Pride 2022: Wat is er te doen?

0

Pride Walk  + Post Pride Walk in Pride Park — Tai-Chi & Community Picnic | 30 juli

Pride is een protest en op zaterdag 30 juli is er weer een Pride Walk waarbij er aandacht wordt gevraagd voor de situatie van LGBTQ+ers in landen waar homoseksualiteit strafbaar is. Tijdens de wandeling worden er ook vlaggen van deze landen gedragen. Het zal om om 11:00 beginnen vanaf de Dam. 

Voor meer informatie over de Pride Walk ga naar

https://pride.amsterdam/en/events/pride-walk/

Na de Pride Walk kan je naar het Pride Park gaan. Speciaal voor de Aziatische gemeenschap organiseert CinemAsia een Tai Chi workshop ‘’ Away with the flow’ om 15:00 met Jessie Yingying Gong waarbij je samen op zoek gaat naar bewustzijn van het lichaam en samenzijn door middel van beweging en energiestromen. Daarnaast is er een Community Picnic met Aziatische hapjes van Jen’s Bing en genoeg gezelligheid en gesprekspartners te vinden. Breng wel je eigen drankjes!

Voor meer informatie over de Tai Chi & Community Picnic ga naar

https://cinemasia.nl/nl/2022/07/04/english-post-pride-walk-in-pride-park-tai-chi-community-picnic/

 

Pride University | The Student Hotel Amsterdam | 1 t/m 5 augustus

Afbeelding afkomstig van The Student Hotel

 

Leren is fundamenteel! Tijdens Pride wordt The Student Hotel Amsterdam omgetoverd tot het Pride Hotel met een Pride University. 

Pride University is een samenwerking tussen de Amsterdamse hoger onderwijsinstellingen, te weten VU, UvA, HvA en Inholland, en hun pride-organisaties. Gedurende 5 dagen van 1 t/m 5 augustus presenteren ze programma’s waarin je meer over LGBTQIA+ onderwerpen kan leren. 

  • Pride University #1: Cross-dressing & Queer Desire in William Shakespeare
  • Pride University #2.1: Gender and Sex in the Animal Kingdom
  • Pride University #2.2: Inholland presents Vineyard World
  • Pride University #3: Intersectionality, but how?
  • Pride University #4: VR for Diversity – From Damsels in Distress to Gaymers
  • Pride University #5: Pinkwashing 101

Voor meer informatie ga naar

https://www.eventbrite.com.au/o/the-student-hotel-amsterdam-city-38060409873

 

Outdoor Filmvertoning — LAN YU 藍宇  + shorts | 3 augustus

Afbeelding afkomstig van CinemAsia

 

Woensdag 3 augustus kan je een outdoor filmvertoning van de film LAN YU 藍宇 (2001) zien met voorafgaand de twee korte films: I Didn’t Dare to Speak (2021) en Soy Sauce (2020).

 

Over LAN YU 藍宇:

Stanley Kwan’s LAN YU is een queer cinema klassieker en een schrijnend portret van een onverwachte relatie tussen twee mannen die gevuld is met passie, bedrog, verlangen en spijt. Op zoek naar iets anders dan zijn eindeloze one-night stands ontwikkelt Handong een seksuele relatie en onverwacht ook iets diepers met Lan Yu, een jonge student. Lan Yu blijft trouw aan Handong ondanks diens promiscuïteit en impulsieve huwelijk, des te tragischer hun uiteindelijke lot. 

Deze re-release viert het 20 jarige bestaan van deze film. LAN YU is een adaptatie van een Chinees verhaal dat in 1998 anoniem op internet verschenen is, een verhaal van hartzeer en het verlies van een liefde die had kunnen zijn.

 

Over I Didn’t Dare to Speak:

Te midden van skateboarders, queer zijn en vriendschap, belicht I Didn’t Dare to Speak de uitdagingen van opgroeien.

 

Over Soy Sauce:

Interraciale relaties leiden vaak tot machtsconflicten in de thuissituatie. Dit eenvoudige verhaal laat een eigenzinnige manier van politieke tegenstand zien.

Voor meer informatie ga naar

https://cinemasia.nl/nl/2022/07/04/outdoor-filmvertoning-lan-yu-%e8%97%8d%e5%ae%87-shorts/

 

Q-Talk: Film & Nagesprek | 4 augustus

Op donderdag 4 augustus vanaf 19:45, organiseert Raymi Sambo Maakt samen met De Nieuwe Kerk, International Queer Migrant Festival en PAC In het kader van Pride Amsterdam: Q-TALK.

Een avond met de vertoning van de film Lilting van Hong Khaou (2014). Hierna volgt een gesprek met Raymi Sambo en Vincent Yeers over de ‘framing van Aziatische Nederlanders en Nederlandse Aziaten’.

 

Over Lilting Londen:

Een Chinees-Cambodjaanse moeder rouwt om de vroegtijdige dood van haar zoon. Haar wereld wordt plots verstoord door de komst van een vreemdeling. Samen beginnen ze aan de hand van hun herinneringen aan de man van wie ze allebei zielsveel hielden, diens leven te reconstrueren.

