PAC Je Boek! Bookclub editie #7

“Deze roman beschrijft niet alleen de onderbelichte geschiedenis van de omgang van Nederlandse kolonisten met inheemse vrouwen maar in feite ook de gevolgen een patriarchaat in het algemeen. Het toont het schrijnende van een samenleving waarin vrouwen amper over hun eigen lot kunnen beschikken en aldus door mannen naar believen worden gebruikt, als inwisselbare objecten.” – Bo van Houwelingen, De Volkskrant 

 

We gaan weer voor Nederlandse literatuur! Dit keer lezen we het boek ‘Lichter dan ik’ van Dido Michielsen.

Dido Michielsen is schrijfster en journalist met Indische roots. Ze heeft diverse non-fictie boeken geschreven en debuteerde in 2019 met haar eerste roman ‘Lichter dan ik’. Het boek werd bejubeld door de pers, won de Boekhandelsprijs 2020 en werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. 

In deze aangrijpende historische roman – geïnspireerd door het leven van haar betovergrootmoeder, geeft Dido Michielsen een stem aan de njai, de vaak onbekende voormoeder van menig Indische Nederlander. De Javaanse Isah probeert te ontsnappen uit de kraton en komt terecht als huishoudster bij een Nederlandse man. Haar aangrijpende leven en zoektocht is onvergetelijk beschreven. 

We bespreken dit boek op woensdag 23 november van 19.30 – 21.30 in Amsterdam. 

Wil je hierbij zijn, stuur ons een DM of e-mail via bookclub@pac.tv

 

Bron: Overamstel Uitgevers | Dido Michielsen | Harold Pereira 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.