Weekendtips (09/06/2022 – 15/06/2022)

0

Exhibition Mutation – FIBER | 08 t/m 19 juni

Afbeelding van FIBER

FIBER festival komt er weer aan met een bijbehorende tentoonstelling. 

Met de festival tentoonstelling ‘Mutation’ presenteert FIBER het werk van een selectie kunstenaars die reflecteren op de (on)mogelijkheid van de mensheid om zich aan te passen aan een planeet in radicale transformatie. 

Het gebruikt het biologische fenomeen van mutatie – de wijziging van genetisch materiaal – als een metaforische lens om ons te gronden in een meer dan menselijke realiteit. De onthulling van het muterende begrip van de relaties tussen mens, natuur en technologie, vastgelegd door kunst en design.

Wat kunnen we leren van een semi-fictief verhaal over de koloniale ontdekking van rubber en een ander virus met verstrekkende gevolgen? Hoe komen we uit ons individualistische zelfbeeld en leren we over soepelheid en onderlinge verbondenheid tussen alle levende wezens? Wat gebeurt er met mensen en hun culturen als ze het DNA van een planeet terravormen?

Voor kaartjes ga naar www.fiberfestival.nl/tickets

 

Leiden Shorts | Nu t/m 12 juni

Afbeelding van Leiden Shorts

 

De 14e editie van Leiden Shorts neemt plaats van donderdag 09 juni t/m zondag 12 juni in Kijkhuis, Leiden. Dit jaar is het thema “Between Fact and Fiction”.

Leiden Shorts is de tweede korte film festival in Nederland. Over de laatste 13 jaar is het festival verbreed en de kwaliteit immens omhoog gegaan. Elk jaar ontvangen ze meer dan 1200 aanmeldingen van meer dan 70 landen over de wereld. En dit jaar hebben ze weer een rijke selectie van Aziatische makers over de hele wereld. 

Naast de vertoning van korte films organiseren ze ook andere nevenevenementen, zoals lezingen, workshops, q&a’s and panel talks. 

Dit jaar zijn er onder andere:

  • Een animatie en storytelling masterclass
  • Animatie workshop
  • Edit-a-thon
  • Paneldiscussie: The Tactile Memory
  • En verschillende q&a’s met de filmmakers

Voor meer info ga naar https://leidenshorts.nl/

 

Indonesië Getekend | Nu t/m 03 juli

Afbeelding van Indonesië Getekend 

 

Den Haag Beeld en Geluid presenteert de tentoonstelling ‘Indonesië Getekend’ waarin bijzondere prenten te zien zijn van belangrijke politieke tekenaars uit de tijd van de Onafhankelijkheidsoorlog. 

Deze tekenaars publiceerden in verschillende kranten en tijdschriften die het verzuilde Nederland rijk was. Met hun scherpe tekeningen gaven ze kritisch commentaar op de verschillende spelers in de oorlog en op de politieke arena in Nederland. 

Ook bieden deze tekeningen een uniek tijdsbeeld. Ze laten zien hoe er destijds werd gedacht over de onafhankelijkheidsstrijd, de oorlogshandelingen en de politieke situatie. 

Daarnaast kan je ook affiches en pamfletten zien van de zijde van de onafhankelijkheidsstrijders. Deze worden gepresenteerd in samenwerking met de Universiteit Leiden, Atlas van Stolk en historici van de Gadjah Mada University en de State University in Yogyakarta.

Voor meer informatie ga naar https://denhaag.beeldengeluid.nl/agenda/indonesie-getekend/

 

Healing Power | Nu t/m 28 augustus

Afbeelding van Tropenmuseum

 

Het Tropenmuseum presenteert de tentoonstelling ‘Healing Power’ t/m 28 augustus. 

‘Healing Power’ geeft inzicht in de verschillende vormen van helende kracht en toont de zoektocht van de moderne mens naar balans tussen lichaam, ziel en geest.

Bewonder de behandelmethodes gebaseerd op eeuwenoude tradities en bekijk onder andere de magische buidels vol geneeskrachtige stoffen, sjamaan mantels, betekenisvolle sieraden en klankschalen van sjamanen, heksen, voodoo priesters van over de hele wereld. 

Voor meer informatie ga naar www.tropenmuseum.nl/nl/zien-en-doen/tentoonstellingen/healing-power

 

Everything Everywhere All At Once | Nu te zien

Afbeelding van pathe.nl

 

Evelyn (Michelle Yeoh) heeft samen met haar man Waymond (Key Hun Quan) een onsuccesvolle wasserette, een rebellerende dochter en een belastingaangifte die maar niet lijkt te eindigen. Exact op het moment dat het allemaal te veel wordt, verscheurt het universum in een oneindig aantal universums…

Evelyn is niet langer alleen een wasserettehouder, maar ook een internationaal bekende filmster, kungfu-meester, chef-kok of misschien de held die iedereen al die tijd nodig had.

 

Ik Azië: Talkshow

Een talkshow met alle makers over wat Ik Azië hun gebracht heeft, welk verhaal het dichts bij hen staat. Wat heeft deze zoektocht voor hun gebracht, en hoe werkt de multidisciplinaire groepstentoonstelling?

Op woensdag 15 juni 2022 om 20:00 krijg jij de kans om alle vier de kunstenaars Armando Ello, Kevin Kwee, Rui Jun Luong en Tetsuro Miyazaki te zien bij de Ik Azië: Talkshow!

Meld je aan via https://bit.ly/3aLvGr1

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.