Weekendtips (11/08/2022 – 17/08/2022)

0

Het Indisch Interieur | Internationaal Theater Amsterdam | 15 & 16 augustus

Afbeelding afkomstig van Internationaal Theater Amsterdam

Met de theatershow ‘Het Indisch Interieur’ schreef Bo Tarenskeen een subtiele drama over verdringing en ontworteling, waarin drie generaties worstelen met hun koloniale trauma dat allesbehlave afgerond is. 

Over Het Indisch Interieur: 

De pater familias (Hans Dagelet) probeert zijn erfenis te verdelen onder zijn kinderen (Bussemaker, De la Parra, Tarenskeen), kleinkinderen (Mingus Dagelet) en aanhang (Haitsma). Drie generaties buigen zich over alles wat het familiehuis herbergt: stille getuigen van een gewelddadige, mysterieuze en complexe geschiedenis die nog steeds doorwerkt in alle haarvaten van de Nederlandse maatschappij.

Voor meer informatie ga naar https://ita.nl/nl/voorstellingen/het-indisch-interieur/2784363/

 

Shoichi Ida: The Surface is the Between | Nu t/m 18 september

Afbeelding afkomstig van Kröller-Müller Museum

 

De Japanse kunstenaar Shoichi Ida is niet wereldberoemd, maar in Japan staat hij bekend als een belangrijk vernieuwer van de grafische kunst. Vanaf de vroege jaren zestig experimenteert Ida volop met traditionele technieken als houtdruk, zeefdruk, lithografie, etsen en monotype. 

Door middel van de druktechnieken als kracht te laten inwerken op verschillende materialen en zo min mogelijk te doen bij het maakproces faciliteert hij deze kunstwerken. Deze collectie is te zien in de tentoonstelling ‘The Surface is the Between’ in het Kröller-Müller Museum.

Voor meer informatie ga naar https://krollermuller.nl/shoichi-ida-the-surface-is-the-between

 

Zhongnai aan het werk | Stedelijk Museum Meppel | Nu t/m 25 september

Afbeelding afkomstig van Stedelijk Museum Meppel

 

In het Stedelijk Museum Meppel kan je kunstenaar Zhongnai bewonderen terwijl hij probeert de essentie van het kunstenaarschap te vinden, door middel van haast meditatieve bewegingen met zijn schildersmateriaal. Hij is op zoek naar een symbool, een teken waarin die simpele essentie besloten ligt, en probeert dat vorm te geven in verf. Tijdens openingstijden van het museum kan je hem aan het werk zien, maar hij is ook buiten openingstijden op donderdagmiddagen te zien in zijn eigen studio.

Voor meer informatie ga naar https://stedelijkmuseummeppel.nl/nu-te-zien/

 

Tatsuo Miyajima: Time | Het Noordbrabants Museum | Nu t/m 2 oktober 

Afbeelding afkomstig van Het Noordbrabants Museum

 

Volgens de Japanse kunstenaar Tatsuo Miyajima verbindt tijd alles aan elkaar. Miyajima staat wereldwijd bekend om zijn ruimtelijke installaties. Daarvoor maakt hij gebruik van hedendaagse technologische materialen zoals elektrische circuits, video’s en computers. 

Hiermee brengt brengt de kunstenaar zijn filosofische gedachtegang over, die veelal geïnspireerd wordt door het boeddhisme. De tijd en het verstrijken daarvan heeft een centrale rol in zijn werk. Zo ook in deze installatie, waarin verspringende getallen symbool staan voor de cyclus van leven en dood.

Stap binnen in zijn ruimtelijke installatie Samsara en ervaar de oneindige reis van het leven, te midden van honderden verspringende LED-cijfers in allerlei kleuren. 

Voor meer informatie ga naar

https://www.hetnoordbrabantsmuseum.nl/bezoek/tentoonstellingen/2022/06/tatsuo-miyajima/

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.