Weekendtips (03/03/22 – 09/03/22)

0

Memoria | vanaf 3 maart

Afbeelding van filmvandaag.nl | Memoria

 

De Thaise regisseur Apichatpong Weerasethakul, ook wel bekend van zijn Gouden Palm winnende film Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives, is weer terug met zijn nieuwe film Memoria. Weerasethakul besloot dit keer in Colombia te filmen vanwege de strenge censuur in zijn thuisland. De regisseur deed ook uitgebreid onderzoek naar het zeldzame Exploding Head Syndrome (een aandoening die luide knallen en lichtflitsen kan veroorzaken). 

Memoria gaat over orchideekweker Jessica (gespeeld door Tilda Swinton) die niet meer goed kan slapen sinds ze een keer werd opgeschrikt door een luide knal. Sindsdien wordt ze elke ochtend wakker van keiharde knallen, maar rond haar huis is er niks dat de knallen veroorzaakt. Wanneer haar zus ziek wordt gaat ze richting Bogotá. Daar raakt ze bevriend met archeologe Agnes, die onderzoek doet naar menselijke resten die gevonden zijn op een bouwplaats. Wanneer Jessica haar op de werkplaats bezoekt ontmoet ze Hernan, met wie ze bijzondere herinneringen deelt. Terwijl de dag verloopt, ervaart Jessica een nieuwe helderheid in haar hoofd.

 

The Astronaut | Filmfestival Oostende | 5 maart 

Afbeelding van filmfestivaloostende.be | The Astronaut 

 

De nieuwe film van Belgische scenarist en producent van documentairefilms Lai Kin Chang wordt zaterdag 5 maart getoond op het Filmfestival Oostende. De laatste jaren richt de Chang zich op het maken van korte fictiefilms. Net zoals in haar eerdere film Sweet Dumplings verwerkt ze in The Astronaut, ontmoetingen tussen de Chinese en Westerse cultuur. 

The Astronaut gaat over Hong Kong migrant Ron die in nu in België woont en wacht daar op de komst van zijn vriendin Lisa. Helaas stellen de rellen van de Poly University in Hong Kong hun langeafstandsrelatie op de proef.

Deze film is gesproken in yue-can, Nederlands en Engels. En ondertiteld in Engels, Frans en Duits.

Voor meer informatie en kaartjes ga naar: https://www.filmfestivaloostende.be/en/node/4472

 

Mohammed Rafi – The Greatest Awaaz | 6 maart | Meervaart

Afbeelding van meervaart.nl | Ujala 

 

Een ode aan Mohammed Rafi in ‘The Greatest Awaaz’ serie van Ujala in de Meervaart. 

Mohammed Rafi (24/12/1924 – 31/07/1980) is een van de grootste drie Bollywood zangers. De zanger is te horen geweest in meer dan 1.000 Bollywood-films en heeft rond de 7000 liedjes gezongen! Niet alleen in Hindi, Urdu en Punjabi maar ook in de vele dialecten. Daarnaast zong hij in verschillende genres zoals Qawali, Ghazals, Sufi, Bhajans, Filmi, Comedy en Harmonium Music. Rafi heeft vier keer de de Filmfare Awards gewonnen en eenmaal de National Film Award. Hij is ook in 1967 onderscheiden met de Padma Shri-eretitel. In 2001 werd hij uitgeroepen tot de Best Singer of the Millennium. In 2013 werd de zanger verkozen tot de Greatest Voice in Hindi Cinema.

Tijdens de show is Raja Mushtaq de lead zanger. Daarnaast kan je genieten van de zangtalenten van Berry Damri, Nitant Shinde, Tony Singh, Moumita Biswas en Mosusumi Guha. Onder leiding van Maestro Ronny Bhikharie, wordt de muzikale begeleiding verzorgd door het AVISHKAR ORCHESTRA. 

Voor meer informatie en kaartjes ga naar: https://www.meervaart.nl/theater/programma/details/2009

 

Kopi Kecil Krea: Samen Zingen! | Museum Sophiahof | 8 maart 

Afbeelding van National Museum Sophiahof.

