Weekendtips (16/06/2022 – 22/06/2022)

0

FIBER Festival | 16 t/m 19 juni 2022

Afbeelding van FIBER Festival

FIBER Festival is een Amsterdamse ontmoetingsplaats voor iedereen die geïnteresseerd is in hedendaagse audiovisuele kunst, gedurfde gesprekken en experimentele elektronische muziek. 

Met dit keer de 6e editie met het thema van mutatie wordt het publiek uitgenodigd om een multi-zintuiglijk programma te verkennen dat de relaties tussen mens, technologie en een radicaal veranderende wereld opnieuw verbeeldt.

Het programma loopt van 16 t/m 19 juni op verschillende locaties in Amsterdam, met onder andere voorstellingsavonden, een tweedaags congres, een labdag en een clubavond. 

Daarnaast is er een festival tentoonstelling van 8 t/m 19 juni. 

Voor meer informatie ga naar www.fiberfestival.nl/

 

Kaboom anime evening: The Night is short, walk on girl | Melkweg | 18 juni 

Afbeelding van melkweg.nl

 

Kaboom Animation Festival en Melkweg Amsterdam brengen samen anime toppers naar het grote scherm in de reeks Kaboom anime evening: Melkweg. 

Zaterdag 18 juni kan je ‘The Night is Short, Walk on Girl’ bekijken  – een bedwelmend en ronduit krankzinnig feest van bizarre fantasieën, dat zich afspeelt in de loop van één enkele nacht in een alternatieve versie van Kyoto. Met zijn combinatie van screwball-komedie en hallucinogene visuals is deze film een duizelingwekkend avontuur dat je moet zien om het te geloven.

Voor kaartjes ga naar

https://www.melkweg.nl/nl/agenda/kaboom-anime-the-night-is-short-walk-on-girl-2017-18-06-2022

 

De collectie aan het woord: Studenten en Things That Talk | 18 juni

Afbeelding van KVVAK

 

Zaterdag 18 juni is er een evenement over Aziatische kunstobjecten in het Auditorium van het Rijksmuseum.

Hierbij kan je presentaties bijwonen van negen studenten en jonge onderzoekers over objecten uit de collectie De Koninklijke Vereniging van Vrienden der Aziatische Kunst zelf en andere verzamelingen van het Rijksmuseum.

Om dit te doen maken zij gebruik van het digitale platform Things That Talk, dat object based onderzoekt stimuleert en het delen van kennis via storytelling.

Naast de presentaties wisselen de gasten ook gedachten met het publiek over vernieuwende wegen in onderwijs en onderzoek.

Voor meer informatie ga naar

/www.kvvak.nl/agenda/1970/de-collectie-aan-het-woord-studenten-en-things-that-talk/

 

Moederland | 18 t/m 26 juni 

Afbeelding van moederlandcollectief.nl

 

‘Moederland’ is een collectief van zeven kunstenaars – Aura Op Den Camp, Armando Ello, Ben Manusama, Dominique Latoel, Gijs Verschoor, Ingrid van de Hoeven en Shelly Lapré, die geselecteerd werk exposeren uit hun bestaande kunstwerken plus nieuw werk in een dialoog voor met elkaar. 

Vanuit hun diverse achtergronden en familiegeschiedenis met roots in de voormalige kolonie van Nederlands-Indië, wordt de betekenis van Moederland onder de loep genomen. Het collectief verbindt en inspireert de kunstenaars om werk in een nieuw perspectief naar voren te brengen, die het thema op persoonlijke manier weerspiegelt en bevraagt. 

Hun nieuwste expositie vindt plaats in de Kruisruimte, Eindhoven en Pulchri Studio, Den Haag met daarbij een randprogramma van literatuur, theater, muziek, voordracht en workshops.

Voor meer informatie ga naar https://moederlandcollectief.nl/

 

Ménage à Trois – Naoki Fuku, Rob Strick, Jeroen Duif | 18 juni t/m 09 juli

Afbeelding van Ménage à Trois

 

‘Ménage à Trois’ is een thematische reizende groepstentoonstelling van drie kunstenaars en drie ambitieuze galeries. Deelnemers van het eerste uur ‘SinArts Gallery’ uit Den Haag en ‘galerie with tsjalling’: uit Groningen hebben dit jaar de handen ineen geslagen met ‘Galerie Nasty Alice’ uit Eindhoven. 

Het werk van de drie kunstenaars in de expositie – Naoki Fuku, Rob Strick en Jeroen Duijf, kenmerkt zich doordat de werken verhalend zijn, zich afspelen in een eigen wereld, vaak met een knipoog en veelal expressief van aard zijn. 

De tentoonstelling trapte af op 24 april af in Eindhoven, is in juni in Groningen en eindigt in juli in Den Haag.

De Japanse kunstenaar Naoki Fuku is autodidact. Zijn werk in de serie ‘Study of the Human Mind’ kenmerkt zich door de rauwe energie die Naoki soms letterlijk overdraagt in zijn werken door inkt te druipen, spetteren en te slaan. Zowel op zijn grote canvassen als op grote vellen papier drukt Naoki zich uit met brutale streken en emotionele lijnen, gevoed door zijn eigen gemoedstoestand. In de kleine werken, die Naoki speciaal voor deze expositie heeft gemaakt, blijft hij bij zijn vertrouwde zwarte inkt, pastel en pentechnieken, maar vinden we satire en humor in werken die de kijker doen twijfelen aan associaties die we normaal voor de hand vinden liggen.

De kunstenaar Rob Strick uit Groningen maakt in zijn werken op papier gebruik van een suggestieve beeldtaal die zowel autonoom als illustratief en grafisch van karakter is. Hierdoor ontstaan werken met een verhaal, waarin elementen zitten uit gebeurtenissen en omstandigheden die zich in het dagelijkse leven voor doen. Felle kleuren en strakke vormen staan aan de basis van de compositie van het beeld. 

Jeroen Duijf woont en werkt in ’s-Hertogenbosch. In zijn schilderijen beeldt Duijf figuren uit die staan voor karaktereigenschappen van hemzelf, in wat een fantasiewereld lijkt. Het resultaat zijn heroïsche en tegelijk humoristische schilderijen.

Voor meer informatie ga naar www.sinartsgallery.com/mnage-trois-2022

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.