Weekendtips: Valentine’s edition

0

Happy Valentine’s Weekend!

Het is bijna Valentijnsdag en in dit weekend kunnen we onszelf alvast vermaken tot die ene dag aanbreekt, waar het alleen maar om liefde draait. Hoe? Juist door lekker (samen) te bingewatchen… Deze week hebben we voor jou een paar romantische film en serie suggesties op een rijtje gezet.


Films

To All The Boys I’ve Loved Before

Afbeelding van Katie Yu/Netflix

 

To All The Boys I’ve Loved Before is een filmtrilogie die je makkelijk kan bingen. De eerste film gaat over Lara Jean Covey die brieven schrijft aan al haar voormalige geliefden. De brieven zijn alleen bedoeld voor haar en nooit bedoeld om gelezen te worden door iemand anders. Tot op een dag dat al haar liefdesbrieven verstuurd worden naar haar oude geliefden.

To All The Boys I’ve Loved Before 1, 2 & 3 zijn te zien op Netflix.

 

Set It Up

Afbeelding van Netflix

Set It Up is een romantische en komische film waarbij Lucy Liu een mooie rol speelt.
Harper en Charlie twee assistenten, werken in New York. Hun werkgevers zijn beiden workalcoholics en maken het hun personeel wel heel makkelijk. Daarom organiseren Harper en Charlie een date voor hun bazen. Maar wat ze nog niet weten is dat de romantiek bij hun ook begint te bloeien. 

Set It Up is te zien op Netflix.

 

Crazy Rich Asians

Afbeelding van Pathé Thuis

 

Een bekende Aziatische film, is natuurlijk Crazy Rich Asians! Met acteurs zoals Henry Golding Constance Wu en Michelle Yeoh, Gemma Chan etc. Crazy Rich Asians gaat over Rachel Chu is blij om haar vriendje Nick te mogen vergezellen tijdens de bruiloft van zijn beste vriend die in Singapore plaatsvindt. Maar tot haar verbazing komt ze er ook achter dat Nick’s familie ontzettend rijk is en dat hij een van de meest fel begeerde vrijgezellen van het land is.

Crazy Rich Asians is te zien op Pathé Thuis.

 

Always Be My Maybe

Afbeelding van Fox.com

 

Always Be My Maybe is een humoristische romcom film van Netflix. Met bekende Aziatische acteurs zoals Ali Wong, Randall Park en Keanu Reeves! Het gaat over Jeugdliefdes botsen met elkaar en praten vijftien jaar lang niet. Jaren later komen ze elkaar als volwassenen tegen in San Francisco. Hoewel de oude vonken er nog zijn, leven de twee in verschillende werelden.

Always Be My Maybe is te zien op Netflix.

 

The Half of It

Afbeelding van Netflix

 

The Half of It is een Amerikaanse romantische dramafilm uit 2020, geregisseerd en geschreven door Alice Wu. Het gaat over Ellie Chu, een 17-jarige Chinese tiener. Ze woont met haar vader in het kleine christelijke en conservatieve stadje Squahamish. Ellie’s vader heeft zich na de dood van zijn vrouw teruggetrokken in huis en zijn enige bezigheid bestaat erin herhalingen van oude films te bekijken. Ellie voelt zich een buitenstaander. Ze denkt anders dan de meeste van haar leeftijds- en klasgenoten. Deze laatste maken graag gebruik van de slimme Ellie om haar hun essays te laten schrijven. Ellie doet dit tegen betaling en verhoogt zo het gezinsinkomen. Op een dag komt haar klasgenoot Paul Munsky naar haar toe. Hij vraagt Ellie om hem, tegen betaling, te helpen een liefdesbrief te schrijven.

The Half of It is te zien op Netflix.

 

The Big Sick

Afbeelding van Pathe.nl

Stand-Up comedian Kumail heeft een relatie met studente Emily. Het enige probleem: Kumail verzwijgt zijn vriendin voor zijn traditionele Pakistaanse ouders. Maar uiteindelijk moeten ze samen die hoge verwachten zien te overwinnen van zijn familie en hun 1400 jaar oude tradities. Ook probeert Kumail zich te vinden tussen de twee totaal verschillende werelden.