 

In Museum Sophiahof wordt 8 maart de zangworkshop Kopi Kecil Krea gegeven, 

georganiseerd door Stichting Pelita en Kunst Onderwijs Organisatie. Tijdens deze workshop worden klassieke liedjes gezongen bekend uit Indië. Verder komen er ook nieuwe liedjes aan bod. 

Voor meer informatie ga naar: https://www.museumsophiahof.nl/agenda/kopi-kecil-krea-samen-zingen

 

Een traditie van verzet – 2 generaties Hindostaanse vrouwen in gesprek | 8 maart

Afbeelding van animaruissen | CTRL+ALT+IDENTITY

 

In de talkshow: ‘Een traditie van verzet – 2 generaties Hindostaanse vrouwen in gesprek’ gaat muzikant en activist Pravini Baboeram in gesprek met vrouwelijke Hindostaanse activisten. Hierbij wordt gekeken naar het verleden, het nu en de toekomst. 

Te gast zijn Sitla Bonoo – mede-oprichter en oud-redactielid van de feministische krant ‘Ashanti’, Wedica Premchand – oprichter van het platform ‘Hindostaans & Queer’ en Rishma Khubsing – initiatiefnemer van het platform ‘3 mei, liefdevol verzoek’. 

Tijdens de talkshow staan de vormen van verzet tegen sociaal onrecht centraal. Wat kunnen verschillende generaties activisten van elkaar leren en wat nemen ze mee voor de toekomst? Er zal ook een eerbetoon zijn aan Gharietje Choenni (07/07/1951 – 17/01/2022) die één van de drijvende krachten was achter ‘Ashanti’.

Voor meer informatie ga naar: https://theaterzuidplein.nl/productie/een-traditie-van-verzet-twee-generaties-hindostaanse-vrouwen-in-gesprek/

 

Entrepreneurial vs Corporate Mindset: The Big Battle | 8 maart

Afbeelding van @yourtruewingman

 

Ondernemerschap of de bedrijfswereld? Wat is de juiste fit voor jou? Tegenwoordig is er een voorkeur voor een werkcultuur waarin er sprake is van een duidelijke missie, transparantie en gebruik van de nieuwste technologie. Werknemers verwachten constante feedback, floreren ze op flexibele schema’s, beloningen en erkenning, en tegelijkertijd zijn ze opzoek naar een balans tussen hun werk en privéleven. Hierbij wordt ook vaak overwogen tussen de keuze om zelf ondernemer te worden of toch een positie in het bedrijfsleven te nemen. 

Tijdens deze webinar ontdek jij de belangrijkste verschillen hiertussen. De twee gasten gaan met elkaar in gesprek over hun openhartige mening en professionele ervaringen en uitdagingen die ze zijn tegengekomen tot nu toe. Daarnaast is er ook ruimte voor vragen en advies. 

Let op: deze webinar is in het Engels. 

Voor meer informatie ga naar: https://www.global-business-school.org/landing/webinar-series-entrepreneurial-vs-corporate-mindset

 

Songs for no one | Nastaran Razawi Khorasani | 8 t/m 9 maart

Afbeelding van theaterkikker.nl 

 

Iraanse theatermaker Nastaran Razawi Khorasani neemt je in haar nieuwe prijswinnende voorstelling ‘Songs for no one’ mee in de onzichtbare levens van een jongen en een meisje, die wonen in de Islamitische dictatuur van Iran. Aan de hand van telefoongesprekken als basis maakt de theatermaker een sprekende solo performance gevuld met gedichten, songs, duetten en dialogen, gevuld met de stemmen van de twee kinderen in Perzisch. Een zeer mooi portret van een normaliter onzichtbare samenleving. 

Voor meer informatie ga naar: https://www.theaterkikker.nl/agenda/songs-for-no-one-24290

 

Zinderella | nu t/m 11 maart

Afbeelding van nite.nl | Zinderella 

 

In een fysieke extravagante show is ‘Zinderella’ een herkenbaar coming of age verhaal gevuld met energie ingepakt in een hartverwarmend hoopvol sprookje. Het verhaal staat centraal over je anders voelen en alle eisen die gesteld worden door niet alleen jezelf maar ook de rest van de wereld. Een van de getalenteerde dansers is niemand meer dan de in Thailand geboren Art Srisayam. Voor meer informatie en kaartjes ga naar: https://nite.nl/voorstelling/zinderella/

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.