De PAC Agenda is hét startpunt voor cultuurliefhebbers op zoek naar inspiratie voor verhalen vanuit Aziatische perspectieven, gemaakt door en met Aziatisch (Nederlandse) makers. Van theatervoorstellingen, films, exposities, boeken tot debatten, bijeenkomsten en events.
Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

School – verliefd, verveeld, verslapen

8 april 2023 - 6 augustus 2023


Om een scherper beeld te krijgen van wat deze periode zo onvergetelijk maakt, brengt ‘School – verliefd, verveeld, verslapen’ honderdvijftig jaar schoolfotografie bijeen. Het is een ode aan de leerling en zit vol met herkenbare situaties: wegdromen tijdens de les, spelen op het schoolplein, wachten tot je wordt gekozen bij gym en het moment van de klassenfoto. Via zo’n honderdvijftig foto’s (her)beleef je een doodgewone schooldag: van ’s ochtends vroeg op de fiets naar school tot de laatste bel. Te zien is een combinatie van historische foto’s van onder meer Willem van der Poll en Jutka Rona, aangevuld met werk van makers van nu, zoals Justin Jin en Martine Stig.

Ook geografische spreiding is bij de tentoonstelling van belang. Fotomuseum Den Haag richt naast Nederland de blik op basis- en middelbare scholen uit Aruba, Bonaire, Curaçao, Nederlands-Indië, Nieuw-Guinea, Saba, Sint Eustatius, Sint Maarten en Suriname in de tijd dat deze gebieden deel uitmaakten van het Koninkrijk der Nederlanden.

De tentoonstelling is van 8 april t/m 6 augustus te zien in Fotomuseum Den Haag.

Gegevens

Begin:
8 april 2023
Einde:
6 augustus 2023
Evenement Categorie:

Tip PAC!

Stuur jouw tip in!