The Big Sick is te zien op Pathé Thuis.

 

The Lovebirds

Afbeelding van Netflix

The Lovebirds is een romantische actie film.
Jibran en Leilani staan op het punt een einde aan hun relatie te maken. Op weg naar een etentje bij vrienden raken ze onbedoeld betrokken bij een moordmysterie. Vervolgens proberen ze hun namen te rechtvaardigen en de zaak op te lossen. Met ook nog in het achterhoofd hun relatie te redden. 

The Lovebirds is te zien op Netflix en Pathé Thuis.

 

Love Wedding Repeat

Afbeelding van Netflix

Love Wedding Repeat  is een romantische comedy film en een remake van de Franse film ‘Plan de Table’ (2012). 
Jack wilt een perfecte trouwdag voor zijn jongere zus organiseren. Maar gaandeweg zal hij moeten omgaan met een boze ex-vriendin, een ongenode gast met een geheim. Daarnaast ontmoet hij onverwachts het meisje van zijn dromen, Dina.. Er ontvouwen zich verschillende versies van dezelfde bruiloft, elk met een eigen afloop. Beland Jack in de roze wolken met Dina? Of dat niet voorbestemd? 

Love Wedding Repeat is te zien op Netflix.

 

The Edge of Seventeen

Afbeelding van Netflix

The Edge Of Seventeen is een film over een tiener die in de pubertijd komt waarin veel dingen tegenzitten, die heel goed vertolkt wordt Hailee Steinfeld.
Opgroeien moeilijk is. Ook high school student Nadine krijgt te maken met de lastige perikelen uit de puberteit. Zij zit al op het hoogtepunt van ongemakkelijkheid wanneer haar oudere broer Darian een relatie krijgt met haar beste vriendin Krista. Nadine voelt zich steeds eenzamer, tot ze een bedachtzame jongen tegenkomt die wellicht haar eenzaamheid kan vervagen. Een onverwachte vriendschap zorgt ervoor dat alles misschien toch niet zo erg hoeft te zijn.

The Edge of Seventeen is te zien op Netflix.

 

A Perfect Fit

Afbeelding van Netflix

A Perfect Fit is een romantische en komische film.
Saski, een modeblogster uit Bali, wordt geconfronteerd met een ingrijpende gebeurtenis die haar leven verandert. Tijdens haar zoektocht naar de juiste schoenen die bij haar kleding past. In een winkel ontmoet ze de gepassioneerde schoenmaker Rio, die Saski de wereld  vanuit een ander perspectief  laat zien. Er groeit liefde tussen hen, maar heeft lot dat wel voor hun voorbestemd? 

A Perfect Fit is te zien op Netflix.

 

Sweet & Sour

Afbeelding van Netflix

Sweet & Sour (Saekom-Dalkom).
Jang-hyuk heeft een relatie met verpleegster Da-eun. Ze leerden elkaar kennen toen Jang-hyuk met hepatitis in het ziekenhuis lag. Toen ze net verkering hadden was Jang-hyuk een lief vriendje, maar dat is veranderd. Nu Jang-hyuk gezonder is geworden, wordt hij als uitzendkracht overgeplaatst naar een groot architectenbureau in Seoul.  Daar gaat hij de strijd aan om een vaste aanstelling met een vrouwelijke collega. Door de lange afstand tussen Jang-hyuk en Da-eun ontstaan er spanningen en beginnen ze langzaam uit elkaar te groeien. 

Sweet & Sour is te zien op Netflix.

 

Wish You

Afbeelding van Netflix

Wish You is een romantische LHBTQ film.
Een verlegen toetsenist, Sang Yi, ontdekt een mooie straatzanger en is helemaal door hem gefascineerd. Sang Yi deelt zijn ontdekking met zijn baas, wat de jonge zanger een kans geeft om een plek in de industrie te veroveren. De liefde tussen de twee jongens groeit alsmaar vanwege de muziek die ze maken. 

