Imagine Film Festival 2022

0

 

Imagine Film Festival is weer begonnen! Het festival staat bekend voor hun aanbod van het nieuwste, beste en meest bijzondere op het gebied van sciencefiction, fantasy, horror en aanverwante genres. Dit jaar vindt het weer fysiek plaats van woensdag 26 oktober t/m vrijdag 4 november in Amsterdam. 

Het programma van dit jaar bestaat naast speelfilms en korte films uit vier pijlers: het jaarlijkse themaprogramma, landenfocus Mythen van de Wereld: Hong Kong, Imagine Expanded: World Hopping (VR) en Imagine Industry. Genoeg te beleven!

Hierbij onze een selectie:

 

The Wild, Wild Rose | Hong Kong | 27 t/m 29 oktober

Een van de meest explosieve liefdesverhalen aller tijden komt tot leven in een zwoele, verleidelijke en absoluut onvergetelijke musical!  

Grace Chang speelt een van haar meest betoverende rollen als een sensuele zangeres die zowel zichzelf als de man van wie ze houdt verleidt en vernietigt. Ze wordt bijgestaan door een uitstekende Chang Yang als de onervaren pianist die voor haar valt. 

The Wild, Wild Rose, gebaseerd op Bizets opera Carmen en op Josef von Sternbergs Der blaue Engel, is zonder twijfel een van de klassiekers van de Hongkongse cinema in elke zin van het woord. Grace Chang, op dat moment al een superster, gaat in tegen haar imago van de gezellige ‘Mambo Girl’ uit haar doorbraakhit met deze zwoele, stijlvolle bewerking van Carmen en Der blaue Engel, geschoten in een stijl die noir-esthetiek mengt met musicalconventies. The Wild, Wild Rose is ook niet bang om licht te werpen op de socio-economische situatie van de personages en geeft ze de ruimte om te leven naar hun verlangens. Een staaltje magnetische cinema van de legendarische Cathay Studio. Niet te missen, en eenmaal gezien, onvergetelijk.

Voor kaartjes ga naar https://www.imaginefilmfestival.nl/film/wild-wild-rose-the/

 

Pengabdi setan 2: Communion | Indonesië | 27 oktober & 2 november

Joko Anwar tilt de horror naar een hoger niveau met deze zenuwslopende nagelbijter, die meteen verder gaat waar deel één was geëindigd! 

Na een proloog, gesitueerd in de jaren vijftig, treffen we de familie Suwono die nu in een flatgebouw in Jakarta woont. Daar moeten ze nog steeds bijkomen van de gruwelen van de eerste film. Er is kwaad op komst en een nachtelijke storm is een voorbode van vreselijke gebeurtenissen. 

Joko Anwars meesterlijke reboot van een populaire Indonesische horrorfilm was een doorbraak in zowel binnen- als buitenland. De regisseur is terug om een nog schokkendere dosis bovennatuurlijke horror af te leveren. De combinatie van een scherp oog voor angstaanjagende beelden en een feilloze timing zorgen voor een ervaring die het publiek moeilijk van zich af zal kunnen schudden.

Tickets Pengabdi setan 2: Communion

 

The Roundup 범죄도시2 | Zuid-Korea | 27 oktober & 4 november

Detective Ma Seok-do is een no-nonsense-mix tussen Dirty Harry en de Rock, die alles met zijn ijzeren vuisten oplost. Dat wil zeggen, totdat hij het pad kruist van een al even gewelddadige figuur. Ma Seok-do vertrekt naar Vietnam, waar crimineel en politieman zich op een gelijk speelveld begeven. 

The Roundup is de grootste Koreaanse kaskraker van de afgelopen drie jaar, die humor en actie combineert met de charme van oude franchises als Lethal Weapon en de meesterlijke beheersing van hedendaagse Koreaanse cinema.

Tickets The Roundup 

 

 

Ajagajantharam | India | 28, 29 oktober & 4 november

Een jaarlijks festival ontaardt in totale chaos en waanzin als verschillende groeperingen mot krijgen over… een olifant! 

