Weekendtips (02/06/2022 – 08/06/2022)

0

The Echo To Every Footstep | 02 t/m 05 juni

Afbeelding van The Echo To Every Footstep

Beleef donderdag 02 juni t/m zondag 05 juni de groepsexpositie ‘The Echo To Every Footstep’ in Rotterdam. De expo is gericht op meer zichtbaarheid te geven aan Aziatische Nederlanders en nieuwe perspectieven over hun te geven.  Er zijn workshops, kunst en artist talks waardoor iedere bezoeker vertrekt als kunstenaar vanuit hun eigen wortels, waarbij het verleden en heden zijn verweven. Deze werken ontstaan vanuit het moment van weggaan (de diaspora) en worden dusdanig getransformeerd tot nieuwe uitgangspunten die hun eigen verhaal vertellen in verhouding met grotere narratieven, zodat er herstel is voor de volgende generaties. 

Voor meer informatie ga naar www.instagram.com/echo.to.footstep/

 

Light Strokes – Jessie Ying Ying Gong | 03 juni t/m 16 juli

Afbeelding van SinArts Gallery

 

SinArts Gallery presenteert de tentoonstelling ‘Light Strokes’ van Jessie Ying Ying Gong, wat een dwarsdoorsnede is van Jessie’s werken. 

In ‘New Semiotics’ worden contrasten en overeenkomsten van onze taalgeschiedenis tot leven gebracht met kleurrijke en levendige neonreclames die oude symbolische karakters uit Europa en Azië vertegenwoordigen. 

In ‘Dance Remains’ visualiseert ze lichaamstaal door middel van fotografie met lange sluitertijden, waarmee ze het verband tussen beweging en licht laat zien. Door middel van tai-chi, creëert Jessie kalligrafie van beweging met behulp van licht, waardoor de sporen van gebaren in de ruimte worden onthuld.

Speciaal voor deze tentoonstelling heeft de kunstenaar haar meest recente project Lust for Words tot leven gebracht, namelijk coderen van het gecomprimeerde schrift van steno. Samen met haar eerdere werk ‘Nüshu Tapestry’ kijken ze allebei naar de verborgen lagen van onze taalgeschiedenis, via het tactiele proces van tuften en borduren. Hiermee wordt duidelijk dat taal en schrift, systemen zijn waarmee we onszelf ontdekken en identificeren. 

Jessie is geboren en getogen in China. Ze studeerde aan het London College of Communication en de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Ze heeft verschillende artist residencies gedaan en is bekroond met Young Talent en Artist Project bijdragen van het Mondriaan Fonds. Ze neemt actief deel aan internationale tentoonstellingen; haar werk was naar de Biënnale van Venetië, de Fotobiënnale van Peking, MAXXI, Art Rotterdam, W139, enz. Jessie is gevestigd in Amsterdam en Shanghai.

Dit alles heeft een blijvende fascinatie gecreëerd voor haar op voor de thema’s herinnering, identiteit, symbolen en taal. Momenteel ontwikkelt ze een reeks werken over de vorm, materialisatie en ontwikkeling van taal. Het onderzoek naar deze aspecten van taal, met een focus op de geschreven vormen, leidt haar naar een soort archeologie van symboliek, die dient om onze geschiedenis op veel verschillende niveaus te beschrijven.

Voor meer informatie ga naar https://www.sinartsgallery.com/jessie-light-strokes

 

五感 Gokan “Explore your five senses” | 04 juni

Afbeelding van JACCU

 

JACCU, het Japanese Art & Culture Centre van Utrecht organiseert zaterdag 04 juni het evenement ‘五感 Gokan’. Een dag vol met optredens, demonstraties en initiatieven waardoor je Japan en zijn fascinerende kunstvormen en tradities kan ontdekken. 

五感 Gokan betekent ‘vijf zintuigen’ in het Japans, en het evenement is daarom ook gericht om de 5 zintuigen van het publiek te prikkelen met authentieke Japanse tradities met een moderne twist.

Voor meer informatie en kaartjes ga naar

https://www.eventbrite.nl/e/gokan-explore-your-five-senses-tickets-344260260707?aff=efbeventtix

 

Coco Zhao & the Euro Chinese Jazz Ensemble | 04 juni

Afbeelding van Red Light Jazz Festival

 

De beroemde Coco Zhao treedt weer op in Amsterdam! Zaterdagmiddag 04 juni kan je genieten van de sensuele jazz van de zanger en de Euro Chinese Jazz Ensemble bestaande uit Xia Jia – piano, Xia Yuxin – saxofoon, Li Hai Shu – bass en Yan Xingchi – drums in Restaurant Sea Palace, aan de Oosterdokskade te Amsterdam. 

Coco Zhao is een van China’s meest creatieve stemmen, met een poëtische en expressieve zangstijl. Hij studeerde klassiek Chinese en westerse muziek aan het Shanghai Music Conservatory. Coco stond op vele vooraanstaande jazzfestivals en werkte samen met vele topmusici.

Sinds hij het druk heeft met optredens in Azië en Europa reist Coco regelmatig heen en weer tussen Shanghai en Amsterdam. Onlangs verscheen zijn album ‘Shanghai Shanglow’, een plaat met traditionele Chinese volksliederen, poëzie, jazz-standards en originele composities op arrangementen voor big band.

Voor kaartjes ga naar https://www.ticketkantoor.nl/shop/cocozhao

 

Liquid Dependencies Gaming Sessions | 05, 12 & 19 juni 

Afbeelding van Yannan Pan

 

‘Liquid Dependencies’ is een live-action rollenspel-simulatie van een informeel en gedecentraliseerd zorgsysteem waarbij je langdurige, wederzijdse, zorgzame relaties opbouwt. In de loop van het spel krijgen de spelers personages toegewezen die ze met hun eigen ervaringen tot leven moeten brengen. Gedurende 4 tot 5 uur zullen de spelers 20 tot 30 jaar van hun leven samen doorbrengen en een reeks persoonlijke en sociale gebeurtenissen doormaken. Wat voor soort samenleving zullen deze spelers uiteindelijk creëren?

Voor meer informatie ga naar https://framerframed.nl/projecten/liquid-dependencies/

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.