Wish You is te zien op Netflix.Series

Snowdrop

Afbeelding van Disney+

Snowdrop is een romantische serie.
Deze liefdesverhaal speelt zich af in June 1987 Democracy Movement in Korea. Student Youngro ontmoet Suho, student van een prestigieuze Universiteit,  tijdens een blind date. De twee zijn voor elkaar bestemd, maar wat blijkt dat Suho verborgen wordt door de government maar met wat voor reden…? 

Snowdrop is te zien op Disney+

 

Meteor Garden

Afbeelding van Netflix

Meteor Garden is een dramatische en romantische serie waarin de prille liefdes uitbloeien in mooie serieuze relaties.
Dong Shan Cai, een meisje van eenvoudige afkomst, wordt toegelaten tot de meest prestigieuze universiteit van Shanghai. Daar ontmoet ze al snel de F4, een exclusieve groep bestaande uit Dao Ming Si, Hua Ze Lei, Xi Men en Mei Zuo, de vier rijkste en knapste jongens op school. Dao Ming Si begint steeds meer gevoelens voor Shan Cai te krijgen, maar hij komt erachter dat zij verliefd is op Hua Ze Lei, zijn beste vriend. Zal deze dramatische situatie goed eindigen voor Dao Ming Si of zou Dong Shan Cai toch kiezen voor zijn beste vriend? 

Meteor Garden is te zien op Netflix.

 

My First First Love

Afbeelding van Netflix

My First First Love is een drama en romantische serie.
Het gaat over vijf jongeren die allemaal  een rommelige start hebben om hun eerste liefdes te vinden. Yun Tae-o is een student wiens vrienden- een schoolverlater, familievriend en jeugdvriend besluiten om onverwachts naar zijn huis te verhuizen vanwege hun eigen individuele redeneringen. Nu moeten ze allemaal leren samen te leven en lief te hebben

My First First Love is te zien op Netflix.

 

New Girl

Afbeelding van Disney+

New Girl is een Amerikaanse sitcom met romantiek en vriendschap. acteurs en actrices zoals onder anderen speelt Hannah Simone die als een van de hoofdpersonen rocks.
Jess is op zoek naar een nieuwe woning nadat ze haar vriend betrapt met een ander meisje. Momenteel probeert ze haar vriendschappen weer terug te winnen.  Ze komt te wonen in een appartement met drie vrijgezelle mannen: barman Nick, fitnesstrainer Coach en vrouwenversierder Schmidt. Ze overtuigt hun haar te accepteren door te vertellen dat ze bevriend is met modellen.  Uiteindelijk komt haar jeugdvriendin Cece ook bij hun wonen en probeert ze als verandering haar vriendschappen meer prioriteit te geven. 

New Girl is te zien op Disney+.

 

Never Have I Ever

Afbeelding van Netflix

Never Have I Ever is een tienerdrama serie met zeker een vleugje romantiek.
De Indisch-Amerikaanse tiener, Devi Vishwakumar, heeft twee beste vriendinnen, de Oost-Aziatische Eleanor en de half zwarte, half witte lesbienne Fabiola. Bij de leerlingen op hun middelbare school staan ze vooral bekend als de UN, omdat ze slim zijn  en een diverse groep zijn. Na een traumatisch jaar wilt Devi populair worden, maar vrienden, familie en gevoelens gaan het haar niet makkelijk maken.

Never Have I Ever is te zien op Netflix.

 

Singles Inferno

Afbeelding van Netflix

Singles Inferno is een reality serie.
Op een verlaten eiland in Zuid-Korea komen single deelnemers aan. Ze worden voorgesteld aan mogelijke vrienden, geliefden en vijanden. Acht dagen lang moeten ze met elkaar samenleven. Er wordt geflirt en zullen op zoek gaan naar liefde, want alleen als koppel mogen ze het eiland verlaten voor een romantische date in het paradijs.

Singles Inferno is te zien op Netflix.

 

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.