Drukbezochte Pan Asian Stories live #1 een succes!

Op 5 oktober vond de eerste editie van Pan Asian Stories live in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam plaats. Onder moderatie van Marijke Phoa gingen we met auteurs Aki Watano en Fumiko Miura in gesprek over hoe zij zich als Aziatisch-Nederlandse schrijvers door het Nederlandse literaire landschap bewegen. Ook stond de avond in het teken van de feestelijke lancering van de Pan Asian boekencollectie dat is opgesteld in het kader van Huis van alle Talen.

Auteurs Aki Watano en Fumiko Miura zijn allebei van Japanse afkomst en schreven hierover in hun boek ‘Boerenkool met stokjes’ en ‘Polderjapanner’. Aki groeide met haar Japanse ouders op in het Amsterdan-Noord van de jaren zeventig. Ze vertelt: “Ik zou willen dat ik als achttienjarige een boek had gelezen waarin werd verteld dat ik mijn roots kon omarmen.” Fumiko kwam juist op haar negenentwintigste naar Nederland en schrijft over haar ervaring met de nieuwe Nederlandse cultuur. Zij schreef ‘Polderjapanner’ in een essaystijl, want “in Japan lezen we boeken als een korte snack”.

Liang de Beer en Lisa Tjen gaven het startsein voor de Pan Asian boekencollectie. Op uitnodiging van de de Openbare Bibliotheek van Amsterdam heeft PAC een collectie samengesteld bestaande uit boeken in alle genres, in zowel het Nederlands als Engels en staat voor de verscheidenheid van de Aziatische diaspora. De lijst is nog altijd in beweging, dus staat jouw favoriete boek er niet tussen? Mail ons op info@pac.tv.

Aansluitend konden gasten tijdens de borrel hun boeken laten signeren.

 

Colofon
Programmamaker en projectleider: Melissa Korn
Communicatie: Caitlin Spaans
Fotografie: Jessy Wong

Met dank aan
Onze gasten Aki Watano en Fumiko Miura, De Openbare Bibliotheek van Amsterdam, Marijke Phoa, Lisa Tjen en Liang de Beer

 

Choose your Reaction!