Pan Asian Stories podcast

Pan Asian Stories podcast

In de Pan Asian Stories podcast gaan Marijke Phoa en Liang de Beer in gesprek over de boeken die zij lezen tijdens de Pan Asian Stories boekenclub. Elke twee maanden kiezen zij een boek dat geschreven is vanuit een Aziatisch perspectief, of die Aziatisch-Westerse vraagstukken raken. De boekenclub vindt tegelijkertijd plaats in drie steden: Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

De Pan Asian boekenclub is een plek om samen te komen met iedereen die van lezen houdt en geïnteresseerd is in het bespreken van boeken met Pan-Aziatische onderwerpen. Wil jij meedoen?

Ook gaan Marijke en Liang in gesprek met de auteurs achter de boeken in ‘De schrijverseditie’. Hoe is het schrijven voor deze Aziatisch-Nederlandse schrijvers begonnen? En hoe verhouden zij zich tot de literaire wereld?

Aflevering #14 –
Cold Enough for Snow

In deze aflevering hebben Marijke Phoa en Liang de Beer het over hoe een reis met hun moeders eruit ziet tijdens het lezen van Jessica Au’s novelle Cold Enough for Snow. Over klassenverschillen, zorgen voor een perfecte vakantie en hoe een klein beetje trauma niemand kwaad doet.

De hosts

Marijke Phoa

Met haar achtergrond als filmwetenschapper en kunsthistorica, en een liefde voor koken, lezen en het theater, zet Marijke zich graag in om de verhalen van Aziatische Nederlanders te versterken in allerlei media. Zo modereert zij talkshows en was zij mede-verantwoordelijk voor de tentoonstelling ‘Ik Azië’.

Liang de Beer

Schrijver, boekenliefhebber en strategisch adviseur. Bij PAC werkt Liang aan het zichtbaar maken van meer stemmen in de literatuur met ‘Pan Asian Stories academy’. Haar eerste roman, waarin de Chinees-Indische cultuur in het verleden en toekomst een grote rol speelt, verschijnt binnenkort bij Uitgeverij Chaos.

Meer lezen?

De Pan Asian boekencollectie bestaat uit boeken in alle genres, in zowel het Nederlands als Engels. Romans en poëzie voor alle leeftijd om je verbeelding te prikkelen over een tijd die geweest is of juist over een alternatieve realiteit. Tegelijkertijd is er ook veel non-fictie om je te informeren zoals geschiedenisboeken en kookboeken. Allemaal bedoeld om je eigen afkomst en identiteit beter te begrijpen. Immers, vertellen verhalen wie wij zijn, waar we vandaan komen en waar we naartoe kunnen gaan. Ontdek de collectie die staat voor de verscheidenheid van de Aziatische diaspora.

PAC_Boekencollectie_square

Colofon

Presentatie: Marijke Phoa en Liang de Beer
Montage: Caitlin Spaans
Muziek: Krokant