in de geschiedenis van de mensheid steeds weer op. Met ‘De Eindtijd Revue’ vraagt het collectief URLAND zich af hoe we ons voorbereiden op zo’n apocalyps. Het resultaat is een muzikale, beeldende en poëtische voorstelling over een apocalyptisch en onheilspellend theaterfeest.

Martin Wong: Malicious Mischief

Stedelijk Museum Amsterdam

Martin Wong: Malicious Mischief Deze overzichtstentoonstelling van de Chinees-Amerikaanse kunstenaar Martin Wong toont schilderijen, tekeningen, sculpturen en persoonlijke memorabilia. Martin Wong staat bekend om zijn verbeeldingen van sociale, seksuele en politieke kwesties die spelen in de Verenigde Staten in de jaren zeventig tot en met de jaren negentig.

Superposition

Superposition ‘Superposition’ is een idealistische voorstelling als een absurde wiskundige vergelijking: de overeenkomsten en verschillen tussen Nederland en Japan, tussen kansrekening en geometrie, tussen man en vrouw en tussen nieuwkomerschap en ervaring worden tegen elkaar afgezet. Een show over tot elkaar willen doordringen en elkaar écht willen begrijpen, alleen dan via een gigantische omweg.

Tip PAC!

Stuur jouw tip in!