Weekendtips (07/04/2022 – 13/04/2022)

0

The One Minutes ‘Snack or Food Pill?’ | 7 april

Afbeelding van Thursday Night at Het Nieuwe Instituut

 

Met behulp van video wil The One Minutes bijdragen aan het creëren van ruimtes voor vrije expressie, collectieve verbeelding en wereldwijde solidariteit in onze verschillende, maar diep onderling verbonden realiteiten. Elke twee maanden wordt een nieuwe serie films van één minuut uit die onze huidige tijd in bewegend beeld onderzoeken.

De nieuwste serie is genaamd ‘Snack or Food Pill?’ waarin vierentwintig artiesten en filmmakers je uitnodigen om een reis door de tijd te maken. De geselecteerde films zijn afkomstig uit Kameroen, Columbia, India, Nederland, Spanje, Peru, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

De online première hiervan is op donderdag 7 april. Directeur van The One Minutes Foundation Julia Mourik zal het programma openen, het Sandberg Design Department zal de serie introduceren gevolgd door een optreden van Rai & Savyasachi. Daarnaast zal er een poëzie lezing plaatsvinden van Temo en een Q&A met de artiesten.

Deelnemende artiesten zijn:

 • Juliet Davis-Dufayard & Praewa Bink Bulthaweenan
 • Niv Rajendra
 • Éloïse Alliguié
 • Tharim Cornelisse
 • Jiawen Li, Xinru Huang, Xi Lu, Yuyi Huang, Anqi Jiang and Chaoran Guo
 • Raimon Sibilo
 • Sean-Claude Neufville
 • Richard Zalduendo
 • Rudi van Delden
 • Katherina Gorodynska
 • Anne Jesuina
 • Seán O’Riordan
 • Ton
 • Beck Marulanda
 • Cyrielle Raingou and Felix Klee
 • Lina Bravo Mora
 • Jonathan Castro Alejos
 • Jerrold Saija
 • Jil Gieleßen
 • Nikolitsa Paranomos
 • Neda Ruzheva
 • Temo
 • Pedro Gossler
 • RS

Voor meer informatie ga naar https://thursdaynight.hetnieuweinstituut.nl/en/activities/snack-or-food-pill

 

Lezing Abdelkader Benali in Huis Van Het Boek | 9 april

Afbeelding van Huis Van Het Boek

 

Ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Groeten uit de Oriënt’ geeft Abdelkader Benali een lezing op zaterdag 9 april om 14:00 uur in Huis Van Het Boek. Duik mee in een wereld vol westerse stereotypen over het Oosten. Tijdens de lezing zal Benali het hebben over ‘1001 Nacht’, Arabische detectives en nog veel meer boeken, filmaffiches, kunstnijverheid en foto’s die samen een blik geven op het ontstaan van deze stereotypen.

Na de lezing is er de gelegenheid om vragen te stellen aan Benali en de tentoonstelling te bekijken.

Abdelkader Benali (1975) schrijft romans, verhalen, poëzie, toneel en journalistiek werk. ‘Bruiloft Aan Zee’ is zijn internationaal bejubelde en bekroonde debuut. Daarna publiceerde hij onder meer het Marokkaanse kookboek Casa Benali, het kinderboek ‘Mijn Broer en Ik’, en recentelijk de roman ‘De Weekendmiljonair’.

Voor tickets ga naar tickets.huisvanhetboek.nl/workshop/#/tickets/workshop

 

Pasar Malam Rijswijk | 9 & 10 april

Afbeelding van Pasar Malam Rijswijk

 

Houd jij van de Indische cultuur? Pasar Malam Rijswijk is namelijk weer terug met een extra editie op 9 en 10 april. Het is een weekend die vol staat met entertainment, stands en authentieke Indische en Molukse maaltijden van diverse restaurants.

Voor meer informatie en kaartjes ga naar https://pasarmalamrijswijk.nl/

 

Filmcursus Goth/ The Crow met Constant Hoogenbosch | 12 april

Afbeelding van imdb.com

 

De Verkadefabriek presenteert in samenwerking met het Design Museum Den Bosch de filmcursus Goth.

De grootste subcultuur ter wereld, Goth is een levensstijl vol onbestemd verlangen naar de donkere kant van het leven. Dit betrekt ook de filmwereld. Filmdocent en cultuurhistoricus Constant Hoogenbosch geeft vier lezingen die je meenemen naar het duistere en bespreekt de invloed van de Gothic cultuur op film.

Op 12 april is de film ‘The Crow’ uit 1995 met acteur Brandon Lee aan de beurt. De regisseur Alex Proyas zette een film neer in een duistere, magisch-realistische wereld, ondergedompeld in een moderne invulling van de Gothic romantiek.

Voor kaartjes ga naar https://www.verkadefabriek.nl/agenda/filmcursus-goth-the-crow-125566

 

WereldReis Doe-tentoonstelling (10-14 jaar) | Nu te doen

Afbeelding van Museum Sophiahof

 

Een doe-tentoonstelling speciaal gemaakt voor jongeren tussen de 10 en 14 jaar. Tijdens de ‘WereldReis’ ga je langs de geschiedenis van Nederlands-Indië met ontmoetingen over identiteit, vooroordelen en anders-zijns. Samen met het speciale werkboekje ‘Welkom bij de WereldReis’  ga je op stap en beantwoord je de veertig meerkeuze, open en ja-nee vragen.

WereldReis is een doorontwikkeling van de reizende tentoonstelling ‘Wereld Express’ uit 2014, die in samenwerking met Stichting Vredeseducatie is ontwikkeld. ‘WereldReis’ is een tentoonstelling van het Indisch Herinneringscentrum. De vormgeving en productie zijn gedaan door Hayo van Gemert, en Vormgeving en Productie met illustraties van Eric Heuvel.

Voor meer informatie ga naar https://www.museumsophiahof.nl/tentoonstellingen/wereldreis

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.