Weekendtips (04/08/2022 – 10/08/2022)

0

Vroege Foto’s Van Japan | Rijksmuseum | Nu t/m 4 september

Afbeelding afkomstig van Rijksmuseum

Neem een kijkje in het 19e eeuwse Japan met de tentoonstelling ‘Vroege Foto’s van Japan’ in het Rijksmuseum. De collectie is afkomstig van Antoon Bauduin (1820 – 1885) en zijn broer Albert Bauduin (1829 – 1890) die een tijd in Japan hebben gewoond en gereisd, en bestaan uit gemaakte en gekochte foto’s. 

Voor meer informatie ga naar

https://www.rijksmuseum.nl/nl/zien-en-doen/tentoonstellingen/vroege-fotos-van-japan

 

Praneet Soi – A Bergen Diary | Kranenburgh | Nu t/m 18 september

Afbeelding afkomstig van Kranenburgh

 

In 2021 verblijft de kunstenaar Praneet Soi voor een werkperiode van zes maanden in het Luceberthuis in Bergen, gevestigd in het voormalige woonhuis en atelier van beeldend kunstenaar en dichter Lucebert (1924 – 1994). 

Tijdens dit verblijf maakt hij ook wandelingen door de duinen en bossen in de omgeving, op zoek naar de genius loci ofwel de ziel van de plek. Deze indrukken verwerkt hij in een serie schilderijen, die bestaan uit zowel figuratieve als abstracte elementen: de natuur vervlochten met patroon en motief. 

Dit werk is te zien in ‘A Bergen Diary’ een totaalinstallatie van de schilderijen en een videofilm genaamd ‘Entanglements’ die de kunstenaar speciaal voor de tentoonstelling maakte. 

Voor meer informatie ga naar

https://www.kranenburgh.nl/tentoonstelling/108/praneet-soi-a-bergen-diary

 

Koloniale Verhalen: Work in Progress | Amsterdam Museum | Nu t/m 18 september

Afbeelding afkomstig van Amsterdam Museum

 

Het Amsterdam Museum is op onderzoek gegaan naar de vele manieren waarop Amsterdam en hun collectie nog altijd verknoopt zijn met het complexe koloniale verleden. In de tentoonstelling ‘Koloniale Verhalen’ kan je de actuele opbrengst van dit onderzoek zien.

Het onderzoek had daarbij één centrale vraag: wat heeft het koloniaal verleden destijds betekend en wat betekent het nu voor de stad en voor ons als stadsmuseum? In de tentoonstelling kan je onder andere dingen zien zoals portretten van slavenhandelaren tot foto’s van de Black Lives Matter-demonstraties in 2020. 

Voor meer informatie ga naar

https://www.amsterdammuseum.nl/tentoonstelling/koloniale-verhalen/2307

 

Boo Bitch | Netflix | Nu te zien

Afbeelding afkomstig van Netflix

 

Lana Condor is weer terug te zien op Netflix met een mini-serie. De Amerikaanse mini komedie serie gaat over twee laatstejaars van de middelbare school die hun kans willen grijpen om eindelijk gezien te worden en episch leven te starten. Maar dan komen ze erachter dat een van hun een geest is geworden… 

 

Wedding Season | Netflix | Nu te zien

Afbeelding afkomstig van Netflix

 

In een nieuwe romantische komedie van Netflix bevinden Asha en Ravi zich in een lastige situatie wanneer er weer een zomer vol bruiloften eraan komt. Onder druk van hun ouders om te trouwen, doen ze alsof ze daten. Om uiteindelijk voor elkaar te vallen. 

 

Q-Talk: Film & Nagesprek | 4 augustus

Op donderdag 4 augustus vanaf 19:45, organiseert Raymi Sambo Maakt samen met De Nieuwe Kerk, International Queer Migrant Festival en PAC In het kader van Pride Amsterdam: Q-TALK.

Een avond met de vertoning van de film Lilting van Hong Khaou (2014). Hierna volgt een gesprek met Raymi Sambo en Vincent Yeers over de ‘framing van Aziatische Nederlanders en Nederlandse Aziaten’.

 

Over Lilting Londen:

Een Chinees-Cambodjaanse moeder rouwt om de vroegtijdige dood van haar zoon. Haar wereld wordt plots verstoord door de komst van een vreemdeling. Samen beginnen ze aan de hand van hun herinneringen aan de man van wie ze allebei zielsveel hielden, diens leven te reconstrueren.

Voor kaartjes ga naar https://bit.ly/3zpim5x

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.