Weekendtips (05/05/2022 – 11/05/2022)

0

Ik Azië | 6 mei t/m 30 juni

De multidisciplinaire groepstentoonstelling ’Ik Azië’ gaat van start! 

De zoektocht naar wie je bent is universeel. Maar voor de meer dan een miljoen Aziatische Nederlanders en een ieder ander die minder zichtbaar is in de samenleving is deze vraag moeilijker te beantwoorden. ‘Ik Azië’ zet mensen uit die onzichtbare gemeenschappen in de schijnwerpers, en verbindt ze aan elkaar. Zo maken we ‘ik zie je’ letterlijk. Niet alleen in verschillende perspectieven, maar ook in aanzicht. Zo wordt duidelijk dat Aziaten dus niet allemaal op elkaar lijken.

PAC presenteert de expositie ‘Ik Azië’ waarin verschillende makers de existentiële vraag naar hun roots te verkennen. Tegelijkertijd vertellen zij ook het verhaal van talrijke bijna onzichtbare Aziaten in Nederland.

De expo is van 6 mei t/m 30 juni 2022 te zien in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam. ‘Ik Azië’ is een samenspel tussen de volgende projecten:

  • Hafu2Hafu van fotograaf Tetsuro Miyazaki 
  • Indo World Photo Project – Hoezo Indo?  van fotograaf Armando Ello 
  • Peranakan van fotograaf Kevin Kwee 
  • Guess Who? – de Aziatische editie van multidisciplinair designer en fotografe Rui Jun Luong 

Ook zullen gedurende de expositie-periode verschillende artist talks en een talkshow georganiseerd worden ter verdieping van het programma.

Voor meer info ga naar https://pac.tv/ik-azie/

 

Japan Light Festival Amsterdam | 6 t/m 8 mei 

Afbeelding van Japan Light Festival

 

Dit weekend is Amsterdam aan de beurt voor het Japan Light & Food Festival. Hou jij van sushi, Japanse kersenbloesem én talloze lichtjes in de duisternis? Dan kan jij je hart ophalen.

Het evenement is een food festival in het teken van Japan en licht. Vol met culturele aspecten, divers Japans eten, lichtgevende kersenbloesems, sake bar en nog meer.

Voor meer info en kaartjes ga naar

https://www.eventbrite.com/e/tickets-japan-light-festival-amsterdam-188970354417

 

Kopi Kecil Krea: Fotograferen | 10 mei

Afbeelding van Museum Sophiahof

 

Dinsdag 10 mei is er weer een nieuwe editie van Kopi Kecil Krea in Museum Sophiahof. Dit keer gaan ze aan de slag met een workshop fotografie. 

Iedereen neemt tegenwoordig foto’s op hun mobiele telefoon. Maar niet iedereen weet hoe je een goede foto neemt. Tijdens de workshop zijn er verschillende camera’s aanwezig om mee te oefenen. Daarnaast mag je ook je eigen camera meenemen.

Voor kaartjes ga naar https://www.museumsophiahof.nl/agenda/kopi-kecil-krea

 

Revolusi: een levende geschiedenis – David Van Reybrouck | 11 mei

Afbeelding van Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem

 

In de theatervoorstelling ‘Revolusi: een levende geschiedenis’ van David Van Reybrouck kijk je met andere ogen naar Nederlands-Indië. Tijdens de voorstelling wordt er uitgelegd waarom een onafhankelijk Indonesië de wereld voorgoed veranderde. Aan de hand van mooie beelden, pakkende verhalen en intrigerende personages kan je zien hoe de Indonesische revolutie nog steeds doorleeft in deze tijd. 

David Van Reybrouck is een Belgische cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver van non-fictie, theater en poëzie. Zijn meest recente boek is Revolusi. Hiervoor deed hij zes jaar onderzoek en sprak allerlei getuigen van deze geschiedenis in Nederland, Indonesië, Japan en Nepal. 

Daarvoor schreef hij oa Congo: Een geschiedenis, dat werd bekroond met de Libris Geschiedenisprijs 2010, de AKO Literatuurprijs 2010 en de Prix Médicis 2012. Verder schreef hij onder andere Tegenverkiezingen. Hij won de prestigieuze Gouden Ganzenveer voor zijn gehele oeuvre.

Voor kaartjes ga naar

https://www.theater-haarlem.nl/programma/18135/Revolusi/David_Van_Reybrouck

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.