Diversity Day 2022

0

Happy Diversity Day!

Vandaag is het Diversity Day – en ja er is steeds meer aandacht voor diversiteit (gelukkig) – en fijn dat er een dag is, maar diversiteit is meer dan een viering op een dag. Diversiteit gaat over meer dan alleen kleur, of inclusief zijn.

Diversiteit gaat eigenlijk over representatie. En representatie zou er elke dag moeten zijn. 

Tijdens onze SummerCelebrAsian maakte Maaike Hartjes deze tekening over identiteit. Want wie ben je als je jezelf nooit terugziet? Wie ben je als je meerdere identiteiten met je meedraagt? Wie ben je? Of wie zou je kunnen zijn?

Besef dat identiteit fluïde is. Een identiteit die je nu draagt kan en mag veranderen. Soms ben je er klaar voor, soms ben je tevreden met wat je met je meedraagt, en soms ben je toe aan om een volgende laag in je identiteit te omarmen. En dat mag. 

In de vele gesprekken die er voor PAC – The Collective (Landecker Fellowship en Stimuleringsfonds voor de Journalistiek) gevoerd zijn, is identiteit en sense-of-belonging een terugkerend onderwerp. PAC-ers Bo Wong, Sara Fayazi en Zoe Horsten spraken veel van jullie veel de afgelopen periode. 

In de PAC Je Boek! boekenclub en de Podcast van Lisa Tjen en Marijke Phoa was dit ook het thema in het boek ‘Permission to Come Home’ van Jenny Wang, luister deze hier terug: https://spoti.fi/3Ecj1tX

Wil je weten wat representatie is en wat dat betekend? Kijk hier de aflevering van ‘Over Kleur Gesproken’ met Jennifer Hoffman en Hui-Hui Pan terug: https://bit.ly/3BZIUu0

Vier dus elke dag de verschillen en omarm jezelf.

 

Illustratie gemaakt door ©Maaike Hartjes 

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.