Ik Azië: Tetsuro Miyazaki

0

Tetsuro Miyazaki is freelance fotograaf die in Maastricht woont. Hij groeide op in Brussel met een Belgische moeder en Japanse vader. Gedreven door vragen over zijn eigen identiteit en de invloed van met name zijn Japanse kant, brachten hem ertoe andere hafu te portretteren en te interviewen. Dit werk is straks te zien in de groepstentoonstelling van ‘Ik Azië’.

Hafu is in Japan de gangbare term voor iemand van gemengde afkomst en meer specifiek voor iemand met één Japanse ouder. Tetsuro werkt voor dit project volgens een vast patroon: iedere deelnemer wordt op dezelfde manier gefotografeerd en stelt de kijker een vraag. Met deze vragen creëert Hafu2Hafu een dialoog tussen de geportretteerde en de kijker. Op deze manier wilt Miyazaki zelfreflectie over identiteit stimuleren en kan iedereen hen, haar of zijn eigen antwoorden vinden. Inmiddels heeft Tetsuro ruim 150 hafu in 101 combinaties vastgelegd.

Ik hoop dat er ook mensen met Aziatische roots komen of mensen met een affiniteit voor Azië. En dat ze zien dat er een enorme diversiteit is aan het type werk dat gemaakt wordt door al deze makers. – Tetsuro Miyazaki

Verken het werk van Tetsuro en de volgende artiesten tijdens de ‘Ik Azië’ expo van 6 mei t/m 30 juni 2022 in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam:

  • Guess Who? – de Aziatische editie van multidisciplinair designer en fotografe Rui Jun Luong 
  • Indo World Photo Project – Hoezo Indo? van fotograaf Armando Ello
  • Peranakan van fotograaf Kevin Kwee
Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.