Weekendtips (14/07/2022 – 20/07/2022)

0

Basement Sessions: Sun-Mi Hong Quintet | Het Concertgebouw | 15 juli

Afbeelding van Het Concertgebouw

Het Concertgebouw presenteert ‘Basement Sessions’ waarin jonge getalenteerde artiesten optreden in de intieme ruimte van het Koorzaal. Met dit keer het Sun-Mi Hong Quintet.

De Zuid-Koreaanse drummer Sun-Mi Hong besteed al 10 jaar haar tijd door in Amsterdam. De plaats waar ze haar eigen plek vond in de Nederlandse jazz-scene, wat meerdere overwinningen opleverde. 

Met haar Quintet verovert Sun-Mi intussen Europa. Het kwintet weet het dunne lijntje tussen compositie en improvisatie op een meesterlijke manier te bewandelen. Inmiddels hebben ze een trilogie albums opgenomen, met First Page in 2017, Second Page: A Self-Strewn Portrait uit 2020 en Third Page: Resonance uit 2022. 

Voor meer informatie ga naar

https://www.concertgebouw.nl/concerten/1442135-sun-mi-hong-quintet-basement-sessions

 

Kaboom anime evening: FORTUNE FAVORS LADY NIKUKO | Melkweg | 15 juli 

Afbeelding van Melkweg.nl

 

In deze editie van de Kaboom anime evening, kan je ‘Fortune Favors Lady Nikuko’ bekijken. Een hartverwarmende coming of age verhaal geïnspireerd door de Studio Ghibli formule met vol levenslessen. 

Voor kaartjes ga naar

https://www.melkweg.nl/nl/agenda/kaboom-anime-fortune-favors-lady-nikuko-2021-16-07-2022

 

Ayesha Hameed: Bruine Atlantis | Nu t/m 21 augustus

Afbeelding van Kunstinstituut Melly

 

Bij Kunstinstituut Melly kan je de eerste solotentoonstelling ‘Bruine Atlantis’ van kunstenaar Ayesha Hameed zien. 

Hameeds kunstwerken, teksten en pedagogische projecten onderzoeken hedendaagse grenzen en migratie, kritische rassentheorie en visuele cultuur van de ‘Black Atlantic’ –  een Zwarte cultuur die is verbonden met de Afro-diaspora en Afrikaanse, Amerikaanse, Britse en Caraïbische elementen verenigt.

‘Bruine Atlantis’ is begonnen als een experimenteel radio programma waarmee ze haar blik naar het oosten verplaatste. Hiervoor nodigde ze beoefenaars uit van sonische kunst, muziek en performative thought om dwarsverbanden te verkennen tussen de Zwarte en Bruine lichamen van de Afrikaanse diaspora en Zuid-Aziaten die zijn verdreven door contractarbeid, vanwege hun gedeelde ervaring met oceanische koloniale routes.

De tentoonstelling omvat sleutelwerken uit Hameeds veelzijdige werk en haar recente blikverschuiving. Er zijn ook twee textiele audio-installaties en vertoningen van haar videowerken te zien. 

Voor meer informatie ga naar

https://www.kunstinstituutmelly.nl/nl/experience/1311-ayesha-hameed-bruine-atlantis

 

Indonesische Bronzen | Museum Volkenkunde | Nu t/m 28 augustus

Afbeelding van Museum Volkenkunde

 

Museum Volkenkunde presenteert de tentoonstelling ‘Indonesische Bronzen’ bestaande uit meer dan 200 Indonesische bronzen van hun depot. Een bijzondere collectie, onder meer vanwege de omvang, de ouderdom van de bronzen en de betekenis ervan.

De bronzen beelden bieden een schat aan informatie over de geschiedenis van Indonesië. Niet alleen over artistieke ontwikkelingen maar ook over rituele betekenissen, materiaalgebruik, handelsrelaties, economische ontwikkelingen en het koloniale verleden. Hierbij gaat om kleine beeldjes van hindoe en boeddhistische goden en rituele voorwerpen. De beeldjes zijn ook eeuwenoud, en zijn gemaakt tussen de 8e en 15e eeuw. 

Voor meer informatie ga naar

https://www.volkenkunde.nl/nl/zien-en-doen-0/tentoonstellingen/indonesische-bronzen

 

Belle | CineArt | Nu te zien

Afbeelding van CineArt 

 

Japanse animatie regisseur Mamoru Hosoda (Mirai, The Girl Who Leapt Through Time, Wolf Children) brengt weer een visueel verbluffende film ‘Belle’, waarin de twee werelden van handgemaakte animatie en de virtuele wereld van digitale animatie samenkomen. 

De animatie gaat over een onzekere tiener genaamd Suzu die met haar vader in een klein stadje woont. Als ze online gaat in de virtuele wereld wordt ze Belle, een succesvolle zangeres met miljarden volgers. Maar omdat niemand weet dat wie haar ware gezicht is achter het popidool persona, raakt ze steeds meer verstrikt in dit dubbelleven. Door haar ontmoeting met het Beest, een mysterious wezen binnen deze virtuele wereld, komen haar online en offline leven steeds vaker samen. Suzu gaat op zoek naar het Beest en samen ontdekken ze wat het betekent om jezelf te zijn.

 

Moonshot – HBO Max | Nu te zien

Afbeelding van HBO Max

 

‘Moonshot’ is een Amerikaanse romantische sciencefictionfilm met Lana Condor, Cole Sprouse en Zach Braff in de hoofdrol.

In de toekomst heeft de mensheid de planeet Mars gekoloniseerd. Sophie, een student aan de universiteit heeft een relatie met Calvin. Het blijkt dat hij naar Mars gaat verhuizen en ze wilt hem achterna gaan. Om dit te doen, bundelt ze haar krachten met een andere student, die zich ook met zijn wederhelft wil herenigen. Samen weten de twee het ruimteschip binnen te glippen dat naar de rode planeet reist.

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.