Weekendtips (21/04/2022 – 27/04/2022)

0

Japan Light & Food Festival | 23 t/m 24 april 

Afbeelding van Japan Light & Food Festival

 

Dit weekend 23 en 24 april is het Japan Light & Food Festival er weer! Wie van sushi, Japanse kersenbloesem én talloze lichtjes in de duisternis houdt, kan zijn hart ophalen in Rotterdam.

Het evenement is een food festival in het teken van Japan en licht. Vol met culturele aspecten, divers Japans eten, lichtgevende kersenbloesems, sake bar en nog meer.

Voor meer info en kaartjes ga naar https://www.eventbrite.com/e/tickets-japan-light-and-food-festival-93301530389

 

Indo2nesia Revisited |  24 april 

Afbeelding van Indisch Herinneringscentrum

 

Een nieuwe editie van het programma de Indische Salon zal worden gehouden op zondag 24 april in Museum Sophiahof. Het doel van het programma is om verschillende groepen, zoals Indo-Europeanen, Molukkers, Peranakan Chinezen en Indonesiërs in Nederland te verbinden met elkaar en te spreken over de verbonden geschiedenis.  

In ‘Indo2nesia Revisited’ is het sleutelwoord verbinding. Er zal gefocust worden op koloniale gebouwen en architecturale projecten in Indonesië. Kan er door dit voorbeeld een verbinding worden gemaakt met het verleden? Kan de jongere generatie dit onderwerp de verbinding tussen verleden en toekomst vinden van Nederland en Indonesië? Hoe kunnen mensen samen met dit onderwerp een blik in de toekomst werpen?

Te gast is Mo Smit – architect en docent aan de TU Delft, Wiwi Tjiook – Indonesian Diaspora Network – Liveable Cities, Linawati Sidarto – Chinese Indonesian Heritage Center, Ingrid Sitorus – Perhimpunan Pelajar Indonesia Delft en Armando Ello – fotograaf. Lara Nuberg – schrijver, historicus en spreker zal modereren.

Voor meer info ga naar www.indischherinneringscentrum.nl/actueel/agenda/indische-salon-indo2nesia-revisited

 

CHACYCLE | 茶再生 | Nu t/m 30 april

Afbeelding van CHAxART

 

CHAxART presenteert een groepstentoonstelling over het upcyclen van thee klei. Dit keer werken ze samen met Chinese designer en onderzoeker Jiwei Zhou, designer Miao Li, product designer Boey Wang en keramiek designer Jie Chen.

Het resultaat is een verlengd, tweede leven van thee dat zich voor ons ontvouwt, met net zoveel smaak als eerst, zo niet meer. Door verschillende discussies, perspectieven en belichamingen van vormgeving, technologie en vakmanschap, design en verhaal te verweven hopen ze met deze tentoonstelling bij te dragen aan een meer vloeiend beeld en begrip van thee en van afval.

Voor kaartjes ga naar calendly.com/chaxart/cha-cycle-group-exhibition-on-tea-clay-upcycling?month=2022-04

 

YA DAT IS IETS INDISCH RICKY RISOLLES FT. TANTE LIEN | Nu t/m 29 mei

Afbeelding van Impact Entertainment

 

Na het overdonderende succes van zijn eerste reeks optredens presenteert wereldberoemde cabaretier Ricky Risolles zijn nieuwe langverwachte theatershow ‘Ya, dat is iets Indisch…’.

Door middel van verhalen, muziek en niemand minder dan Tante Lien (Wieteke van Dort) zelf, zal Ricky zijn kijk op zijn Indisch-zijn laten horen aan eenieder die ‘gila’ (gek) genoeg is om te luisteren. De twee worden ondersteund door een fantastische band met de Indische muzikale grootheden Guus Paat (gitarist Ernst Jansz), Pim Fuchs en Laurens van Wessel (producer Frans Bauer).

Voor meer informatie ga naar

www.impactentertainment.nl/voorstelling/ya_dat_is_iets_indisch…_ricky_risolles_ft._tante_lien-2122

 

One Second | Nu te zien

Afbeelding van pathe.nl

 

Regisseur Zhang Yimou is terug met een ode aan zijn liefde voor film. De film One Second speelt zich af tijdens de Chinese Culturele Revolutie. Een gevangene ontsnapt uit zijn werkkamp om een bioscoopjournaal te kunnen zien, maar het is juist die ene filmrol die een weesmeisje heeft gestolen. De film is nu te zien in de bioscoop.

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.