Weekendtips (25/08/2022 – 31/08/2022)

0

Buitenbioscoop: Minari | Aan De Slinger | 26 augustus

Afbeelding afkomstig van Theater Aan De Slinger

Op vrijdag 26 augustus toont Theater Aan De Slinger weer een film in hun buitenbioscoop. Geselecteerd door We Are Public kan je dit keer de film ‘Minari’ bekijken.

Over Minari

Het Koreaanse gezin Yi besluit het stadse leven in te ruilen voor het landelijke Arkansas om daar hun ‘American dream’ waar te maken. Jacob hoopt dat een boerderij zijn gezin aan een beter leven zal helpen, maar de nieuwe omgeving brengt flink wat uitdagingen met zich mee. Financieel gaat het ze niet voor de wind en de hartafwijking van hun zoon David, houdt de familie constant op hun hoede. Toch proberen ze samen een weg te vinden in het boerenleven. Maar als grootmoeder onverwachts bij ze intrekt, wordt het gezin pas echt op de proef gesteld.

Voor meer informatie ga naar

https://www.aandeslinger.nl/programma/buitenbioscoop-minari

 

Kickstarter Webinar: Geen Woorden Maar Daden | FYJAS | 26 augustus

Afbeelding afkomstig van Sparkling Gems 

 

Sinds 28 juni is het FYJAS Racisme en Discriminatie Keurmerk gelanceerd. In veel organisaties is het nog onduidelijk hoe je racisme en discriminatie herkent. Er is geen helder en onafhankelijk proces van vertrouwen. 

Op vrijdag 26 augustus is er een kickstarter webinar van FYJAS waarin de oprichter en initiatiefnemer Marjorie Esajas zal vertellen over dit initiatief en hoe je een bijdrage aan kan leveren. 

Meld je aan via https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScLbli06vSjyo6NZdTfZhqDXFGUh_0dBoMMyHYgkZrqPKzfNQ/viewform

 

Pasar Leiden | 27 augustus

Afbeelding van Pasar Leiden

 

Zaterdag 27 augustus vindt de eerste Leidse Pasar plaats. Een buitenluchtse markt waarin de Indonesische en Indische cultuur centraal staan. Geniet van het lekker eten, goede muziek en goed gezelschap.

Voor meer informatie ga naar www.facebook.com/pasarleiden/

 

Onder de waringin – Noem mij maar Kartini | Haagse Kunstkring | 28 augustus 

Afbeelding afkomstig van Haagse Kunstkring

 

Elk jaar in het laatste week van augustus organiseert de Haagse Kunstkring ‘Onder de waringin’ – een levendige ontmoeting met muziek en teksten uit Nederlands-Indië, Nederland en Indonesië.

Dit jaar kan je genieten van de voorstelling ‘Noem mij maar Kartini’ gebaseerd op de heldin Raden Adjen Kartini’s aangrijpende brieven. Kartini (1879-1904) was een jonge Javaanse vrouw met visie en vervuld van idealen, ideeën en dromen. Helaas werd haar leven bepaald door strenge regels en tradities. 

Na de pauze bespreekt Samia Kotele – onderzoeker op het gebied van vrouwengeschiedenis in Indonesie de intellectuele erfenis die Kartini heeft achtergelaten en hoe die samenhangen met actuele maatschappelijke vraagstukken. 

Voor meer informatie ga naar

https://www.haagsekunstkring.nl/index.php/activiteiten/voorstellingen/1372-onder-de-waringin-2022

 

Papier en natuur 纸与自然 | Haagse Kunstkring | 31 augustus t/m 25 september 

Afbeelding afkomstig van Haagse Kunstkring

 

De Haagse Kunstkring presenteert de tentoonstelling ‘Papier en natuur 纸与自然’ van de Chinese kunstenaar Yuechun Lin en de Haagse kunstenaar Enny Kleikamp-van Leeuwen. 

Lin’s werk varieert van Chinese landschapsschilderkunst tot de kunstzinnige marmertechniek LiuShaJian. De marmertechniek is een oude Chinese kunst techniek terug te vinden tot de 8e eeuw na Christus dat daarna verloren raakte. Lin heeft zich ingespannen om een manier te vinden zodat deze techniek weer te gebruiken is. 

Kleikamp-van Leeuwen houdt zich vooral bezig met het afbeelden van de natuur, een gemeenschappelijke factor tussen de twee kunstenaars. Sinds Lin’s werk zo specifiek is probeerde zij haar werk voor deze expositie hier zoveel mogelijk inhoudelijk en visueel aan te sluiten. 

Voor meer informatie ga naar www.haagsekunstkring.nl/index.php/activiteiten/exposities/1379-papier-en-natuur

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.