Weekendtips (19/05/2022 – 25/05/2022)

0

ExpatsxMigrants | Nu t/m 17 juni

Afbeelding van ExpatsxMigrants

SER Diversiteit in Bedrijf en de Provincie Limburg organiseren op 19 mei het Symposium: Diversiteit op de werkvloer. Als omkadering voor dit event, wordt ExpatsxMigrants van 11 mei tot en met 17 juni in het Gouvernement geëxposeerd.

Hiermee willen ze hun waarde getuigen aan de de internationale werknemers in Limburg. Deze werknemers leveren namelijk een belangrijke bijdrage aan de economie en verdienen een plek in de maatschappij. Maar wordt dit ook gegund? De tentoonstelling daagt mensen uit om hierover na te denken en de confrontatie je eigen vooroordelen aan te gaan.

Voor meer informatie ga naar

https://expatsxmigrants.org/2022/05/05/expo-gouvernement-provincie-limburg/

 

Les Olympiades | Nu te zien

Afbeelding van pathe.nl

 

Les Olympiades is een bitterzoete stadssymfonie van regisseur Jacques Audiard (De Rouille Et D’os en Un prophète). 

In Les Olympiades, een wijk in het 13e arrondissement van Parijs, ontmoeten we drie jonge vrouwen en een man. Ze staan midden in het leven als vrienden, soms geliefden, maar vaak als allebei. Emilie (Lucie Zhang) leert Camille (Makita Samba) kennen als ze op zoek moet naar een nieuwe huisgenoot. Ze kunnen het goed met elkaar vinden en worden meer dan vrienden. Nora (Noémie Merlant) is de vriendin van Camille, maar heeft moeite met intimiteit en voelt zich meer op haar gemak bij Amber Sweet (Jehnny Beth) die ze online heeft leren kennen. De jongeren ontdekken wat moderne liefde is, waarin vriendschap en liefhebben dichter bij elkaar liggen dan ooit. 

Les Olympiades werd geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes, waar Rone de prijs won voor Beste Soundtrack. De film is gebaseerd op een aantal graphic stories van cartoonist en illustrator Adrian Tomine.

 

30 JAAR ERASMUS TRIO | 22 mei

Afbeelding van Erasmus Trio

 

Het wereldberoemde ‘Erasmus Trio’ bestaande uit Thomas Herrmann (piano), Vera Laporeva (viool) en Xiaojia Xu (cello) gaan terug naar hun roots. Ze keren terug naar hun thuisstad Almere om de mensen te inspireren tijdens hun dertigjarig jubileum met een speciaal geselecteerd programma ‘Muzikale juweeltjes’. Het programma bestaat uit kortere, lichtvoetige muziekstukken, die de muzikale reis van het trio over de afgelopen decennia illustreren.

Voor kaartjes ga naar https://kunstlinie.nl/programma/30-jaar-erasmus-trio/

 

Korea. Poort naar een rijk verleden | Nu t/m 21 augustus

Afbeelding van Anne Claire De Breij

 

Korea, waarschijnlijk denken mensen meteen aan Samsung of K-pop band BTS, maar wat veel mensen niet weten is dat Korea rijk aan geschiedenis en tradities is. Heb je dus zin om de Koreaanse cultuur op te snuiven? Dan is dit het perfecte uitje voor jou! Tot en met 21 augustus kan je mee doen aan typische Koreaanse activiteiten zoals lekkere verse kimchi maken en pottendraaien. 

Daarnaast kun je genieten van Koreaanse hapjes en live muziek van celliste Amber Docters Van Leeuwen, afgestudeerd aan de Manhattan School of Music in New York en treedt overal ter wereld op. Er is ook een tentoonstelling die het werk van drie eigenzinnige Zuid-Koreaanse kunstenaars laat zien, ook komen er topstukken uit het national Museum of Korea in Seoul naar Nederland. 

Conservator Eline van den Berg, geeft een college over de geschiedenis van Korea, heeft hier lang naar uitgekeken: ‘Eindelijk kan ik deze prachtige stukken met eigen ogen zien. Elk object op zichzelf vertelt iets meer over de rijke Koreaanse geschiedenis. Het uitpakken van de dozen met daarin de stukken alleen al is een feestje.’  In andere woorden, verrijk jezelf met kennis over Korea!

Voor meer informatie ga naar

www.museum.nl%2Fen%2Fkeramiekmuseum-princessehof%2Fexhibition%2Fkorea-poort-naar-een-rijk-verleden&design=DAE3xkGITxc

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.