Regisseur Tinu Pappachan was naast regisseur Lijo Jose Pellissery een van de creatieve krachten achter de onverwachte hit Jallikattu. Nu is hij terug met een andere tour-de-force thriller die het uiterste weet te halen uit zijn setting en een almaar groeiend gevoel van waanzin. 

In het dorp Aranjali neemt men het jaarlijkse tempelfestival serieus… heel serieus. Het is een allesomvattend gebeuren dat langzaam uitmondt in een bacchanaal vol alcohol en drugs, en dit jaar belooft het grootste festival te worden tot nu toe. Lali is aanwezig om olifanten te leveren voor de processie, klaar om er goede zaken te doen. Maar als een onbeleefd kind zijn geliefde Dumbo aanraakt, verliest Lali zijn geduld en gooit hij het kind op de grond – een foutje dat langzaam maar zeker escaleert wanneer verschillende groeperingen met onbeheersbare ego’s zich met dit volledig vermijdbare conflict gaan bemoeien. Zet je schrap voor een ontknoping als geen andere. 

Ajagajantharam is een carnaval van geluiden, beelden en messcherpe montage. Een Jeroen Bosch-schilderij dat tot leven komt – en een ongekende, pure bioscoopervaring.

Tickets Ajagajantharam

 

Day Zero | Filipijnen | 28, 31 oktober & 4 november

Crimineel Emon hoeft alleen maar te ontsnappen uit de gevangenis en een heel leger zombies te bestrijden: eitje! 

Emon (MMA-ster Brandon Vera), is een modelgevangene die de afgelopen acht jaar heeft doorgebracht met het aftellen naar zijn vrijlating. Maar als die dag aanbreekt moeten Emon en een handvol andere gevangenen een zombie-apocalyps het hoofd bieden om terug te kunnen keren naar hun geliefden. En dat wordt een bloederig avontuur.  

Day Zero is een meedogenloze, adembenemende mix van horror en actie die zijn gespierde held inzet met ongelofelijke resultaten. Voeg aan die mix een samenraapsel van helden tegen wil en dank en schurken toe, plus een verraderlijke stad om te doorkruisen, en je hebt alle ingrediënten die nodig zijn voor een achtbaanrit als geen andere. Vertrouw ons maar als we zeggen dat geen enkele andere film in het programma van dit jaar de snelheid evenaart van Day Zero, een supervermakelijke draaikolk van geweld.

Tickets Day Zero

 

Dung Fong Sam Hap | Hong Kong | 28 oktober & 2 november

Superheldinnen nemen het op tegen kwaadaardige krachten in dit uitzinnige kungfu-verhaal, waarin legendarische sterren de confrontatie aangaan. 

Een misdaadgolf verspreidt zich door de stad: een onzichtbare vrouw ontvoert baby’s die voorbestemd zijn om keizers te worden en levert ze af aan haar superslechte baas. De politie is ten einde raad, de paniek verspreidt zich en de enige hoop voor de stad is een drietal vrouwen met een geheime identiteit.  

En daar zijn een zachtaardige politieagente die ook een wraakzuchtige zwaardvechter blijkt te zijn, een premiejager met een jachtgeweer en, ten slotte, de onzichtbare vrouw die heeft gediend als de rechterhand van de superschurk. Wat volgt is een oogverblindende overvloed aan stunts, zwaardgevechten en alles wat maar vet is, in een film die de betekenis van het woord ‘genoeg’ simpelweg niet kent! 

In een gerestaureerde, prachtige nieuwe versie, is dit Johnnie To’s liefdesbrief aan de comics en wuxia uit zijn jeugd. Een meesterwerk dat je op het grote scherm móét zien!

Tickets Dung Fong Sam Hap

 

The Witch: Part 2. The Other One | Zuid-Korea | 28 oktober, 2 & 4 november

Meer actie, omvangrijkere gevechten, maar ook tienermelodrama en romantiek in dit spectaculaire vervolg op de hit uit 2018. 

