Weekendtips (07/07/2022 – 13/07/2022)

0

Korean Culture Festival | 9 juli

Afbeelding culturekorea.nl

De Koreaanse ambassade organiseert op zaterdag 9 juli een Koreaans Cultuurfestival in Transformatorhuis in Westerpark Amsterdam. 

Gedurende de hele dag kan je genieten van een markt met Koreaanse producten, zoals 

eten, cosmetica en K-Pop artikelen. Daarnaast zijn er spectaculaire uitvoeringen en workshops van het Taekwondo-team van KUKKIWON (World Taekwondo Headquarters) en traditionele schilderen van de Korea National University of Arts.

De voorronde van het K-Pop World Festival wordt ook gehouden, waar Nederlandse K-Pop-fans direct tegen elkaar kunnen strijden met hun zang- en danskunsten. De winnaar krijgt dans de kans om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de finale in Korea.

Voor meer informatie ga naar https://www.culturekorea.nl/

 

Onze koloniale erfenis | Nu te zien 

Afbeelding van Tropenmuseum

 

Sinds kort is er een nieuwe vaste tentoonstelling in het Tropenmuseum, namelijk ‘Onze koloniale erfenis’. In deze tentoonstelling wordt er gekeken naar de Nederlandse koloniale geschiedenis en aanwezigheid, in Indonesië, Suriname, Curaçao, Sint Maarten en nog veel meer landen.

In de tentoonstelling is er nadrukkelijk aandacht voor de doorwerking van het Nederlandse koloniale verleden. En voor de veerkracht, creativiteit en het verzet van gekoloniseerde landen en mensen. Met honderden objecten, fotografie, schilderkunst en beeldende kunst kan je zien hoe kolonialisme de wereld en ons denken nog altijd vormt. 

Voor meer informatie ga naar https://www.tropenmuseum.nl/nl/zien-en-doen/tentoonstellingen/onze-koloniale-erfenis

 

Rotstekeningen in de Pakistaanse Himalaya | Nu t/m 31 juli 

Afbeelding van rmo.nl

 

‘Rotstekeningen in de Pakistaanse Himalaya’ is een kleine tentoonstelling bestaande uit een selectie van negen foto’s die zijn gemaakt tijdens het Karakorum Rescue Project 2021, in de Pakistaanse Himalaya. In samenwerking met de lokale bevolking werden talloze rotstekeningen op granieten stenen en rotswanden gedocumenteerd, die vanaf 300 v.Chr. zijn achtergelaten door allerlei handelaren, pelgrims en karavanen.

Een bijzonder en uiterst kwetsbaar project, sinds de rotstekeningen integraal deel uitmaken van het berglandschap. Niet alleen is erosie een factor, maar vooral de impact van menselijke activiteit die een bedreiging vormt. Het Karakorum Rescue Project 2021 is daarom opgezet om niet alleen de tekeningen te documenteren, maar ook om toekomstige vernielingen te voorkomen.

Voor meer informatie ga naar https://www.rmo.nl/tentoonstellingen/tijdelijke-tentoonstellingen/rotstekeningen-in-de-pakistaanse-himalaya/

 

Positions: Ellen Yiu Kwan Kit | Stroom Den Haag | Nu t/m 31 juli

Afbeelding van Stroom Den Haag

 

Stroom Den Haag startte dit jaar een nieuwe programmalijn onder de titel Positions. Hiermee tonen gevestigde kunstenaars zowel nieuw werk als werk in uitvoering, waardoor je inzicht krijgt in de grote diversiteit van hun praktijk. 

In deze editie toont de kunstenaar Ellen Yiu Kwan Kit drie installaties, genaamd ‘The rest of it is stillness’. Elke installatie is een bouwsteen, die een proces voorstelt bij het navigeren door moeilijke situaties in het leven. Samen vormen ze als het ware een meditatie over de vasthoudendheid van de menselijke geest en de behoefte aan genezing. Het onderzoekt de kwetsbaarheid, complexiteit en het vreemde van het leven aan de hand van persoonlijke ervaringen en de toepassing van de I Tjing, de 3000 jaar oude mystieke tekst uit China die via een reeks symbolen als orakel voor de toekomst fungeert.

Ellen Yiu Kwan Kit is in 1997 in Hong Kong geboren en ontving in 2021 de Stroom Aanmoedigingsprijs; een stimulans voor talentvolle afgestudeerden van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

Voor meer informatie ga naar https://www.stroom.nl/activiteiten/kleine_presentatie.php?kt_id=5462636

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.