Voor kaartjes ga naar https://bit.ly/3zpim5x 

 

A Guide to Loving Me: Zine Workshop by CHA4OS Theory | 5 augustus

Afbeelding afkomstig van CinemAsia

 

In deze workshop gegeven door Chetana Pai – interactie technoloog, podcast host, kunstenaar en workshop facilitator en oprichter van de organisatie CHA4OS Theory, wordt er geconcentreerd op ‘love languages’.

Door het gebruik van deze liefdestalen en zines creëer je een persoonlijke ‘Gids om van mij te houden’. Deze kan je dan daarna uitdelen aan je geliefden. De workshop zal een ’safe space’ zijn waarin je jezelf echt kan onderzoeken, begrijpen en bespreken over hoe jij liefde voelt en geliefd voelt of niet. Een plek voor reflectie en verbintenis, met glitter. 

Voor meer informatie ga naar

https://www.eventbrite.com/e/a-guide-to-loving-me-zine-workshop-by-cha4os-theory-tickets-373222367147?aff=ebdsoporgprofile

 

New Rainbow China | 5 augustus

Afbeelding afkomstig van CinemAsia

 

CinemAsia presenteert ‘New Rainbow China’, een dubbele korte filmscreening van China PK Queen (2021) en New Beijing, New Marriage (2009). Na de films zal een Q&A plaatsvinden met een paneldiscussie over LGBTQ+ activisme in het vasteland van China.

Het leven van LGBTQ+ mensen in China wordt steeds uitdagender vanwege de strikte censuur regels en het controleren van queer-activiteiten. De getoonde documentaires reflecteren een versie dat tegenwoordig niet mogelijk is in China. Tijdens de panel bespreken de gasten hoe de situatie is veranderd de afgelopen jaren en hoe dit iedereens leven heeft beïnvloed. 

 

Over China PK Queen:

Jessica is een online professionele Drag Queen in China. Elke dag van de week gaat hij online om op te treden en om geschenken van zijn fans te ontvangen. Hoewel hij ervan geniet om Drag Queen te zijn, moet hij niet alleen zijn talenten en vaardigheden bewijzen, maar ook vechten tegen vooroordelen en discriminatie. Zelfs als de ruimte voor drag shows in China beperkt is, is hij altijd op zoek naar mogelijkheden om voor live publiek op te treden.

 

Over New Beijing, New Marriage:

Op Valentijnsdag kozen een homostel en een lesbisch koppel ervoor om hun trouwfoto’s te laten maken in de Qianmen Street. Het was een prachtige lentedag in Peking. Mensen die getuige waren van het evenement zijn onder meer lokale bewoners en toeristen uit het hele land. Zouden ze begrijpen wat er aan de hand was?

Voor meer informatie ga naar

https://www.eventbrite.com/e/new-rainbow-china-tickets-382925088247?aff=ebdsoporgprofile

 

Asian pride drinks & afterparty | 5 augustus

Afbeelding afkomstig van CinemAsia

 

Vier de eerste editie van Asian pride en luid het weekend in bij de Asian Pride drinks & afterparty. Geniet van drankjes, hapjes, lekkere muziek tot laat met andere peers. 

Voor meer informatie ga naar

https://cinemasia.nl/nl/2022/07/04/asian-pride-drinks-afterparty/

 

Canal Parade Asian Communities  ‘Phoenix Rising’ boat | 6 augustus

Afbeelding afkomstig van CinemAsia

 

Een Aziatisch LGBTQ+ boot voor en door Aziatische gemeenschappen. Op zaterdag 6 augustus vanaf half 10 kan je de ‘Phoenix Rising’ boot zien! 

Jarenlang hebben veel Aziatische LGBTQ+ers discriminatie meegemaakt, binnen en buiten de eigen community. De boot is dusdanig een bijzonder moment in de Canal Pride geschiedenis, want het is een letterlijk en figuurlijk platform om de zichtbaarheid van Aziaten en Aziatische LGBTQ+ers te vergroten. 

Het ontwerp van de Phoenix Rising weergeeft een trotse vertoning van Aziatisch erfgoed. Daarnaast overstijgt het gendernormen om de feniks (een symbool van vrouwelijke energie in Azië) te gebruiken in plaats van de traditionele draak (een symbool van mannelijke energie in Azië). Daarbij staat de feniks voor herboren worden en vernieuwing, en legt dus de focus op positieve verandering voor de toekomst. 

Voor meer informatie ga naar

https://cinemasia.nl/nl/2022/07/04/canal-parade-asian-communities-boot/

 

Better Together | Shawn Zhang | 30 juli t/m 7 augustus

Afbeelding afkomstig van CinemAsia

 

All Out presenteert ‘Better Together’, een fotografie project over de LGBTQ+-gemeenschap in China door de Chinese fotograaf Shawn Zhang. De verzameling foto’s en verhalen geven inzicht in het leven van gewone queer Chinezen, waarbij je de schoonheid en diversiteit van de Chinese LGBTQ+-gemeenschap kan zien. 

Voor meer informatie ga naar 

https://cinemasia.nl/en/2022/07/04/photo-exhibition-better-together-door-shawn-zhang/

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.