Goo Ja-yoon is een mysterieus meisje met superkrachten, dat gevangen wordt gehouden in een dubieus wetenschapslab. Ze weet te ontsnappen, maar wordt door meerdere mensen gezocht. Met haar vriend Kyung-hee moet ze onderduiken én nieuwe bondgenoten zoeken. Ondertussen moeten ze zich hun leven vóór de gevangenschap zien te herinneren.  

Vier jaar na de eerste film (Imagine 2018) presenteert Park Hoon-jung het tweede deel van de saga, met meer spektakel, omvangrijkere gevechten en een nieuwe, angstaanjagende aartsvijand. Hoewel de film op zichzelf staat, geeft kennis van het eerste deel wel extra diepgang. Het wemelt van de personages, waaronder veel vrouwen, die het verhaal domineren. Naast een boel bloedvergieten en actie kent de film ook een behoorlijke portie tienermelodrama en romantiek. The Witch Part 2 is rijker en meer gefocust dan de eerste film, en tegelijk ook een aanloop naar de onvermijdelijke conclusie.

Tickets The Witch: Part 2. The Other One 

 

鉄男Tetsuo II: Body Hammer | Japan | 30 oktober & 3 november

In het volledig metaal… ehh… mentaal gestoorde Technicolor-vervolg op de cyberpunkklassieker verandert een loonslaaf in een vechtmachine. 

Drie jaar nadat de mens in Tetsuo (1989) voor het eerst met de machine fuseerde, wordt een loonslaaf in de straten van Tokio gedwongen de confrontatie aan te gaan met zijn eigen woede en verleden, wanneer zijn enige zoon wordt ontvoerd. Al spoedig verandert hij in een levend wapen, belust op wraak. 

In 1989 creëerde schrijver, producent, editor en regisseur Shin’ya Tsukamoto Tetsuo: The Iron Man, een low-budget cyberpunk-body-horror-koortsdroom die een cultfenomeen werd. Tetsuo II: Body Hammer is in veel opzichten vergelijkbaar met het eerste deel, maar wat stijl en ambitie betreft is het niet zozeer een vervolg als wel een in blauw gedrenkte herinterpretatie van het origineel met een groter budget. Maak je geen zorgen over de plot: Tsukamoto gooit wederom alle logica uit het raam om ons onder te dompelen in een hyperkinetische en gruwelijke live-action manga-fantasie met verbazingwekkende stop-motion-effecten en waanzinnige montage. Een liefdesbrief aan gruizige steden, superhelden, Blade Runner, body horror, chaos en – onder de oppervlakte – familie.

Tickets Tetsuo II: Body Hammer 

 

Lun Hui (Samsara) | Taiwan | 27 oktober t/m 4 november

Welkom in de transhumane wereld van eeuwige wederkomst en biologische aanpassing. In de nabije toekomst wordt het milieu op aarde volledig vernietigd door de mensheid. De mensen moeten de aarde verlaten en een nieuw thuis in de ruimte vinden. Na honderden jaren ruimtereizen, herontwikkelen ze hun DNA en evolueren ze kunstmatig naar een nieuwe vorm. Terwijl ze door de singulariteit van de ruimte springen, vinden ze een nieuwe planeet om zich op te vestigen, of niet? Is de planeet anders of zijn alleen zij veranderd? Is al die tijd echt voorbijgegaan of is het heden, verleden en toekomst op zichzelf ingestort? 

Samsara is een gepersonifieerde VR-ervaring, ontworpen door de meester van de vorm Hsin-chien Huang, die voor het eerst bekendheid won door de collaboratieve werken die hij samen met Laurie Anderson creëerde. Zijn nieuwste stuk onderzoekt het concept van de belichaamde ( cognitie. In Samsara wordt het publiek een ervaring aangeboden van het waarnemen van de wereld vanuit een radicaal ander perspectief, met behulp van lichamen die ver van de onze zijn geëvolueerd.

Tickets Lun Hui (Samsara)

Afbeeldingen afkomstig van Imagine Film Festival

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.