PAC lanceert de Pan Asian boekencollectie

Tijdens de eerste editie van Pan Asian Stories live in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam (locatie Oosterdok) is de boekencollectie officieel gepresenteerd. De Pan Asian boekencollectie bestaat uit boeken uit alle genres, waarmee de Aziatische identiteit beter begrepen kan worden. Met deze boekencollectie laat Pan Asian Collective de diversiteit van de Aziatische gemeenschap zien. Verhalen vertellen immers wie zij zijn, waar we vandaan komen en waar we naartoe kunnen gaan.

De collectie bestaat uit meer dan honderdzeventig boeken die staan voor de verscheidenheid van de Aziatische diaspora en tegelijkertijd herkenning en nieuwe inzichten bieden. De collectie omvat titels zowel in het Nederlands als het Engels, fictie en non-fictie. Om je verbeelding te prikken zijn er boeken voor alle leeftijden, zoals romans, poëzie en spannende verhalen. De ene keer gaat het over een tijd die geweest is, de andere keer over een alternatieve realiteit. Ook is er veel non-fictie om te leren over Aziatische culturen via onder andere geschiedenisboeken en kookboeken.

De Pan Asian boekencollectie is opgesteld in het kader van Huis van alle Talen van de Openbare Bibliotheek van Amsterdam. De selectie is tot stand gekomen met dank aan Liang de Beer, Lisa Tjen, Marijke Phoa en Melissa Korn.

Choose your Reaction!