Weekendtips (23/06/2022 – 29/06/2022)

0

Cinedans Festival | Nu t/m 26 juni

Afbeelding Eyefilm.nl

Cinedans Festival is weer terug met zijn 18e internationale editie! Vijf dagen lang presenteert Cinedans een interdisciplinair programma en verbindt dans en film met elkaar. 

Dit jaar staan ook verbinding, vernieuwing en meerstemmigheid centraal en zijn er vijf specials op het programma, waaronder opvallende dansfilms waarin westerse en Aziatische invloeden samensmelten in Focus: Taiwan.

Voor meer informatie ga naar https://www.eyefilm.nl/uploads/images/programme-item/_2150x1074_crop_center-center_none/720025/campagnebeeld-Cinedans-2022.webp

 

Nederlandse Veteranendag op Malieveld | 25 juni

Afbeelding Museum Sophiahof

 

Nederlandse Veteranendag is er weer op zaterdag 25 juni. Museum Sophiahof, het Indisch Herinneringscentrum, Stichting Pelita, het Moluks Historisch Museum en Stichting Nationale Herdenking 15 Augustus 1945 zetten die dag samen een stand op ter herinnering van. 

Daarnaast bloeien er witte anjers in het  ‘Witte Anjerperkje’ van Museum Sophiahof. Deze staat symbool voor de waardering van de veteranen. Deze zijn ook op andere plekken te zien in het hele land. 

Voor meer informatie ga naar www.museumsophiahof.nl/agenda/nederlandse-veteranendag-op-malieveld

 

NONGKRONG! – Next Generation Pasar-Fest | 26 juni

Afbeelding van nongkrong.nl

 

Zin in de gezelligheid van een familiefeestje met een nieuwe moderne twist? Nongkrong is een combinatie van de Pasar Malam en een muziek/dans event gefocused op de meer jongere generaties. 

Zondag 26 juni kan je naast de gezellige kraampjes, een dans area vinden met allerlei muziek, live performances en een speciale KidsArea. 

Voor meer informatie ga naar http://www.nongkrong.nl/

 

EKWC@Princessehof: Meekyoung Shin | Nu t/m 31 juli 

Afbeelding van Keramiekmuseum Princessehof

 

In Keramiekmuseum Princessehof kun je nu de tentoonstelling EKWC@Princessehof: Meekyoung Shin bekijken. Hier kan je het nieuwe werk zien van de Zuid-Koreaanse kunstenaar Meekyoung Shin waarin ze de grenzen opzoekt tussen natuur en kunst.

Hiervoor liet ze zich inspireren door de schepping van steen uit klei. Het werk dat te zien is bestaat uit allemaal losse objecten die op oud mineraalgesteente lijkt. Hiervan zijn rotsformaties gemaakt en dat tegelijkertijd het uiterste test van het materiaal. Wat zowel oud en nieuw is en zowel Oosters en Westers. 

Voor meer informatie ga naar

https://www.museum.nl/en/keramiekmuseum-princessehof/exhibition/ekwcprincessehof-meekyoung-shin

 

Specerijen! Van Azië naar Amsterdam | Stichting Meer Dan Babi Pangang | Nu t/m 28 augustus

Afbeelding van amsterdammuseum.nl

 

Een tentoonstelling in het Amsterdam Museum aan de Amstel die de Aziatische invloed op de Nederlandse eetcultuur laat zien door Julie Ng van Stichting Meer Dan Babi Pangang.

Kom meer te weten over de herkomst van de verschillende specerijen. Hoe zijn ze in Nederland beland en hoe worden ze gebruikt in de Nederlandse keuken? Daarnaast is er ook een speciale 4-delige podcastserie speciaal gemaakt voor deze tentoonstelling: De Meer dan Babi Pangang – Specerijen!-podcast. Deze kan je beluisteren via Spotify of Apple. 

https://www.amsterdammuseum.nl/tentoonstelling/collecting-the-city/1250

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.